Menu

Το γερμανικό ΥΠΕΞ ματαίωσε κονσέρτο για τη Γενοκτονία των Αρμενίων

Το υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας σταμάτησε τα σχέδια για ένα κονσέρτο που αναμενόταν να δοθεί στο προξενείο της χώρας στην Κωνσταντινούπολη και είχε ως θέμα του τη Γενοκτονία των Αρμενίων. Μάλιστα, το γερμανικό ΥΠΕΞ επιβεβαίωσε σημερινά δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία ενημέρωσε την Συμφωνική Ορχήστρα της Δρέσδης ότι η αίθουσα του προξενείου όπου θα γινόταν το κονσέρτο δεν θα είναι διαθέσιμη στις 13 Νοεμβρίου.

Η Συμφωνική Ορχήστρα της Δρέσδης αναμενόταν να παρουσιάσει το έργο «Αγκέτ» (Aghet), ένα έργο μνήμης για τη μαζική σφαγή 1,5 εκατ. Αρμενίων από τις οθωμανικές δυνάμεις κατά την διάρκεια του Α' Παγκοσμίου Πολέμου.

Οι σχέσεις της Άγκυρας με το Βερολίνο εντάθηκαν μετά την υιοθέτηση από το γερμανικό Κοινοβούλιο της απόφασης που αναγνωρίζει τη Γενοκτονία των Αρμενίων το 1915. Το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων dpa ανέφερε πως η Ορχήστρα της Δρέσδης είχε προσκαλέσει τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν και τον πρωθυπουργό Μπιναλί Γιλντιρίμ να παρευρεθούν στο κονσέρτο.

 

 

 

Πηγή: pontos-news.gr

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Στον διαδικτυακό τόπο μας χρησιμοποιούμε Cookies με σκοπό τη βελτίωση της online εμπειρίας σας. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας σε αυτόν, αποδέχεστε αυτομάτως τη χρήση των cookies. Περισσότερα...

Πολιτική Απορρήτου - Όροι Χρήσης - Περιορισμός Ευθύνης - Επικοινωνία Σχετικά με Προσωπικά Δεδομένα
Αποδέχομαι