Menu

Επίσκεψη Αρμενίων στο Αρμενομονάστηρο

Το Γραφείο του Εκπροσώπου της Αρμενικής Κοινότητας στην Κύπρο Βαρτκές Μαχτεσιάν, σε συνεργασία με την Αρμενική Μητρόπολη Κύπρου, διοργάνωσε την Κυριακή την 5η επίσκεψη – προσκύνημα στο Μοναστήρι του Αγίου Μακαρίου (Αρμενομονάστηρο).

Σύμφωνα με ανακοίνωση από το Γραφείο του κ. Μαχτεσιάν, την Κυριακή επισκέφθηκαν το μοναστήρι γύρω στους 200 Αρμενοκύπριους, μερικοί από τους οποίους ήρθαν ειδικά από το εξωτερικό.

Το Αρμενομονάστηρο είναι το μοναδικό αρμενικό μοναστήρι στην Κύπρο και μαζί με την εκκλησία της Παρθένου Μαρίας, στην κατεχόμενη Λευκωσία, είναι το σημαντικότερο αρμενικό εκκλησιαστικό μνημείο στο νησί.

Καταλήφθηκε τον Αύγουστο του 1974 κατά την τουρκική εισβολή και από τότε παραμένει βουβό, ερειπωμένο, συλημένο και ασυντήρητο, αφημένο στο έλεος της φύσης, περιμένοντας τους νόμιμους ιδιοκτήτες του να επιστρέψουν, καταλήγει η ανακοίνωση.
Πηγή: sigmalive.com
Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Στον διαδικτυακό τόπο μας χρησιμοποιούμε Cookies με σκοπό τη βελτίωση της online εμπειρίας σας. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας σε αυτόν, αποδέχεστε αυτομάτως τη χρήση των cookies. Περισσότερα...

Πολιτική Απορρήτου - Όροι Χρήσης - Περιορισμός Ευθύνης - Επικοινωνία Σχετικά με Προσωπικά Δεδομένα
Αποδέχομαι