Menu

Κινητικότητα για εξαγωγές ελληνικών προϊόντων και ενίσχυση συνεργασιών

ΕΝΤΟΝΗ δραστηριότητα αναπτύσσουν οι αρμόδιες για την οικονομική διπλωματία υπηρεσίες του Υπουργείου Εξωτερικών, προκειμένου να προωθήσουν τις εξαγωγές ελληνικών προϊόντων σε διάφορες χώρες, να προσελκύσουν επενδύσεις και τουρίστες στην Ελλάδα και να διευκολύνουν συνεργασίες ελληνικών επιχειρήσεων με επιχειρήσεις του εξωτερικού για δράσεις διμερούς και πολυμερούς χαρακτήρα.

 Στο πλαίσιο αυτό εντάσσονται:

1) Η αποστολή επιχειρηματιών από την Αρμενία

Από τις 18 έως τις 20 Ιανουαρίου 2011, μεγάλη επιχειρηματική αποστολή από την Αρμενία θα επισκεφτεί την Αθήνα, υπό την ηγεσία του προέδρου της χώρας, Serzh Sargsyan.

Πρόκειται για την πρώτη, επίσημη επίσκεψη που πραγματοποιεί ο Αρμένιος π[ρόεδρος στην Ελλάδα και, όπως τόνιζαν αρμόδιοι κύκλοι, το γεγονός ότι ηγείται επιχειρηματικής αποστολής αποτελεί δείγμα του ενδιαφέροντος της Αρμενίας, για την προώθηση των σχέσεων με την Ελλάδα και στον οικονομικό τομέα.

Τα μέλη της αποστολής θα έχουν συναντήσεις με Eλληνες επιχειρηματίες και θα μετέχουν στο επιχειρηματικό φόρουμ, που θα γίνει στο ΕΒΕΑ, στις 19 Ιανουαρίου.

2) Η ελληνική αποστολή στην Κύπρο

Στις 7 και 8 Φεβρουαρίου 2011 θα επισκεφθει την Κύπρο πολυκλαδική αποστολή, της οποίας θα ηγείται ο υφυπουργός Εξωτερικών Σπύρος Κουβέλης.

3) Η αποστολή Ρώσων για κτηματομεσιτικές και τουριστικές συνεργασίες.

Στις 16 και 17 Φεβρουαρίου 2011 αποστολή του Ελληνορωσικού Επιμελητηρίου περίπου 25 Ρώσων επιχειρηματιών θα βρίσκεται στην Αθήνα, για επενδύσεις και συνεργασίες στον κτηματομεσιτικό και τουριστικό τομέα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΞΠΡΕΣ, οι Ρώσοι επιχειρηματίες ενδιαφέρονται να αγοράσουν εξοχικές κατοικίες για τους πελάτες τους, που θέλουν να περνούν τις διακοπές τους σε ελληνικά νησιά και σε άλλα μέρη της Ελλάδας, την οποία όλο και περισσότεροι Ρώσοι τουρίστες θέλουν να επισκέπτονται.

Στις 18 και 19 του ίδιου μηνός, οι Ρώσοι επιχειρηματίες θα πραγματοποιήσουν επίσκεψη στην Κέρκυρα.

3) Η αποστολή στην Ουγγαρία

Στις 18 Φεβρουαρίου 2011, αποστολή Ελλήνων επιχειρηματιών, της οποίας θα ηγείται ο υφυπουργός Εξωτερικών Σπύρος Κουβέλης, θα επισκεφθεί τη Βουδαπέστη, στο πλαίσιο της συνόδου της Μικτής Διυπουργικής Επιτροπής που θα γίνει στην ουγγρική πρωτεύουσα.

Πηγή: express.gr

Διαβάστε περισσότερα...

Ο Ερντογάν ζήτησε να κατεδαφιστεί άγαλμα για την τουρκο-αρμενική φιλία

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έδωσε εντολή για την καταστροφή ενός μνημείου που υψώθηκε στα σύνορα με την Αρμενία σε ένδειξη της φιλίας μεταξύ των δύο χωρών και η απόφαση αυτή προκαλεί αντιπαλότητα στη χώρα, μετέδωσαν τα μέσα ενημέρωσης.

Στη διάρκεια επίσκεψής του την Κυριακή στην ανατολική πόλη Καρς, ο Ερντογάν χαρακτήρισε το άγαλμα "τερατούργημα" και ζήτησε από το δήμαρχο, που είναι μέλος του κόμματός του, της Δικαιοσύνης και της Ανάπτυξης (AKP) το γκρέμισμα του γρήγορα και την κατασκευή στη θέση αυτή ενός "ωραίου πάρκου", διευκρινίζουν οι εφημερίδες.

Ο Ερντογάν επικαλέστηκε λόγους αισθητικής αιτιολογώντας την απόφασή του: "Ύψωσαν ένα τερατούργημα εδώ, είναι απίστευτο, ανάμεσα σε τέτοια αριστουργήματα" της περιοχής, κυρίως ισλαμικής τέχνης μνημεία του 10ου αιώνα, υπογράμμισε.

Το τσιμεντένιο άγαλμα, ύψους 30 μέτρων, δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη. Παρουσιάζει δύο μορφές σε ένα σώμα που είναι κομμένο στα δύο. Η παραγγελία έγινε το 2008 από τον πρώην δήμαρχο της Καρς, ο οποίος είναι επίσης μέλος του κυβερνώντος κόμματος του Ερντογάν, για να υπογραμμιστεί η φιλία ανάμεσα στην Τουρκία και την Αρμενία. Οι δύο χώρες άρχισαν από το 2009 μια δύσκολη διαδικασία συμφιλίωσης.

Η αντιπολίτευση κατήγγειλε τις επικρίσεις του Ερντογάν.

Ο Ερκάν Καρακάς, ένας πρώην υπουργός Πολιτισμού, χαρακτήρισε "ντροπή" το γεγονός ένας πρωθυπουργός να επιτίθεται σε ένα έργο τέχνης που φιλοτεχνήθηκε για τη φιλία με τους Αρμένιους. "Το γλυπτό δεν είναι ούτε αλλόκοτο ούτε άσχημο", σχολίασε.

Ο διάσημος γλύπτης Μεχμέτ Ακσόι υπεραμύνθηκε του έργου του μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο NTV και είπε ότι αν τελικά το έργο γκρεμιστεί, η ισλαμικών καταβολών κυβέρνηση θα επικριθεί από τη διεθνή κοινότητα.

Αυτό θα αποτελέσει μια "επανάληψη αυτού που έκαναν οι Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν, οι οποίοι κατέστρεψαν τα αγάλματα του Βούδα" το 2001 στην κοιλάδα Μπαμιγιάν, είπε.

Σήμερα ο υπουργός Πολιτισμού Ερτουγκρούλ Γκιουνάι προσπάθησε να αμβλύνει την αντιπαλότητα αυτή δηλώνοντας στον Τύπο ότι θα επιδιωχθεί "μια λύση με τις τοπικές αρχές και τον καλλιτέχνη".

Η Αρμενία και η Τουρκία είναι σε έντονη διένεξη για τον χαρακτηρισμό ως γενοκτονία των σφαγών των Αρμενίων στη διάρκεια της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας στην Ανατολία, το διάστημα 1915-1917, κατά την οποία έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον ενάμισι εκατομμύριο άνθρωποι. Άγκυρα και Γερεβάν υπέγραψαν το 2009 τις συμφωνίες συμφιλίωσης αλλά η διαδικασία "σκάλωσε" σε αμοιβαίες κατηγορίες.
Πηγή: nooz.gr
Διαβάστε περισσότερα...

1η Σύνοδος της Κυπρο-Αρμενικής Διακυβερνητικής Επιτροπής για Οικονομική, Βιομηχανική και Τεχνολογική Συνεργασία

Κυπριακή αντιπροσωπεία, της οποίας ηγείται ο Γενικός Διευθυντής του Γραφείου Προγραμματισμού κ. Γιώργος Γεωργίου και αποτελείται από εκπροσώπους των Υπουργείων Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού και Υγείας και του Γραφείου Προγραμματισμού, αναχωρεί αύριο για την Αρμενία για να συμμετάσχει στην 1η Σύνοδο της Κυπρο-Αρμενικής Διακυβερνητικής Επιτροπής που εγκαθιδρύθηκε με βάση τη Συμφωνία για Οικονομική Συνεργασία μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Δημοκρατίας της Αρμενίας, η οποία υπεγράφη το 1998.

Στο πλαίσιο των εργασιών της Διακυβερνητικής Επιτροπής, θα τύχει ανασκόπησης η διμερής συνεργασία μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Δημοκρατίας της Αρμενίας. Επίσης, θα εξεταστούν τρόποι και μέσα με τα οποία οι υφιστάμενοι δεσμοί φιλίας μεταξύ των δύο χωρών θα μπορούσαν να προαχθούν και να ενισχυθούν περαιτέρω στους τομείς του εμπορίου, της βιομηχανίας, της οικονομίας, των επενδύσεων, του τουρισμού, των μεταφορών, της γεωργίας, της υγείας, της παιδείας, του πολιτισμού κ.ά.
Πηγή: moi.gov.cy
Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Στον διαδικτυακό τόπο μας χρησιμοποιούμε Cookies με σκοπό τη βελτίωση της online εμπειρίας σας. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας σε αυτόν, αποδέχεστε αυτομάτως τη χρήση των cookies. Περισσότερα...

Πολιτική Απορρήτου - Όροι Χρήσης - Περιορισμός Ευθύνης - Επικοινωνία Σχετικά με Προσωπικά Δεδομένα
Αποδέχομαι