Menu

Σχεδίαζε ολοκαύτωμα από το 1919

Ο ραββίνος Μαρβιν Χίερ είπε ότι το γράμμα, το οποίο γράφτηκε το 1919, είναι ένα από τα σημαντικότερα ντοκουμέντα στην ιστορία του Τρίτου Ράιχ.

Φορώντας λευκά γάντια για να προστατεύσει το εύθραυστο, κιτρινισμένο γράμμα, ο Χίερ, ιδρυτής και διεθυντής του Wiesenthal Center, επεσήμανε ότι αυτό που θεωρείται ως η πιο αξιοσημείωτη φράση στην τέταρτη σελίδα της επιστολής, είναι η εξής: "εκτοπισμός των Εβραίων", την οποία ο Χίτλερ έγραφε ότι πρέπει να είναι ο τελικός σκοπός της κυβέρνησης.

"Το 1919 έγραψε αυτό. Είκοσι δύο χρόνια αργότερα το υλοποίησε ως Καγκελάριος του Τρίτου Ράιχ", δήλωσε ο ραββίνος. "Εκδίωξε τους Εβραίους όλους μαζί".

Το Ιδρυμα Σιμόν Βίζενταλ, μία οργάνωση για τα δικαιώματα των Εβραίων, αγόρασε την επιστολή από ιδιώτη έναντι του ποσού των 150.000 δολαρίων και θα το εκθέσει τον Ιούλιο στο μουσείο του κέντρου στο Λος Αντζελες.

Ο Χίτλερ ήταν ένας 30χρονος βετεράνος του Α' Παγκοσμίου Πολέμου, όταν έγραψε το γράμμα, στις 16 Σεπτεμβρίου του 1919. Την περίοδο αυτή εργαζόταν για την προπαγανδιστική ένωση του γερμανικού στρατού, λέει ο Χίερ.

Ηταν ο επόπτης του Χίτλερ, ο στρατηγός Καρλ Μάιρ, ο οποίος τον επιφόρτισε να ζητήσει διευκρινίσεις για την θέση του στρατού για τους Εβραίους από τον στρατιώτη Αδόλφο Γκέμπλιχ, που ήταν στρατιωτικός κατάσκοπος. Το γράμμα, το οποίο είχε γραφτεί σε γραφομηχανή του γερμανικού στρατού είχε παραλήπτη τον Αδόλφο Γκέμλιχ. Η αυθεντικότητά του πιστοποιήθηκε το 1988, σύμφωνα με το κέντρο Βίσενταλ.

Στην αγγλική μετάφραση της επιστολής που έδωσε το ίδρυμα, ο Χίτλερ προσδιορίζει τον ιουδαισμό ως φυλή και όχι ως θρησκεία, η οποία διατηρήθηκε στο πέρασμα χιλιάδων ετών με την ενδογαμία και η οποία ενδιαφέρεται μόνο για το "χρήμα και την δύναμη".

"Το αποτέλεσμα είναι ότι μία μη γερμανική φυλή ζούσε ανάμεσά μας με τα συναισθήματά της, τις σκέψεις της και τις φιλοδοξίες της, και έχουν τα ίδια δικαιώματα με εμας", έγραψε ο Χίτλερ.

Η επιστολή του Χίτλερ κάνει εμφανές ότι είχε μεγαλύτερο στόχο στο μυαλό του. "Ο τελικός στόχος είναι η εκτόπιση των Εβραίων", έγραψε. "Για να επιτευχθούν αυτοί οι στόχοι, μόνο μία κυβέρνηση με εθνική δύναμη μπορεί να το κάνει και όχι μία με εθνική αδυναμία".

Ο ραββίνος Χίερ δήλωσε ότι η επιστολή βρέθηκε το 1945 στα αρχεία των Ναζί κοντά στην Νυρεμβέργη από τον Αμερικανό στρατιώτη, Ουίλιαμ Ζίγκλερ, την οποία πούλησε σε έναν έμπορο ιστορικών εγγράφων. Ο ίδιος δήλωσε ότι ένας έμπορος του πρόσφερε το γράμμα το 1988, ωστόσο το πούλησε σε άλλον προτού το κέντρο Βίζενταλ να μπορέσει να πιστοποιήσει την αυθεντικότητά του.

Οταν του το πρόσφεραν για δεύτερη φορά, ο Χίερ το αποδέχθηκε.

"Γνωρίζαμε ότι το γράμμα προς τον Γκέμλιχ ήταν πραγματικό. Δεν υπήρχε άλλο ίδιο στον κόσμο", δήλωσε ο ραββίνος.

Παράλληλα, επεσήμανε ότι αρχικά θεωρείτο ότι το αυθεντικό έγγραφο βρισκόταν στο Μόναχο, αλλά ωστόσο, όπως αποδείχθηκε, το έγγραφο που βρίσκεται τώρα στο Κέντρο Βίζενταλ είναι το αυθεντικό, είναι υπογεγραμμένο και δεν έχει εκτεθεί ποτέ δημοσίως.

Ο Χίερ είπε ότι το γράμμα είναι βαρυσήμαντο γιατί δεν ήταν γνωστή η ενυπόγραφη εντολή του Χίτλερ για εξόντωση των Εβραίων. Αντ' αυτού ήταν ο δεύτερος στην ηγεσία του Γ' Ράιχ αυτός που έδωσε την εντολή τον Ιούλιο του 1941 στον Ράινχαρντ Χέιντριχ, "να δώσει την τελική λύση για το αίτημα των Εβραίων".

"Αυτό είναι το πρώτο και το μοναδικό ντοκουμέντο αυτού του είδους που είχε να κάνει με τους Εβραίους και απαιτούσε την λύση", λέει ο Χίερ για την επιστολή του Χίτλερ.

Το κατά πόσο ο Χίτλερ είχε στο μυαλό του τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και μαζικής εξόντωσης εκείνη την στιγμή που έγραφε είναι μία ερώτηση που δεν μπορεί να απαντηθεί μέσα από το γράμμα, σύμφωνα με τον ραββίνο. "Ωστόσο μπορώ να πω ότι ο Χίτλερ το 1919 είπε ότι δεν ήθελε κανέναν Εβραίο στην χώρα που ζούσε και ότι δεν ήθελε απλά να τους εκτοπίσει με πογκρόμ. "Θέλω να εκτοπιστούν από ένα νομικό σύστημα, όπου η κυβέρνηση θα τους διώξει νόμιμα", έγραφε ο Χίτλερ σύμφωνα με τον Χίερ. "Αυτό ήταν πρωτοφανές", δήλωσε ο ραββίνος.

Ο ραββίνος Χίερ ευελπιστεί ότι το γράμμα, το οποίο θα είναι μέρος έκθεσης στο Λος Αντζελες, θα χρησιμοποιηθεί για να διδάξει στους φοιτητές, τους νέους, αλλά και τους μεγαλύτερους για τους δημαγωγούς και τις συνέπειες που είχαν, όταν δεν τους έπαιρνε κανείς στα σοβαρά.

 

 

Πηγή: ethnos.gr

Διαβάστε περισσότερα...

Σιμπέλ: Δεν υπάρχει γενοκτονία των Ποντίων!!!

Απίστευτη πρόκληση δια χειρός της εκλεκτής του Γιωργάκη Παπανδρέου και του ΠΑΣΟΚ στην Κομοτηνή κυρίας Σιμπελ Μουσταφάογλου η οποία σε επιστολή της μιλά για «υποτιθέμενη» γενοκτονία των Ποντίων.
Η υποψήφια με το κυβερνών κόμμα στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές υιοθετώντας πλήρως την εγκάθετη πολιτική της Αγκυρας προτείνει μάλιστα...
στο δημοτικό συμβούλιο της Κομοτηνής να καταργηθεί η 19η  Μαϊου ως ημέρα εθνικής μνήμης γιατί «στοχοποιούνται οι πολιτικοί και αξιωματούχοι της μειονότητας».

Τις ανιστόριτες, επικίνδυνες και προκλητικές θέσεις της κυρίας Μουσταφάογλου έφεραν στην Βουλή οι βουλευτές της ΝΔ, Αναστάσιος Καριπίδης, Γιώργος Κασαπίδης, Σάββας Αναστασιάδης και Δημήτρης Τσουμάνης, καταθέτοντας ερώτηση προς τους υπουργούς Εξωτερικών, Εσωτερικών και Δικαιοσύνης, που μεταξύ άλλων αναφέρει «Μετά από δημοσιεύματα από το τουρκόφωνο περιοδικό «Αζινλίκτσα» (15-5-2011) διαβάσαμε το δελτίο τύπου που εξέδωσε η επικεφαλής του συνδυασμού «Πρώτο Βήμα για την Ισότητα» Σιμπέλ Μουσταφάογλου… στο δελτίο αυτό λέει πολλά και ανιστόρητα, όπως π.χ. εκείνο το ανεκδιήγητο ότι με … αν θα τιμηθεί η Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού, στοχοποιούνται δήθεν οι πολιτικοί και οι αξιωματούχοι της μειονότητας…Το χειρότερο όμως όλων και το πλέον εξοργιστικό είναι ότι κάνει λόγο για «υποτιθέμενη ποντιακή γενοκτονία».

Οι τέσσερις βουλευτές σημειώνουν πως «ο τρόπος με τον οποίο αναμασά η κ. Σιμπέλ τις θέσεις του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών περί «υποτιθέμενης γενοκτονίας», πέραν του ότι συνιστά ύβρη στους εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς της Γενοκτονίας και παραβίαση της νομιμότητας, αποτελεί βάση για δημιουργία μιας κατάστασης που μπορεί να προκαλέσει τεράστια προβλήματα στην ειρηνική συμβίωση των απογόνων των θυμάτων της Γενοκτονίας και όλων εκείνων που συντάσσονται με το γράμμα και το πνεύμα του νόμου, με εκείνους που συντάσονται με τις θέσεις των θυτών-γενοκτόνων» και προσθέτουν πως «Επειδή, με βάση το γεγονός ότι η κ. Σιμπέλ και άλλα ενεργούμενα του Προξενείου και της Άγκυρας όχι μόνο αρνούνται τη Γενοκτονία, αλλά και τιμούν τον φασίστα δολοφόνο Μουσταφά Κεμάλ, δημιουργώντας συνθήκες κοινωνικής σύγκρουσης και διασάλευσης της ειρήνης και της ασφάλειας των πολιτών, ερωτώνται οι κ.κ. υπουργοί

1)    Προτίθεστε να φέρετε νόμο, προς ψήφιση στη Βουλή που θα ποινικοποιεί την άρνηση της Γενοκτονίας;

2)    Προτίθεστε να λάβετε μέτρα εναντίον εκείνων που χρησιμοποιούν τη θέση τους ως εκλεγμένοι εκπρόσωποι των μουσουλμάνων για να εκθειάζουν εγκλήματα και εγκληματίες κατά της ανθρωπότητας;

3)    Πρόκειται να λάβετε μέτρα για τη συμμόρφωση του τουρκικού προξενείου Κομοτηνής με τη νομιμότητα;».

Πάντως, εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως την συγκεκριμένη ερώτηση βρέθηκαν μόνο 4 βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης για να την υπογράψουν.
Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Στον διαδικτυακό τόπο μας χρησιμοποιούμε Cookies με σκοπό τη βελτίωση της online εμπειρίας σας. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας σε αυτόν, αποδέχεστε αυτομάτως τη χρήση των cookies. Περισσότερα...

Πολιτική Απορρήτου - Όροι Χρήσης - Περιορισμός Ευθύνης - Επικοινωνία Σχετικά με Προσωπικά Δεδομένα
Αποδέχομαι