Menu

Δηλώσεις Μπράιζα για Τουρκία-Αρμενία-Αζερμπαϊτζάν

Ο βοηθός υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ μίλησε σχετικά με τις συνομιλίες μεταξύ Τουρκίας-Αρμενίας-Αζερμπαϊτζάν.-

Ο βοηθός υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ για Ευρωπαϊκές και Ευρασιατικές υποθέσεις Ματ Μπράιζα (Matthew Bryza) είπε πως η εξομάλυνση των σχέσεων Τουρκίας-Αρμενίας δεν σημαίνει μόνο το άνοιγμα των συνόρων μεταξύ των δύο χωρών.

Ο Μπράιζα επεσήμανε πως οι συνομιλίες Τουρκίας-Αρμενίας και Αρμενίας-Αζερμπαϊτζάν είναι συνδεδεμένες αλλά πραγματοποιούνται σε δύο διαφορετικές διαδικασίες.

Ο βοηθός υφυπουργού εξωτερικών των ΗΠΑ για Ευρωπαϊκές και Ευρασιατικές υποθέσεις υπογραμμίζοντας ότι το άνοιγμα των συνόρων της Τουρκίας με την Αρμενία απαιτεί περισσότερο χρόνο από την επίλυση του ζητήματος Ναγκόρνο Καραμπάχ διατύπωσε την άποψη πως η εξομάλυνση των σχέσεων Τουρκίας-Αρμενίας θα είναι ένα σημαντικό βήμα για την σταθερότητα της ευρύτερης περιοχής.

Ο Μπράιζα σημείωσε πως αναμένει συγκεκριμένες εξελίξεις από τις συναντήσεις που θα έχουν σε Πράγα και αργότερα στο Μινσκ ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίγιεφ (Ilham Aliyev) και ο ομόλογος του της Αρμενίας Σερζ Σαρκισιάν (Serzh Sargsyan). Ο Αμερικανός αξιωματούχος συμπλήρωσε όμως πως δεν περιμένει στις συναντήσεις αυτές να υπογραφεί κάποιο έγγραφο μεταξύ των δύο ηγετών.

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Στον διαδικτυακό τόπο μας χρησιμοποιούμε Cookies με σκοπό τη βελτίωση της online εμπειρίας σας. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας σε αυτόν, αποδέχεστε αυτομάτως τη χρήση των cookies. Περισσότερα...

Πολιτική Απορρήτου - Όροι Χρήσης - Περιορισμός Ευθύνης - Επικοινωνία Σχετικά με Προσωπικά Δεδομένα
Αποδέχομαι