Menu

Τουρκία: Δεν θα ανοίξουν τα σύνορα με την Αρμενία όσο αυτή κατέχει το Καραμπάχ

Η Τουρκία δεν θα ανοίξει τα σύνορά της με την Αρμενία όσο το Ερεβάν δεν αποσύρει τα στρατεύματά του από την αποσχισθείσα αζερινή περιφέρεια του Ναγκόρνο Καραμπάχ, δήλωσε σήμερα ο τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη διάρκεια επίσκεψής του στο Αζερμπαϊτζάν.
"Τα σύνορα έκλεισαν ως επακόλουθο της κατοχής εδαφών του Αζερμπαϊτζάν, γι' αυτό δεν θα ανοίξουν ξανά πριν από το τέλος της κατοχής" του Ναγκόρνο Καραμπάχ, δήλωσε ο Ερντογάν στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με τον αζέρο πρόεδρο Ιλχάμ Αλίεφ.
Η επίσκεψη του τούρκου πρωθυπουργού στο Μπακού έχει στόχο να καθησυχάσει το Αζερμπαϊτζάν καθώς η Τουρκία και η Αρμενία συμφώνησαν τον Απρίλιο σ' έναν "οδικό χάρτη" για διαπραγματεύσεις ενόψει μιας εξομάλυνσης των διμερών σχέσεών τους.
Η Τουρκία έκλεισε τα σύνορά της με την Αρμενία το 1993 σε ένδειξη υποστήριξης του Αζερμπαϊτζάν, καθώς το Μπακού είχε έρθει σε σύγκρουση με το Ερεβάν για τον έλεγχο της περιφέρειας του Ναγκόρνο Καραμπάχ, ενός θυλάκου με αρμενικό πληθυσμό μέσα στο αζερινό έδαφος.

Διαβάστε περισσότερα...

Η Τουρκία ενδέχεται να ανοίξει τα σύνορα με την Αρμενία

 
ΑΓΚΥΡΑ, Τουρκία -- Ο Πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφέρει ότι η Τουρκία ενδέχεται να ανοίξει τα σύνορά της με την Αρμενία σε περίπτωση που αποσύρει η Γερεβάν τα στρατεύματά της από την επίμαχη περιοχή Ναγκόρνο-Καραμπάχ στο Αζερμπαϊτζάν. Οι δυο γειτονικές χώρες δεν είχαν διπλωματικές σχέσεις για πάνω από μια δεκαετία, από τη στιγμή που έκλεισε η Τουρκία τα σύνορά της με την Αρμενία το 1993, σε ένδειξη αλληλεγγύης προς το Αζερμπαϊτζάν. Ωστόσο, τον προηγούμενο μήνα Τουρκία και Αρμενία συμφώνησαν σε οδικό χάρτη για εξομάλυνση των σχέσεων και άνοιγμα των συνόρων τους. Ο Ερντογάν ανακοίνωσε επίσης την Παρασκευή (8 Μαΐου) ότι θα ταξιδέψει στο Μπακού αυτή την εβδομάδα για να συναντηθεί με τον Πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίεφ και να συζητήσει τη σύγκρουση με την Αρμενία. Το Αζερμπαϊτζάν έχει προειδοποιήσει ότι το άνοιγμα των συνόρων πριν την αποχώρηση των στρατευμάτων της Αρμενίας από τα συγκεκριμένα εδάφη θα πλήξει τα εθνικά συμφέροντά της.
Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Στον διαδικτυακό τόπο μας χρησιμοποιούμε Cookies με σκοπό τη βελτίωση της online εμπειρίας σας. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας σε αυτόν, αποδέχεστε αυτομάτως τη χρήση των cookies. Περισσότερα...

Πολιτική Απορρήτου - Όροι Χρήσης - Περιορισμός Ευθύνης - Επικοινωνία Σχετικά με Προσωπικά Δεδομένα
Αποδέχομαι