Menu

Συγκρούσεις ξέσπασαν στην περιοχή Αντάμ του Καραμπάχ

Από αρμενικά πυρά σκοτώθηκε ένας στρατιώτης του Αζερμπαϊτζάν. Ένας Αζέρος στρατιώτης έπεσε μάρτυρας κατά τη διάρκεια συγκρούσεων στη γραμμή μετώπου Αζερμπαϊτζάν-Αρμενίας.

Σύμφωνα με την είδηση του ειδησεογραφικού πρακτορείου του Αζερμπαϊτζάν Trend, χτες στις συγκρούσεις που ξέσπασαν στην περιοχή Aπdam του Καραμπάχ, που είναι υπό κατοχή της Αρμενίας, έχασε τη ζωή του ένας στρατιώτης του Αζερμπαϊτζάν.

Σημειώθηκε πως ο στρατιώτης έπεσε μάρτυρας από πυρά μακρινής απόστασης.

Οι συγκρούσεις μεταξύ των δύο χωρών ξεκίνησαν το 1988 και με την ανεξαρτησία και τον δύο κρατών μετατράπηκε σε πόλεμο, ώσπου το 1994 που οι δύο πλευρές υπέγραψαν συμφωνία εκεχειρίας στο Μπίσκεκ.Ενώ συνεχίζεται η κατοχή της Αρμενίας στο εν πέμπτο των εδαφών του Αζερμπαϊτζάν.Φέτος μέχρι σήμερα, 7 Αζέροι στρατιώτες έχουν πέσει μάρτυρες από αρμενικά πυρά.

Ανώτατος Στρατιωτικός Διάλογος μεταξύ Τουρκίας-Συρίας
Θέμα συζήτησης της συνάντησης οι τελευταίες εξελίξεις στις σχέσεις των δύο χωρών

Αύριο ξεκινάει η συνάντηση του Ανώτατου Στρατιωτικού Διαλόγου μεταξύ Τουρκίας-Συρίας.

Ο οικοδεσπότης της συνάντησης εκ μέρους της Τουρκίας θα είναι ο επιτελάρχης του ΓΕΣ στρατηγός Aslan Güner.Η αντιπροσωπεία της Συρίας θα συμμετάσχει στη συνάντηση, υπό την προεδρία του αντιπροέδρου του ΓΕΣ της Συρίας.

Οι συναντήσεις που διοργανώνονται στα πλαίσια της συμφωνίας Adana και την συνεργασία στρατιωτικής εκπαίδευσης, η οποία υπεγράφη παλαιότερα μεταξύ Τουρκίας και Συρίας, θα ολοκληρωθούν στις 29 Οκτωβρίου.

Εντωμεταξύ ο Σύμβουλος του αντιπροέδρου της Συρίας στρατηγός Hasan Türkmani και η συνοδεία του επισκέφτηκαν τον Αρχηγό του τουρκικού ΓΕΣ στρατηγό İlker Başbuğ.

Ο Türkmani, στην İstanbul συναντήθηκε και με τον Τούρκο πρωθυπουργό Recep Tayyip Erdoğan.Στη συνάντηση που συμμετείχε και ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Ahmet Davutoğlu, ο Türkmani πληροφόρησε τον Erdoğan σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις των θεμάτων μεταξύ Τουρκίας-Συρίας.

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Στον διαδικτυακό τόπο μας χρησιμοποιούμε Cookies με σκοπό τη βελτίωση της online εμπειρίας σας. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας σε αυτόν, αποδέχεστε αυτομάτως τη χρήση των cookies. Περισσότερα...

Πολιτική Απορρήτου - Όροι Χρήσης - Περιορισμός Ευθύνης - Επικοινωνία Σχετικά με Προσωπικά Δεδομένα
Αποδέχομαι