Menu

Σύλλογος Αρμενίων στοχεύει στο να προσεγγίσει 600 οικογένειες σε όλη την Τουρκία και να τις βαφτίσει…

silogosΑρμένιοι που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στο Τούντζελι ίδρυσαν τον Σύλλογο Αρμενίων του Ντέρσιμ... Οι Αρμένοι του Ντέρσιμ που είχαν αρχίσει τις ετοιμασίες για την ίδρυση του συλλόγου 8 μήνες πριν -και επίσημα ιδρύθηκε την περασμένη εβδομάδα- για πρώτη φορά θα στηρίξουν την ταυτότητα τους με μια οργανωμένη δομή.
Στόχος του συλλόγου είναι φτάνοντας στις 600 οικογένειες σε όλη την Τουρκία, να τους βαφτίσουν, και να διασώσουν την γλώσσα, την θρησκεία, την λατρεία και τον πολιτισμό τους.
Μια από τις πρώτες δραστηριότητες του συλλόγου είναι να κάνει μαθήματα αρμενικής γλώσσας σε αυτούς που παρά το ότι είναι Αρμένιοι δεν ξέρουν αρμενικά. Επίσης ανάμεσα στους στόχους είναι να εντοπιστούνε αρμενικά νεκροταφεία, εκκλησίες, και άλλα ιστορικά μνημεία και με διάφορους πόρους να επισκευαστούνε.
ΑΛΛΑΞΕ ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΙΑ
Η ιδέα για τον σύλλογο φάνηκε όταν 8 μήνες πριν ο γεννημένος στο Τούντζελι Σελλαχατίν Γκιουλτεκίν, με απόφαση δικαστηρίου άλλαξε όνομα και θρησκεία. Όταν στη θέση του ονόματος έγραψε Μιράν Πιργκίτς και στη θέση για την θρησκεία χριστιανός, δεν νοιάστηκε για τις αντιδράσεις του τύπου ¨μας ξεσκεπάζεις¨ των συγγενών του, και ίδρυσε σύλλογο. Ο Γκιουλτεκίν που δηλώνει πως ¨Δεν επιθυμώ πλέον οι Αρμένιοι του Ντέρσιμ να έχουν κουρδικά και τουρκικά ονόματα. Πρέπει ν μπορούμε να ζούμε χωρίς να κρυβόμαστε¨, έφερε θετικό αποτέλεσμα μετά από προσπάθειες μηνών. Μαζί με 7 φίλους του που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στο Ντέρσιμ ίδρυσαν τον ¨Σύλλογο Πίστης και Αλληλεγγύης Αρμενίων του Ντέρσιμ¨
ΒΑΦΤΙΣΤΗΚΕ
Το δεύτερο βήμα του Γκιουλτεκίν –που παλιότερα ήταν δημοσιογράφος- ήταν όταν βαφτίστηκε μαζί με τον γιό του, τον θείο του και τον ανιψιό του. Ο Γκιουλτεκίν ανέφερε πως όταν πήρε στα χέρια του το επίσημο έγγραφο ενθουσιάστηκε, και για δύο ώρες δεν ήταν σε θέση να το διαβάσει. Δήλωσε : ¨Μετά από 50 χρόνια που ζούσα με την πίστη άλλων, νιώθω την ανακούφιση να διεκδικώ τον εαυτό μου. Κάθε ποτάμι πρέπει να ρέει προς την κοίτη του. Οι Αρμένιοι του Ντέρσιμ έχουν μια ανησυχία λόγω της ιδεολογικής δομής της περιοχής.

Πηγή: tromaktiko.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Στον διαδικτυακό τόπο μας χρησιμοποιούμε Cookies με σκοπό τη βελτίωση της online εμπειρίας σας. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας σε αυτόν, αποδέχεστε αυτομάτως τη χρήση των cookies. Περισσότερα...

Πολιτική Απορρήτου - Όροι Χρήσης - Περιορισμός Ευθύνης - Επικοινωνία Σχετικά με Προσωπικά Δεδομένα
Αποδέχομαι