Menu

Οδηγός ταξί στην Κωνσταντινούπολη κτύπησε γυναίκα επιβάτη, γιατί είναι Αρμένισα

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ. Ένα παράξενο και θλιβερό περιστατικό συνέβη στην Κωνσταντινούπολη την Κυριακή, όπως γράφει η καθημερινή αρμενική εφημερίδα Μαρμαρά της Κωνσταντινούπολης. Ένας οδηγός ταξί έβρισε και γρονθοκόπησε την επιβάτιδα του, διότι είναι Αρμένισα. Η γυναίκα επιβάτης κατέφυγε στην αστυνομία.
Η γυναίκα κάθισε σε ένα ταξί του οποίου ο οδηγός την ρώτησε :« Φαίνεται από την προφορά σας ότι δεν είσαι Τουρκάλα. Είσαι Αρμένισα, ή εβραία;» Η γυναίκα απάντησε με ειλικρίνεια λέγοντας ότι ήταν Αρμένισα, μετά από αυτό ο οδηγός όχι μόνο την έβρισε, αλλά και την γρονθοκόπησε στο πρόσωπό , και στη συνέχεια την έριξε έξω από το αυτοκίνητο.
Oπως έγραψε η εφημερίδα «Μαρμαρά», ευτυχώς, ένας δικηγόρος που περνούσε από την περιοχή, ο οποίος κατέγραψε την πινακίδα του αυτοκινήτου, και στη συνέχεια ήρθε για βοήθεια της Αρμένισας, στην αστυνομία.
Η αστυνομία βρήκε το ταξί, αλλά δεν μπόρεσε να βρει τον οδηγό. Μερικοί είπαν ότι ήταν ένας ψυχικά ασθενής.

 

Πηγή: armenians.gr

Διαβάστε περισσότερα...

Ο Σαρκοζί βράβευσε τον Αρμένιο Υπουργό Εξωτερικών

ΕΡΕΒΑΝ .- Ο Υπουργός Εξωτερικών της Αρμενίας Έντουαρντ Ναλμπαντιάν τιμήθηκε από τον Γάλλο Πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί στο βαθμό του αξιωματικού του Τάγματος της Λεγεώνας της Τιμής.

Είναι μία από τις υψηλότερες διακρίσεις στη Γαλλία η ποία θεσμοθετήθηκε κατά τη διάρκεια της Πρώτης Δημοκρατίας, όπως ενημέρωσε η πρεσβεία της Γαλλίας στο Ερεβάν.
Επίσης βραβεύτηκαν από τις γαλλικές αρχές στην εκτίμηση και την συμβολή τους στην ανάπτυξη των Αρμενο-Γαλλικών σχέσεων, ο Υπουργός Πολιτισμού της Αρμενίας, ο Δήμαρχος του Ερεβάν της Αρμενίας και ο Αρμένιος Πρέσβης στη Γαλλία.

 

Πηγή: armenians.gr

Διαβάστε περισσότερα...

FAO: Οι μικρές χώρες κινδυνεύουν από την επισιτιστική ανασφάλεια

Οι επισιτιστικές κρίσεις θέτουν σε κίνδυνο τις προσπάθειες για την επίτευξη του Αναπτυξιακού Στόχου της Χιλιετίας για μείωση στο ήμισυ το ποσοστό των ανθρώπων που υποφέρουν από την πείνα μέχρι το 2015, προειδοποίησαν εμπειρογνώμονες των Ηνωμένων Εθνών για τα τρόφιμα σήμερα.
Στην ετήσια έκθεση σχετικά με την πείνα στον κόσμο, οι υπηρεσίες του ΟΗΕ, δήλωσαν η αστάθεια των τιμών στα τρόφιμα είναι πιθανό να συνεχιστεί και, ενδεχομένως, να αυξηθούν, καθιστώντας τους φτωχούς αγρότες, τους καταναλωτές και τις χώρες πιο ευάλωτες στη φτώχεια και την ανασφάλεια των τροφίμων.
"Η ζήτηση από τους καταναλωτές σε ταχέως αναπτυσσόμενες οικονομίες θα αυξηθεί ο πληθυσμός συνεχίζει να αυξάνεται, και η περαιτέρω αύξηση στα βιοκαύσιμα πρόκειται να αυξήσει τα περαιτέρω σχετικά με το σύστημα των τροφίμων», αναφέρει η έκθεση, προσθέτοντας ότι η αστάθεια των τιμών των τροφίμων μπορεί να αυξηθεί κατά την επόμενη δεκαετία λόγω των ισχυρότερων δεσμών μεταξύ των γεωργικών και ενεργειακών αγορών και τα συχνότερα ακραία καιρικά φαινόμενα.
Μικρές, εξαρτημένες χώρες από εισαγωγές, ιδίως στην Αφρική, είναι ιδιαίτερα σε κίνδυνο, με πολλούς από αυτές να εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα μετά την παγκόσμια επισιτιστική και οικονομική κρίση του 2006-2008, δήλωσαν σε κοινή τους έκθεση, ο ΟΗΕ, ο Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας (FAO), το Διεθνές Ταμείο για την Γεωργικής Ανάπτυξης (IFAD) και το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα (WFP).
Η έκθεση υπογραμμίζει ότι οι επενδύσεις στη γεωργία θα παραμείνουν κρίσιμες για τη βιώσιμη, μακροπρόθεσμη ασφάλεια των τροφίμων και ζητούν χρήματα για να επενδυθούν στην άρδευση, την βελτίωση στις πρακτικές διαχείρισης της γης και την ανάπτυξη καλύτερων σπόρων μέσω της γεωργικής έρευνας.
Με τον παγκόσμιο πληθυσμό να αναμένεται να αυξηθεί από 6.900 δισεκατομμύρια έως 9 δισεκατομμύρια μέχρι το 2050, το πρόβλημα της διατροφής του κόσμου αυξάνετε ανησυχητικά για τις κυβερνήσεις. Η ασφάλεια των τροφίμων ήταν στην ημερήσια διάταξη των G20 στο τρέχον έτος σύμφωνα με τη γαλλική προεδρία της ομάδας.
Οι ΜΚΟ επισημαίνουν, ωστόσο, ότι οι ανεπτυγμένες χώρες δεν έχουν ακόμη εκπληρώσει την υπόσχεσή τους να επενδύσουν 22 δισεκατομμύρια δολάρια για την ανάπτυξη της γεωργίας. Τα χρήματα που είχαν υποσχεθεί στο L'Aquila της Ιταλίας το 2009, μετά από τις κρίσεις τροφίμων που πυροδότησαν ταραχές σε 30 χώρες σε τρεις ηπείρους.
Η έκθεση αναφέρει ότι προβλέψιμες πολιτικές και το άνοιγμα του εμπορίου ήταν πιο αποτελεσματικές στρατηγικές για τις κυβερνήσεις από ό, τι οι απαγορεύσεις εξαγωγών και των άλλων περιοριστικών πολιτικών, οι οποίες ρισκάρουν τον κίνδυνο για αυξανόμενη αστάθεια και τις υψηλές τιμές στις διεθνείς αγορές, όπως αναφέρει η εφημερίδα The Guardian.

 

 

Πηγή: armenians.gr

Διαβάστε περισσότερα...

Σκληρή κριτική στην Τουρκία για την ΑΟΖ

Την πάγια θέση της κυβέρνησης της Κύπρου να προστατέψει τα κυριαρχικά της δικαιώματα χρησιμοποιώντας όλα τα «κατάλληλα ειρηνικά κανάλια» εξέφρασε σε χθεσινή της ομιλία η υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου, Ερατώ Κοζάκου-Μαρκουλλή.

«Η Κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι αποφασισμένη να προστατέψει τα δικαιώματά της μέσω όλων των κατάλληλων ειρηνικών καναλιών. Ως μικρό κράτος, συνέχισε, δεν έχουμε άλλη επιλογή παρά να υπερασπίσουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα με το Διεθνές Δίκαιο. Ως μέρος της οικογένειας των κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, βασιζόμαστε στην αλληλεγγύη των εταίρων μας, όπως επίσης στην υποστήριξη της διεθνούς κοινότητας γενικά», τόνισε αρχικά.
Παράλληλα, δεν παρέλειψε να ασκήσει σκληρή κριτική για την εξωτερική πολιτική που εφαρμόζει η Τουρκία στο πεδίο των ερευνών για υδρογονάνθρακες.
«Η συμπεριφορά της Τουρκίας σε ό,τι αφορά τις έρευνες για υδρογονάνθρακες στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) αποκαλύπτουν τα πραγματικά της κίνητρα που δεν είναι η προστασία των Τουρκοκυπρίων, αλλά η εκμετάλλευση των φυσικών πόρων της Κύπρου», σημείωσε.
«Οι πρόσφατες εχθρικές απειλές και ενέργειες της Τουρκίας εναντίον της Δημοκρατίας δεν βασίζονται και ούτε υποστηρίζονται από οποιοδήποτε νομικό ή ουσιαστικό επιχείρημα. Η Τουρκία δεν έχει κανένα δικαίωμα να αμφισβητεί τον καθορισμό της ΑΟΖ ή την υφαλοκρηπίδα μεταξύ Κυπριακής Δημοκρατίας και των γειτονικών της κρατών σε περιοχές που δεν είναι ούτε απέναντι ούτε γειτνιάζουν με τις τουρκικές ακτές», πρόσθεσε.
«Η Τουρκία θεωρεί εαυτόν ως την περιφερειακή στρατιωτική δύναμη, η οποία έχει δικαίωμα στους φυσικούς πόρους και πλούτο των γειτονικών της κρατών. Η πολιτική που εφαρμόζει, παραμένει η πολιτική της επιθετικότητας και της ασέβειας του Διεθνούς Δικαίου και των Αρχών, διαταράσσοντας την ειρήνη, τη σταθερότητα και την ασφάλεια στην περιοχή μας», υπογράμμισε επίσης.

Πηγή: armenians.gr
Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Στον διαδικτυακό τόπο μας χρησιμοποιούμε Cookies με σκοπό τη βελτίωση της online εμπειρίας σας. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας σε αυτόν, αποδέχεστε αυτομάτως τη χρήση των cookies. Περισσότερα...

Πολιτική Απορρήτου - Όροι Χρήσης - Περιορισμός Ευθύνης - Επικοινωνία Σχετικά με Προσωπικά Δεδομένα
Αποδέχομαι