Menu

Αλ Πατσίνο κερδίζει το Screen Actors Guild Award

Ο Αλ Πατσίνο κέρδισε το Screen Actors Guild Award για την εξαιρετική απόδοση για την ηθοποία του σε μια τηλέταινία - μίνι σειρά για το ρόλο οπου παίζει τον αμφιλεγόμενο Jack Kevorkian στο "Δεν ξέρετε τον Jack." Σηματοδοτόντας μια τριπλέτα επιτυχιών για τον Πατσίνο: Είχε ήδη κερδίσει το βραβείο ΕΜΜΥ και την Χρυσή Σφαίρα για την ταινία του HBO. Πολλές φορές το βραβείο αυτο εχεί γίνει προάγγελος ενός βραβείου ¨Οσκαρ.
Πηγή: armenians.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τηλεφωνικός – Τηλεοπτικός Μαραθώνιος 2011

ΧΑΪΑΣΤΑΝ ΧΑΜΑΧΑΪΓΚΑΓΚΑΝ ΧΙΜΝΑΤΡΑΜ: ΤΗΛΕΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ 2010

Αγαπητέ συμπατριώτη,

 Συμπληρώνονται φέτος 20 χρόνια από την ίδρυση της Παναρμενικής Οργάνωσης Αλληλεγγύης «ΧΑΪΑΣΤΑΝ». Για μία ακόμη φορά απευθυνόμαστε στους Αρμενίους όλου του κόσμου και τους καλούμε να συμμετάσχουν στην εκστρατεία «Τηλεφωνικός – Τηλεοπτικός Μαραθώνιος 2011».

Κατά την περσινή εκστρατεία, συγκεντρώθηκαν συνολικά 20.800.000$, τα οποία διατέθηκαν σε έργα υποδομής, στην Αρμενία και στο Καραμπάγ.

Με το ποσό των 80.000 € (50.000 από τον Τηλεφωνικό Μαραθώνιο και 30.000 από δωρεά ενός ιδιώτη), που συγκεντρώθηκε κατά την περσινή εκστρατεία στην Ελλάδα, υλοποιήθηκαν τα εξής έργα:

α.- Ανακαινίστηκε πλήρως και εφοδιάστηκε με 10 ηλεκτρονικούς υπολογιστές, μία αίθουσα του βρεφοκομείου -ορφανοτροφείου του Βανατσόρ, που φιλοξενεί 103 παιδιά, χάρις στη δωρεά των Αντρανίκ και Περούζ Γιολτζιάν.

β.- Το 130ό Νηπιαγωγείο του Βανατσόρ απέκτησε εξ ολοκλήρου νέο εξοπλισμό (κρεβάτια, στρώματα, τραπέζια, καρέκλες και παιδική χαρά).

γ.- Κατασκευάστηκε τμήμα ενός μεγάλου έργου, του δικτύου υδροδότησης του χωριού Καρίν Ντάγκ του Καραμπάγ.

Ο «Τηλεφωνικός – Τηλεοπτικός Μαραθώνιος 2011», με σύνθημα «Δώρο Νερού, Δώρο Ζωής», θα πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα το Σάββατο 12 Νοεμβρίου, από τις 14.00 έως τις 20.00 και την Κυριακή 13 Νοεμβρίου, από τις 10.00 έως τις 20.00.

Οι εθελοντές συνεργάτες της οργάνωσης θα επικοινωνήσουν τηλεφωνικά μαζί σας, για να σας δοθεί η ευκαιρία να συμμετάσχετε και εσείς στην εκστρατεία, με μεγάλα ή μικρά ποσά, ανάλογα με τις δυνατότητές σας.

Σε περίπτωση αδυναμίας επικοινωνίας στις καθορισμένες ημερομηνίες, μπορείτε να κάνετε την δωρεά σας με τους εξής τρόπους:

* Με κατάθεση στην Τράπεζα Πειραιώς, στον λογαριασμό GR 4101721950005195050350189 αναφέροντας το όνομά σας.

Το Σάββατο 19 Νοεμβρίου και το Σάββατο 26, από τις 18.00 έως τις 20.00

* Στο Νέο Κόσμο, στην Αρμενική Καθολική Εκκλησία, στην οδό Ρενέ Πιώ 2

* Στην Κοκκινιά, στην Αρμενική Ευαγγελική Εκκλησία, στην οδό Λαμίας 30

Την Κυριακή 20 Νοεμβρίου και την Κυριακή 27 Νοεμβρίου, από τις 11.30 έως τις 14.30

*Στη Θεσσαλονίκη, στην Αρμενική Ορθόδοξη Εκκλησία της Παναγίας, στην οδό Διαλέττη 4

Παρά την οικονομική κρίση που μαστίζει την Ελλάδα, παρακαλούμε τους Αρμενίους συμπατριώτες μας να συνεισφέρουν στον «Τηλεφωνικό Μαραθώνιο», για να συμβάλουν στην ανάπτυξη και την ευημερία της Αρμενίας και του Καραμπάγ.

 

Με τις θερμές μας ευχαριστίες,

Παναρμενική Οργάνωση «Χαϊαστάν»

Παράρτημα Ελλάδος

 

Πηγή: armenika.gr

Διαβάστε περισσότερα...

Φωνή λαού

Εδώ κι ένα μήνα, δυο λαοί της Ευρώπης δίνουν το παράδειγμα όχι μόνο στην ήπειρό τους αλλά σε όλο τον κόσμο: εκατοντάδες χιλιάδες Ισπανοί και Έλληνες αντιστέκονται στους δρόμους και τις πλατείες των διαφόρων πόλεων των δύο χωρών, φωνάζοντας το γνωστό «no pasaran», «δεν θα περάσουν».

Είναι και λέγονται «αγανακτισμένοι» και εκφράζουν με δυνατή φωνή το «όχι» των λαών στα νεοφιλελεύθερα σχέδια των «αόρατων» κέντρων της παγκόσμιας οικονομικής εξουσίας, των λεγόμενων και περιβόητων «αγορών».

Η πολυδιαφημισμένη «διάσωση» της Ελλάδας και των άλλων χωρών της Ευρώπης δεν είναι τίποτα άλλο παρά η απεγνωσμένη προσπάθεια εφαρμογής των γνωστών και πιο βάρβαρων συνταγών του ΔΝΤ που εφαρμόστηκαν κατά καιρούς, ειδικά στη Λατινική Αμερική, και που απέτυχαν παταγωδώς. Πρόκειται για μολυβένια σωσίβια που αργά ή γρήγορα- θα βυθίσουν αυτούς που δήθεν θέλουν να σώσουν!

Η Ελλάδα, που σαφώς βρίσκεται σε χειρότερη θέση από τις άλλες χώρες, αντιμετωπίζει τον τελευταίο καιρό τον πιο σκληρό και ωμό εκβιασμό από τα κέντρα εξουσίας της Ευρώπης, από διάφορους παράγοντες του παγκόσμιου οικονομικού κατεστημένου και από την ίδια την κυβέρνηση της χώρας.

Οι «μονόδρομοι» και οι «μοναδικές και ιστορικές ευκαιρίες» που παρουσιάζονται σαν αποκλειστικές λύσεις, είτε για οικονομικά είτε για εθνικά θέματα, δεν είναι κάτι καινούργιο. Είναι ο ίδιος εκβιασμός που εφάρμοσαν τη δεκαετία του '90 κατά του αρμενικού λαού στο θέμα του Ναγκόρνο Καραμπάχ και το 2004 κατά του κυπριακού λαού με το λεγόμενο σχέδιο Ανάν. Και στις δύο περιπτώσεις η αντίσταση των δύο λαών απέτρεψε το χειρότερο για την Αρμενία και την Κύπρο. Αυτά, για να μην πούμε για τα γνωστά και ιστορικά «όχι» του ελληνικού λαού… Όταν οι λαοί λένε «όχι», αντιστέκονται. Και ένας λαός, ο οποίος αντιστέκεται και γνωρίζει τον τρόπο να διατηρήσει την ενότητά του, νικά πάντοτε.

«Απογοητεύει ο λαός; Ας τον αλλάξουμε!», έλεγε ο Μπρεχτ ειρωνικά. Αυτό ακριβώς θα ήθελαν μερικοί, μέσα κι έξω, αυτές τις μέρες που ο κόσμος απαιτεί στους δρόμους και στις πλατείες άμεση και πραγματική δημοκρατία και, πάνω απ' όλα, δικαιοσύνη. Όμως τα ποτάμια δεν γυρίζουν πίσω και αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά οι πολιτικές ηγεσίες. Και γι' αυτόν ακριβώς το λόγο φοβούνται την αγανάκτηση του λαού. Πανικοβάλλονται με τη σκέψη ότι αυτή η αγανάκτηση μπορεί ανά πάσα στιγμή να μετατραπεί σε λαοθάλασσες στους δρόμους της Ευρώπης και η κατάσταση να γίνει ανεξέλεγκτη.

Πρέπει, όμως, να καταλάβουν ότι, όταν ξεπερνιούνται τα όρια, όταν η καταπίεση γίνεται αφόρητη και το περί δικαίου αίσθημα πληγώνεται, η φωνή του λαού γίνεται αναπόφευκτα φωνή και οργή του Θεού. Άλλωστε, από πολύ παλιά, και η Λατινική Ευρώπη το γνωρίζει ως «Vox populi, vox Dei».

 

Πηγή: armenika.gr

Διαβάστε περισσότερα...

Οι Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας παράγουν περίπου το 7% της ετήσιας παραγωγής ενέργειας στην Αρμενία

ΕΡΕΒΑΝ - Το μερίδιο της ενέργειας που παράγεται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στην Αρμενία είναι περίπου 7% της συνολικής παραγωγής, δήλωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Αρμενίας Levon Shahverdyan.
"Από το περασμένο έτος, ο όγκος της επεξεργασίας ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας είναι περίπου 450 kW / h», - δήλωσε ο Shahverdyan κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του προγράμματος INOGATE την Τετάρτη.
Σε εννέα μήνες του 2011, η αύξηση αυτού του δείκτη ήταν 7,1% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.
Στο τέλος της δεκαετίας του '90 - αρχές της δεκαετίας του 2000, όταν η Αρμενία έχει μόλις ξεκινήσει την ανάπτυξη του προς την κατεύθυνση αυτή, το δυναμικό στον τομέα αυτό ήταν σε μηδενικό επίπεδο.
Μιλώντας για τις στρατηγικές κατευθύνσεις της ανάπτυξης του τομέα της ενέργειας, O Levon Shahverdyan ανέφερε ότι η Αρμενία έχει ως στόχο τη διαφοροποίηση της ανάπτυξης του τομέα, συμπεριλαμβανομένης της παράδοσης των φορέων ενέργειας.
Σημείωσε, επίσης, τα έργα για την ένταξη του ενεργειακού τομέα της Αρμενίας σε περιφερειακά προγράμματα.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Αρμενικής Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, ο όγκος της επεξεργασίας της ενέργειας στην Αρμενία το 2010 ήταν 6.491.300.000 kW / h, η οποία είναι κατά 14,5% περισσότερο από τον δείκτη του 2009. Το δίμηνο Ιανουαρίου-Αυγούστου 2011, συνολικό όγκο της παραγωγής ενέργειας ήταν περίπου 5 δισεκατομμύρια kW / h, αυξήθηκαν κατά 14,6% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2010.

 

Πηγή: armenians.gr

Διαβάστε περισσότερα...

Πάνω από 88.000 αγρότες στην Αρμενία θα επωφεληθούν από την Αποκατάσταση των αρδευτικών

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Παγκόσμιας Τράπεζας των Εκτελεστικών Διευθυντών ενέκριναν σήμερα στις ΗΠΑ 18 εκατομμύρια δολάρια δάνειο για την πρόσθετη χρηματοδότηση του έργου αποκατάστασης έκτακτης ανάγκης άρδευσης (IREP) για την Αρμενία. Η κλίμακα μέχρι και την αναδιάρθρωση αυτού του έργου θα βελτιώσει την αποδοτική χρήση του νερού στα επιλεγμένα συστήματα άρδευσης, καθώς και θα προωθήσει την άμεση αγροτική απασχόληση σε επτά περιοχές της Αρμενίας.
Οι εργασίες αποκατάστασης θα περιλαμβάνουν τουλάχιστον 50 χλμ. κύριων και δευτερευόντων καναλιών που εξυπηρετούν περίπου 52.000 εκτάρια στις περιοχές Aragastotn, Kotayk, Shirak, Lori Ararat, και Armavir, οι οποίες θα επιτρέψουν τη μείωση των απωλειών νερού κατά περίπου 34,4 εκατομμύρια κυβικά μέτρα και θα αποκαταστήσουν την εν δυνάμει άρδευση σε περίπου 4.700 εκτάρια. Επιπλέον, η αποκατάσταση ενός άλλου δικτύου 63 χιλιάδων χιλιομέτρων σε τριτογενή δίκτυα στις περιοχές σε 19 κοινότητες στις Lori, Shirak, Gegharkunik, και Armavir θα μειώσει τις απώλειες νερού κατά 9,9 εκατ. κυβικά μέτρα, θα βελτιωθούν οι υπάρχουσες υπηρεσίες νερού άρδευσης σε πάνω από 2.500 εκτάρια, και, ενδεχομένως, η αποκατάσταση άρδευσης σε 1.760 εκτάρια. Η ετήσια εξοικονόμηση νερού (44.2 εκατομμύρια κυβικά μέτρα) που αντιστοιχεί σε δολάρια ΗΠΑ $ 1.4 εκατομμύρια στην χρηματική οικονομία στην τιμή του νερού θα επιτρέψει κάποια εκτάρια 6.500 από προηγουμένες αρδευόμενες εκτάσεις να αποκατασταθούν.
«Από αυτό το έργο θα επωφεληθούν άμεσα πάνω από 88.000 αγρότες που θα δουν την κερδοφορία της εκμετάλλευσής τους και την αύξηση των εισοδημάτων τους », δήλωσε ο κ. Asad Alam, Περιφερειακός Διευθυντής της Παγκόσμιας Τράπεζας για τον Νότιο Καύκασο. "Το έργο αυτό στηρίζει τις προσπάθειες της κυβέρνησης για τη βελτίωση της γεωργικής παραγωγικότητας και ενίσχυση της μακράς μακροπρόθεσμης ανάπτυξης ". "Η αποκατάσταση άρδευση θα δημιουργήσει, επίσης, σε περίπου 7.000 άτομα-μήνες προσωρινής απασχόλησης, και, ενδεχομένως, μπορεί να προσθέσει περίπου 2.100 μόνιμες θέσεις εργασίας στον τομέα της γεωργίας", δήλωσε ο Ο κ. Jean-Michel Happi, Country Manager για την Αρμενία της Παγκόσμιας Τράπεζας. "Η δημιουργία θέσεων εργασίας αποτελεί σημαντική διάσταση αυτού του έργου."
Σύμφωνα με την αρχική IREP, μερικές 89,4 χιλιόμετρα αποκαταστάθηκαν, συμπεριλαμβανομένων στα κύρια κανάλια των 57,7 χιλιομέτρων στο Talin και 31,7 χιλιόμετρα σε Armavir. Οι απώλειες νερού μειώθηκε κατά περίπου 96,9 εκατομμύρια κυβικά μέτρα από περίπου 114 εκατομμύρια κυβικά μέτρα. Οι προσωρινές θέσεις εργασίας που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια της κατασκευής ανήλθαν σε περίπου 11.379 άτομα / μήνες (από τις στοχοθετημένες θέσεις εργασίας 9.000 άτομα / μήνες), εκ των οποίων 67 τοις εκατό ήταν ανειδίκευτο εργατικό δυναμικό, κυρίως ωφελούνται τα φτωχότερα νοικοκυριά. Οι μακροπρόθεσμες επιδράσεις στην ανάπτυξη περιλαμβάνουν περίπου 8.000 εκτάρια που επέστρεψαν στην άρδευση, προς όφελος των μικρών αγροτών στις γύρω περιοχές. Στην πάροδο του χρόνου αυτό αναμένεται να παράσχει κίνητρα για καλλιέργειες σε ψηλότερης αξίας προϊόντα, οι οποίες θα οδηγήσουν σε πρόσθετη μακροπρόθεσμη δημιουργία θέσεων απασχόλησης και βελτίωσης των συνθηκών διαβίωσης για τα φτωχότερα νοικοκυριά.
"Το έργο αυτό θα ενισχύσει επίσης τη βιωσιμότητα της προόδου που έχει σημειωθεί στον τομέα της άρδευσης με τη βελτίωση της παροχής υπηρεσιών νερού και την διαχείριση των υδάτων», πρόσθεσε ο κ. Giuseppe Fantozzi, επικεφαλής της ομάδας εργασίας για το Έργο. «Θα ενισχύσουμε τους θεσμούς που έχουν ιδιαίτερη σημασία για τις συνεχιζόμενες μεταρρυθμίσεις, ιδίως μέσω της κατάρτισης των Ενώσεων Κατανλωτών Νερού."
Το έργο εκπονήθηκε σε στενή συνεργασία με την Millennium Challenge Corporation (MCC), το οποίο προετοίμασε το προκαταρκτικό σχεδιασμό δομικών έργων.
Συνολικά, η χρηματοδότηση του έργου είναι σε δολάρια ΗΠΑ $ 21.6 εκατομμύρια, εκ των οποίων η κυβέρνηση της Αρμενίας θα χρηματοδοτήσει τα 3.400.000 δολάρια και 0.200.000 δολάρια θα δοθούν από τους δικαιούχους (που έχουν ήδη συλλεγεί στο πλαίσιο των πιστώσεων του προγράμματος MCC). Το δάνειο της IBRD l (ΔΤΑΑ ) θα εχει διάρκεια 25 ετών, συμπεριλαμβανομένης περιόδου χάριτος 10 ετών.
Από την ένταξή της Αρμενίας στην Παγκόσμια Τράπεζα το 1992 και στην IDA, το 1993, οι συνολικές δεσμεύσεις των IDA και IBRD l (ΔΤΑΑ ) για την Αρμενία έφτασε στα $1,506 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ.

 

 

Πηγή: armenians.gr

Διαβάστε περισσότερα...

Hovig: Η μουσική ήταν η μοίρα μου

Υπάρχουν κάποιοι που η σχέση τους με τη μουσική ξεκίνησε σχεδόν τυχαία (αξιομνημόνευτη η φράση της Αρλέτας «στο τραγούδι μπήκα τυχαία και έμεινα από αφηρημάδα), κάποιοι που την αγάπησαν θαυμάζοντας έναν συγκεκριμένο καλλιτέχνη, και κάποιοι άλλοι που φαίνεται πως γεννήθηκαν με το γονίδιο της μουσικής. Ασφαλώς, ο Hovig ανήκει στην τελευταία κατηγορία. Πήρε μέρος στο X - factor εντυπωσιάζοντας την κριτική επιτροπή και το τηλεοπτικό κοινό, και στη συνέχεια ηχογράφησε το τραγούδι «Ξανά» σε στίχους Βάγιας Καλαντζή και μουσική Γιάννη Κυφωνίδη. Τώρα ετοιμάζει την πρώτη του ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά, προάγγελος της οποίας είναι το single «Στη ζωή να τολμάς» (μουσική: Παύλος Ρεμπής, στίχοι: Σταύρος Ζαχαρίας) που έχει ήδη αγαπηθεί από πολλούς ακροατές. Αν και είναι μόλις 22 ετών, φαίνεται πως θα διαγράψει μία σημαντική πορεία στο χώρο του τραγουδιού, κάνοντας προσεχτικά και σταθερά βήματα.
Άρχισες να ασχολείσαι με τη μουσική από πάρα πολύ μικρός και συγκεκριμένα από την ηλικία των έξι ετών, όταν, αν δεν κάνω λάθος, σου έκαναν δώρο μία κιθάρα.
Hovig: Από πολύ μικρός ξεκίνησα να ασχολούμαι με τη μουσική, νομίζω είναι μία από αυτές τις σχέσεις που δε διαλέγεις εσύ, αλλά κάποιος έχει προκαθορίσει για σένα. Έξι χρονών μου κάνανε δώρο μια κιθάρα, κι επειδή δεν ήξερα ότι είναι δεξιόχειρα κι εγώ είμαι αριστερόχειρας, την κρατούσα αριστερά γιατί τα πρώτα χρόνια ήμουνα αυτοδίδακτος. Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου συμμετείχα σε σχολικές γιορτές, εκδηλώσεις, ενώ στα ωδεία άρχισα στα 12 να κάνω φωνητικά και στα 15 μαθήματα κιθάρας. Και σιγά - σιγά άρχισα ν' ανακαλύπτω ότι μπορώ να γράφω κιόλας μουσική.

Με τους γονείς σου τι μουσική ακούγατε στο σπίτι; Υπάρχει κάποιος καλλιτέχνης που θαύμαζες από παιδί και αποτελεί πρότυπο για σένα;
Hovig: Κανείς απ' την οικογένεια δεν είναι μουσικός, αλλά συνέχεια είχαμε μουσική στο σπίτι, γι' αυτό και έχω πολλά ελληνικά και αγγλικά ακούσματα. Πάντα θαύμαζα τον Michael Jakson, έχω μεγαλώσει μαζί του, άκουγα πολύ Stevie Wonder, αλλά και Πάριο και Διονυσίου.

Ώστε άκουγες και λαϊκά.
Hovig: Φυσικά και άκουγα λαϊκά, είναι στο αίμα μας, όποιος λέει ότι δεν είναι ψεύδεται, πιστεύω η λαϊκή μουσική είναι η πιο ελληνική. Είχα διάφορα ακούσματα, αυτό φαίνεται από τον τρόπο που τραγουδάω. Μ' αρέσουνε ξένα τραγούδια (ισπανικά, ιταλικά, αγγλικά) και βέβαια ελληνικά.
Αμφιταλαντεύτηκες καθόλου πριν αποφασίσεις να γίνεις τραγουδιστής; Οι γονείς σου πώς αντιμετώπισαν την επιθυμία σου;
Hovig: Πάντα ήθελα να γίνω τραγουδιστής και μουσικός και πάντα οι γονείς μου πίστευαν στο ταλέντο μου και με προτρέπανε, αυτοί με ώθησαν να πάω στο ωδείο. Η μουσική ήτανε η μοίρα μου, μερικοί άνθρωποι γεννιούνται με ένα ταλέντο. Το θεωρώ τύχη κι εγώ είχα αυτό το ταλέντο. Όταν αρχίζεις και ασχολείσαι μ' αυτό γίνεται πιο συνειδητοποιημένο, όσο μπαίνεις πιο βαθιά ανακαλύπτεις πόσα πρέπει να μάθεις κι αυτό λειτουργεί ως πρόκληση. Η μουσική δεν είναι κάτι που κάνω, αλλά που είμαι, αν βγάλεις τη μουσική από μένα είναι κάποιος άλλος, όχι εγώ. Δεν είναι κλισέ αυτό, όποιος ασχολείται με τη μουσική το καταλαβαίνει, με τη μουσική δεν μπορείς να ασχολείσαι μόνο 20%, αλλά 100%. Κι όταν κάνεις το χόμπι σου δουλειά, δεν χρειάζεται να δουλέψεις ούτε μια μέρα της ζωής σου.

Από το X- factor τι αποκόμισες; Θα ξαναπήγαινες;
Hovig: Ήτανε από τις πιο όμορφες εμπειρίες της ζωής μου, έχω τις καλύτερες αναμνήσεις, γνώρισα προσωπικότητες, δηλαδή την κριτική επιτροπή και το Σάκη Ρουβά, που είναι πολύ ενδιαφέρουσες και κέρδισα εμπειρίες που είναι προίκα για μια ζωή. Έμαθα την τηλεόραση, πήρα πολλά σημαντικά εφόδια για μία καριέρα του 2011, γιατί η τηλεόραση είναι το πιο καλό μέσο για να προβάλλεις τον εαυτό σου. Σίγουρα θα ξαναπήγαινα.

Κάποιοι υποστηρίζουν πως στα talent shows δίνεται έμφαση στο εικαστικό μέρος και όχι στις φωνητικές ικανότητες των παικτών. Πιστεύεις πως η συμμετοχή σου μπορεί να έχει ως συνέπεια να αμφισβητηθείς από μια μερίδα του μουσικού κοινού;
Hovig: Αυτό το λένε όσοι έχουν κόμπλεξ, όποιος αγαπάει η μουσική γενικότερα δεν έχει τέτοια θέματα. Αυτά είναι μικρά κολλήματα, στο εξωτερικό χτίζονται πολύ καλές βάσεις από τέτοια παιχνίδια. Το θέμα είναι να ξέρεις ότι δεν βγαίνεις και κάνεις καριέρα. Σ' αυτή τη δουλειά υπάρχει μία ιεραρχία, δε γίνεται να βγαίνεις κι επειδή σε ξέρει ο κόσμος τρεις μήνες να περιμένεις την ίδια αντιμετώπιση με κάποιον τραγουδιστή πολύ πιο «παλιό» από σένα. Το φταίξιμο το έχουμε εμείς που πάμε στα talentshows, εσύ διαλέγεις πώς θα σε αντιμετωπίσει ο κόσμος.

Επομένως, ποτέ δε θεώρησες πως συμμετέχοντας στο X - factor έχεις ήδη κάνει καριέρα.
Hovig: Δεν πήγα με το σκεπτικό ότι θα κάνω καριέρα, η καριέρα είναι η σχέση που χτίζεις με το ακροατήριό σου πάρα πολλά χρόνια. Ζει σε μια ψευδαίσθηση όποιος πιστεύει ότι βγαίνοντας κάνει ή ξεκινάει καριέρα, τα talent shows είναι η αρχή για να χτίσεις ένα όνομα, όχι μια δουλειά. Βγαίνοντας θέλησα ν' ακουστεί το όνομα Hovig μέσα απ' τη δουλειά του Hovig.

 

 

Φέτος συμμετέχεις στο φιλανθρωπικό show του Mega TV - Κύπρου «DanSing for you». Με ποια κριτήρια αποφάσισες να πάρεις μέρος;
Hovig: Με εκφράζει σαν άνθρωπο, πιστεύω στις φιλανθρωπίες και θεωρώ πως πρέπει να βοηθάμε μ' οποιονδήποτε τρόπο τους συνανθρώπους μας. Πιστεύω ότι όταν έχεις ένα ταλέντο δεν ανήκει σε σένα, αλλά στο ευρύ κοινό. Εσύ είσαι ο τυχερός που στο 'δωσε ο Θεός. Τι πιο ωραίο από το να δίνεις στον κόσμο χαρά, ιδίως σε τέτοια σημαντικά γεγονότα και να 'ρχεται πίσω αυτή η χαρά σε σένα. Είναι το πιο όμορφο πράγμα να εισπράττεις χαρά από τον κόσμο!
Επίσης, το concept είναι πολύ ενδιαφέρον, δεν είμαι τραγουδιστής, αλλά διδάσκω την ηθοποιό Ηλέκτρα Φωτιάδου πώς να τραγουδάμε και να παρουσιάζουμε ένα καινούριο κομμάτι κάθε εβδομάδα. Είναι ενδιαφέρον το να προσπαθείς να χτίσεις μία παρουσίαση, είναι μία πρόκληση, και η καλύτερη εκμάθηση είναι όταν μαθαίνεις σε κάποιον άλλον γιατί μέσα απ' αυτό μαθαίνεις κι εσύ.


Παράλληλα με τη συμμετοχή σου στο «DanSing for you» ετοιμάζεις το νέο σου δίσκο, ενώ έχει ήδη κυκλοφορήσει το single «Στη ζωή να τολμάς» σε
μουσική Παύλου Ρεμπή και στίχους Σταύρου Ζαχαρία.
Hovig: Συνέχεια ηχογραφώ και δοκιμάζω κομμάτια με τον παραγωγό μου και στιχουργό Σταύρο Ζαχαρία. To CD-single κυκλοφορεί σε digital μορφή σε ψηφιακά δισκοπωλεία, και παίζεται στους ραδιοφωνικούς σταθμούς σε Ελλάδα και Κύπρο. Είναι ένα πολύ θετικό και αισιόδοξο τραγούδι, ένα κομμάτι με ουσία, που σε κάνει να νιώθεις πολύ καλύτερα. Θεωρώ πολύ σημαντικό να δίνεις απλόχερα χωρίς να ζητάς αντάλλαγμα, όπως λέει και το κομμάτι. Όποιος το ακούει έχει ένα χαμόγελο στο στόμα.  Με εκφράζει σαν άνθρωπο, γιατί είμαι αισιόδοξος και πιστεύω στη ζωή. Η μαγκιά είναι να ταυτιστεί το κοινό με τη δική σου ιστορία, κι αυτό το τραγούδι το καταφέρνει. Το τραγούδι έχει πολύ βαθύ νόημα, δε σου δίνει την απάντηση, σου θέτει όμως ερωτήματα.

Ο δίσκος θα περιέχει και τραγούδια που υπογράφεις εσύ ως συνθέτης;
Hovig: Παραπάνω από τραγουδιστή, θεωρώ τον εαυτό μου μουσικό. Στο δίσκο θα έχω και δικά μου κομμάτια, σε στίχους του Σταύρου Ζαχαρία. Ταυτίζεται με τις απόψεις μου και μουσικά και σε όλα τα θέματα, η καλύτερη μουσική βγαίνει μέσα απ' τη συζήτηση. Τα κομμάτια μου ταιριάζουν στο ύφος που θέλουμε να δώσουμε στο δίσκο. Πιστεύω πολύ στη δύναμη του στίχου, ο στίχος παίζει πολύ μεγάλο ρόλο, κυρίως στην Ελλάδα, λόγω του πλούτου της ελληνικής γλώσσας.

Ποιες είναι οι συνθετικές σου επιρροές και κατά πόσο καθορίζουν τις μελωδίες σου;
Hovig: Πιστεύω πως η μουσική έχει τρία στάδια: πρώτα ακούς, μετά μιμείσαι, μετά το χωνεύεις και βάζεις τη δική σου πινελιά. Έχω επηρεαστεί από Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες, όχι μόνο από τους μύθους που σου ανάφερα στην αρχή, αλλά και από καινούριους, όπως Jamie Woon, Amy Winehouse, Corinne Bailey Rae, Dadid Gray, καθώς και απ' τους Χάρη Βαρθακούρη, Κυριάκο Παπαδόπουλο, Νίκο Τερζή, Γιώργο Θεοφάνους... Η μουσική που γράφω κινείται και στα ακούσματα της jazz, δέχεται όμως τις επιρροές συνθετών που ανέφερα.

Θα σ' ενδιέφερε η συνεργασία με καταξιωμένους συνθέτες, που μετρούν είκοσι και πλέον χρόνια καριέρας;
Hovig: Κάθε καλλιτέχνες θέλει να τραγουδήσει μελωδίες αναγνωρισμένων, αλλά θέλω να φτάσω στο σημείο να μ' εμπιστευτούν, όχι να πω ένα τραγούδι για να το βάλω στο δίσκο και να πω ότι τραγούδησα τον τάδε. Θέλω να έχω προσωπική επαφή με τους συνεργάτες μου. Άλλωστε, υπάρχουν πολλοί νέοι αξιόλογοι συνθέτες, που δεν τους ξέρει ο κόσμος ίσως και λόγω δικής τους επιλογής.

Τα τελευταία χρόνια επικρατεί η συνήθεια να κατατάσσουμε τους τραγουδιστές ανάλογα με το ρεπερτόριό τους -π.χ. ποπ, λαϊκός, έντεχνος κλπ- παρόλο που οι περισσότεροι πειραματίζονται με πολλά μουσικά είδη, ή ακόμα χειρότερα να τους στιγματίζουμε με τους όρους «εμπορικός» και «ποιοτικός»,  τους οποίους προσωπικά θεωρώ ασαφείς και καταχρηστικούς. Ως νέος καλλιτέχνης, πώς αντιμετωπίζεις αυτά τα φαινόμενα; Θεωρείς πως υπηρετείς κάποιο συγκεκριμένο μουσικό είδος;
Hovig: Εγώ πιστεύω στην καλή και στην κακή μουσική. Δε μ' αρέσουν οι ταμπέλες, αλλάζουν οι καιροί, οι καλλιτέχνες ερχόμαστε πιο κοντά στο κοινό και δεν του επιβάλλουμε τι πρέπει ν' ακούει, όπως παλιότερα. Ο κόσμος έχει κριτήριο, γι' αυτό η νέα γενιά διαλέγει καλύτερα κομμάτια απ' τους προηγούμενους. Ναι μεν βγαίνουνε χιτάκια, αλλά βγαίνουνε και πολλά καλά κομμάτια. Είμαι καλλιτέχνης της νέας γενιάς, θέλω να χτίσω την καριέρα μου μέσω της νέας γενιάς, χωρίς να σνομπάρω οποιοδήποτε άλλο κοινό. Μ' αρέσουνε όλα τα είδη της μουσικής, αρκεί να σέβονται την τέχνη που υπηρετείς.

Ποια είναι η σχέση σου με το Internet; Έχεις σκεφτεί να προωθήσεις τα τραγούδια σου μέσω του διαδικτύου; Σε ρωτάω επειδή τα πρώτα δισκογραφικά σου βήματα γίνονται σε μία περίοδο παρακμής των δισκογραφικών εταιριών.
Hovig: Ασχολούμαι πάρα πολύ, πιστεύω στο internet, αν το χρησιμοποιείς σωστά και ο δημιουργός και το κοινό επωφελούνται με νόμιμο τρόπο. Δεν είναι απαραίτητο να κλέβεις μουσική, είναι θέμα χαρακτήρα, αν σέβεσαι τη μουσική και το δημιουργό δεν το κάνεις! Υπάρχουν τρόποι που μπορείς να κατεβάσεις νόμιμα. Το άλμπουμ θα κυκλοφορήσει σε δύο μορφές: άλμπουμ ψηφιακής μορφής και σε κανονική μορφή στα δισκοπωλεία. Και το «Στη ζωή να τολμάς» κυκλοφορεί και σ' αυτή τη μορφή.

Είχες δηλώσει συμμετοχή για να εκπροσωπήσεις την Κύπρο στη Eurovision, φτάνοντας μάλιστα μέχρι τον Κυπριακό τελικό. Για ποιους λόγους θέλησες να πάρεις μέρος; Πιστεύεις πως ο εν λόγω διαγωνισμός είναι η αρχή για μια διεθνή καριέρα;
Hovig: Για μένα είναι η Eurovision είναι ο μεγαλύτερος μουσικός διαγωνισμός, μπορείς να το αντιμετωπίσεις με κακό μάτι και να το δεις ως ριψοκίνδυνη κίνηση, αλλά για μένα είναι μία απίστευτη εμπειρία. Είναι πολύ νωρίς να μιλάμε για διεθνή καριέρα, αλλά κανείς δε μπορεί να με κάνει να συμβιβαστώ με τα όνειρά μου. Τα όνειρα είναι πολύ μεγάλα, και δεν πρέπει να συμβιβάζεσαι. Το μεγαλύτερο δώρο που μπορείς να κάνεις στον εαυτό σου είναι να τον αφήνεις να ονειρεύεται.

Πώς ονειρεύεσαι λοιπόν τον εαυτό σου σε είκοσι χρόνια;
Hovig: Θέλω να 'χω κάνει μια σωστή και σταθερή πορεία στη μουσική, να εξελίσσομαι σαν καλλιτέχνης και σαν άνθρωπος, γιατί όποιος ασχολείται με τη μουσική έχει μία διαφορετική νοοτροπία και ψυχοσύνθεση.

Έχεις σκεφτεί καθόλου το γάμο και την οικογένεια;
Hovig: Είμαι πολύ μικρός και δεν το έχω σκεφτεί ακόμα, αλλά πιστεύω πως είμαστε φτιαγμένοι για να μοιραζόμαστε πράγματα. Η οικογένεια ολοκληρώνει ένα κεφάλαιο της ζωής σου.

Εκτός από το δίσκο που ετοιμάζεις, ποια είναι τα επόμενα καλλιτεχνικά σου βήματα;
Hovig: Ξεκινάμε 3 Νοεμβρίου στο Ghost House στο Ψυρρή με τον Νίκο Σαπουντζάκη κάθε Πέμπτη και ήδη συζητάω με νυχτερινά μαγαζιά, για να συμμετάσχω σε ένα σχήμα. Ο δίσκος θα είναι έτοιμος πριν τα Χριστούγεννα, στο ενδιάμεσο θα κυκλοφορήσει άλλο ένα κομμάτι σε single, και θα κάνω διάφορες εμφανίσεις σε όλη την Ελλάδα.

 

Πηγή: e-orfeas.gr

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Στον διαδικτυακό τόπο μας χρησιμοποιούμε Cookies με σκοπό τη βελτίωση της online εμπειρίας σας. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας σε αυτόν, αποδέχεστε αυτομάτως τη χρήση των cookies. Περισσότερα...

Πολιτική Απορρήτου - Όροι Χρήσης - Περιορισμός Ευθύνης - Επικοινωνία Σχετικά με Προσωπικά Δεδομένα
Αποδέχομαι