Menu

Θα συνεχιστούν οι έρευνες, ξεκαθαρίζει ο Δ.Χριστόφιας αποσυνδέοντας το θέμα από το Κυπριακό

Νέο μήνυμα προς την Άγκυρα ότι οι έρευνες για την εξόρυξη φυσικού αερίου στο οικόπεδο 12 της κυπριακής ΑΟΖ θα συνεχιστούν, έστειλε ο Δημήτρης Χριστόφιας, αποσυνδέοντας παράλληλα το... ζήτημα αυτό από την πορεία των διαπραγματεύσεων για την επίλυση του Κυπριακού. Την ίδια ώρα, ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μ.Τόνερ επαναβεβαίωσε ότι οι ΗΠΑ υποστηρίζουν το δικαίωμα της Κύπρου να διεξάγει έρευνες.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το ραδιόφωνο του ΡΙΚ, ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μαρκ Τόνερ, αφού υποστήριξε αρχικά ότι ίσως κάποιες από τις δηλώσεις της εκπροσώπου του αμερικανικού ΥΠΕΞ Βικτόρια Νούλαντ ερμηνεύθηκαν αποσπασματικά, είπε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστηρίζουν το δικαίωμα της Κύπρου να διεξάγει έρευνες για φυσικό αέριο.

Χαρακτήρισε θετικό το γεγονός ότι υπάρχει αμερικανική εταιρεία αναμεμειγμένη στην ανάπτυξη των ενεργειακών πόρων της Κύπρου, προσθέτοντας ότι η αμερικανική κυβέρνηση συνεχίζει να πιστεύει ότι όλοι οι ενεργειακοί και φυσικοί πόροι της νήσου θα πρέπει να μοιραστούν ακριβοδίκαια μεταξύ και των δύο κοινοτήτων, στο πλαίσιο συνολικής διευθέτησης.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας επανέλαβε από την πλευρά του το μήνυμα προς την Τουρκία ότι οι έρευνες θα συνεχιστούν, ανεξαρτήτως της έκβασης των συνομιλιών για το Κυπριακό.

«Η Κύπρος δεν μπορεί να παραμένει όμηρος της απροθυμίας της Τουρκίας να συνεργαστεί για λύση και να μην ασκεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα» είπε στην ομιλία του στην εκδήλωση του ΑΚΕΛ για την επέτειο της ανεξαρτησίας της Κύπρου.

Ο κ. Χριστόφιας είπε ότι στο άκουσμα της διεξαγωγής ερευνητικής γεώτρησης, «η Τουρκία έχει εντείνει τις προκλήσεις της σε βάρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, προσπαθώντας να εμποδίσει ή και να ακυρώσει το κυριαρχικό δικαίωμα της Κύπρου».

Η Τουρκία με προκλήσεις και απειλές παραβιάζει τη διεθνή νομιμότητα την οποία καλείται να σεβαστεί, είπε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, προσθέτοντας ότι την ίδια ώρα ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών και η ΕΕ, η διεθνής κοινότητα, θα πρέπει να συνεχίσει να απαιτεί από την Τουρκία να σέβεται το διεθνές δίκαιο και να τερματίσει τις προκλήσεις σε βάρος της Κύπρου, που αποτελούν πηγή έντασης και κινδύνων στην περιοχή.

Παράλληλα, χαρακτήρισε προφάσεις εν αμαρτίαις τη διασύνδεση του Κυπριακού με τις έρευνες στην ΑΟΖ. «Η Τουρκία και η τουρκοκυπριακή ηγεσία θέτουν θέμα αρνητικής χρονικής συγκυρίας σχετικά με τις έρευνες, που επηρεάζει τάχα δυσμενώς τις διαπραγματεύσεις στο Κυπριακό. Αυτά είναι προφάσεις εν αμαρτίαις» είπε και πρόσθεσε:

«Η Κυπριακή Δημοκρατία δεν συμμετέχει στις διαπραγματεύσεις. Είναι οι δύο κοινότητες που συμμετέχουν, άρα δεν μπορεί να τίθεται τέτοιο θέμα, είτε από την τουρκική πλευρά, είτε από οποιοδήποτε άλλο. Δεν υπάρχει διασύνδεση των ερευνών για υδρογονάνθρακες με την εν εξελίξει διαδικασία για επίλυση του Κυπριακού» τόνισε.
Διαβάστε περισσότερα...

Οι Τούρκοι στήνουν μουσουλμανικούς θύλακες στα Βαλκάνια

Του Κώστα Τζεβελέκου

Η πρόσφατη επίσκεψη του Ερντογάν στα Σκόπια δεν είναι και τόσα αθώα ώστε να αφορά μόνο τις διμερείς οικονομικές συμφωνίες μεταξύ των δύο κρατών. Γνωρίζουν πολύ καλά οι επιτελείς του Ερντογάν και του μέντορα του κ. Γκιουλέν ότι οι άνθρωποι δένονται και ελέγχονται καλύτερα όταν μεταξύ τους υπάρχει η θρησκεία του Ισλάμ...


Στόχος λοιπόν της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής εκτός των άλλων είναι η δημιουργία μουσουλμανικών θυλάκων στα Βαλκάνια και ιδιαίτερα στην ΠΓΔΜ, στην Αλβανία, στο Κοσσυφοπέδιο και στη Βοσνία – Ερζεγοβίνη που θα έχουν ως τελικό στόχο να “πνίξουν” την Ελλάδα και να διεισδύσουν στις χώρες της Ε.Ε.

Άλλωστε οι σκοποί του παντουρκισμού βρίσκονται γραμμένοι στο εγχειρίδιο των Τούρκων διανοουμένων που δημοσιεύθηκε πριν από λίγους μήνες και έχει τίτλο: «Ο Χάρτης της Τουρκίας στον 21ο αιώνα».

Ούτε λίγο ούτε πολύ αποδεικνύεται ότι οι παντουρκικές επιδιώξεις αποβλέπουν στην ενοποιήση όλων των λαών που έχουν προσηλυτισθεί στο Ισλάμ, είτε είναι τουρκικής καταγωγής είτε όχι.

Τα Δυτικά Βαλκάνια

Σημαντικό λοιπόν ρόλο παίζουν τα κράτη των δυτικών Βαλκανίων. Δηλαδή οι Τούρκοι καταβάλλουν μεθοδικές προσπάθειες προκειμένου να συγκροτήσουν αυτό το περίφημο μουσουλμανικό τόξο το οποίο ξεκινάει από την τουρκική μουσουλμανική μειονότητα της Βουλγαρίας, τους μουσουλμάνους της Θράκης, της ΠΓΔΜ, του Κοσσυφοπεδίου και ολοκληρώνεται στην Αλβανία.

Προσπαθούν λοιπόν να προσφέρουν οικονομική βοήθεια, στρατιωτική εκπαίδευση στα συγκεκριμένα κράτη αλλά περισσότερο θεολογική κατάρτιση στα ισλαμικά τεμένη που στήνουν κατά εκατοντάδες σε αυτές τις περιοχές.

Μιλώντας με ορθόδοξους Σέρβους στη Βοσνία μας έλεγαν ότι: «Λαμβάνουν 200 δολάρια το μήνα όποιες γυναίκες φορούν και κυκλοφορούν δημόσια με την ισλαμική μαντίλα».

Υπενθυμίζουμε ότι στη Βοσνία ένας μεγάλος μισθός που μπορεί να λαμβάνει κανείς είναι τα 350 δολάρια.

Ο Νταβούτογλου

Αρχιτέκτονας αυτής της νέας τουρκικής γεωπολιτικής στρατηγικής δεν είναι άλλος από το σημερινό υπουργό Εξωτερικών κ. Νταβούντογλου, ο οποίος χρησιμοποιεί την έννοια του “στρατηγικού βάθος” που αυτό προϋποθέτει το “γεωγραφικό” και “ιστορικό βάθος”.

Ο κ. Νταβούντογλου εκτιμά ότι: «Το οθωμανικό υπόλειμμα, που συνίσταται στις μουσουλμανικές κοινότητες των Βαλκανίων, αποτελεί παράγοντα με θεμελιώδη επιρροή στη βαλκανική πολιτική της Τουρκίας». Προσθέτει ότι, τώρα, η Τουρκία έχει σημαντικές δυνατότητες να γίνει κύριος των στοιχείων της οθωμανικής κληρονομιάς, που κατοχυρώθηκαν από την ιστορική συσσώρευση.

Οι εξελίξεις που διαδραματίζονται στα Βαλκάνια απασχολούν σοβαρά την Αμερικανική και Ευρωπαϊκή εξωτερική πολιτική και φοβούνται ότι αυτοί οι μουσουλμανικοί θύλακες ενδέχεται να γεννήσουν Βαλκάνιους τρομοκράτες.

Οι διεθνείς αναλυτές προειδοποιούν ότι μια νέα γενιά τρομοκρατών έχει παρουσιασθεί στα Βαλκάνια και είναι οπαδοί του Μοχάμεντ Ιμπν Αλ Βαχάμπα (Muhammad Ibn al Vahaba), ενώ χαρακτηρίζονται ως «φάλαγγες πρόθυμων ανθρώπων να διασπείρουν το αίμα και τον θάνατο».

Μουδιασμένη η ελληνική διπλωματία

Η Ελληνική διπλωματία σε αντίθεση με την εποχή της διείσδυσης που εφαρμόστηκε πολιτικά την προηγούμενη δεκαετία εμφανίζεται μουδιασμένη και αμήχανη.

Η αβέβαιη πολιτική του υπουργού Εξωτερικών Σταύρου Λαμπρινίδη αποτελεί τροχοπέδη απέναντι σε κάθε λογική αντιμετώπισης της τουρκικής προκλητικότητας στα Βαλκάνια.

Το περιεχόμενο των συνομιλιών του κ. Ερντογάν με τον πρωθυπουργό των Σκοπίων Νίκολα Γρουέφσκι αποτελεί μόνο το στίγμα των προθέσεων του τουρκικού πολιτικού και στρατιωτικού κατεστημένου, το οποίο προωθεί σθεναρά και αταλάντευτα την πολιτική της Οθωμανικής κληρονομιάς και του στρατηγικού βάθους για να ελέγξει και πάλι τις βαλκανικές αγορές και ειδικά τις αναπτυσσόμενες όπως το Κοσσυφοπέδιο, τα Σκόπια, την Αλβανία και δυνητικά τη Σερβία.
Πηγή: On-news.gr
Διαβάστε περισσότερα...

«Դալար» պարախումբի յաղթական ելոյթը Երեւանի օփերայի բեմին վրայ

18 Սեպտեմբերին  Երեւանի «Ալեքսանդր Սպեանդիարեան» օփերայի թատրոնի փառաւոր բեմին վրայ փառաւոր հանդէս մը սարքեց «Դալար» պարախումբը, որ ելոյթ կունենար Սփիւռքի նախարարութեան կողմէ պատրաստուած «Պոլսահայ համայնքի օրեր» միջոցառման գծով:

Պէտք է անմիջապէս ըսել որ այս ելոյթը իսկապէս եղաւ փառաւոր ու խորապէս տպաւորեց օփերայի սրահը ամբողջովին լեցնող հանդիսականները, որոնց միջեւ կային պետական գործիչներ ալ:
«Դալար»ի նրեկայացման բուն նպատակն էր ցուցադրել գեղարուեստական տնօրէն Ժուլիա Մութլուի ձեռքով պատրաստուած պատմական տարազները: Ապա խումբին անդամները պիտի ներկայացնէին իրենց պարերէն քանի մը նմուշներ: Սփիւռքի նախարարութիւնը, հարուստ իրադարձութիւններով լեցուն այս օրերուն յաջողած էր նաեւ անթերի կերպով պատրաստել այս ձեռնարկը եւ ամբողջ սրահը լեցուն էր գնահատել գիտցող բազմութեամբ մը: Բայց «Դալար» պարախումբն ալ ապրեցաւ իր գագաթային օրը: Յայտնի էր որ բեմը խորապէս տպաւորած էր զիրենք ու անոնք կրցան պատիւ բերել պոլսահայութեան:
«Դալար»ը ներկայացնելու պարտականութիւնը դրուած էր փոխ խմբագրապետ Մաքրուհի Պ. Յակոբեանի ուսերուն վրայ, որ արդէն շատ աշխատած էր այս ձեռնարկին ի նպաստ: Փոխ-խմբագրապետը իր տպաւորիչ խօսակցութեամբ ներկայացուց «Դալար» պարախումբը եւ գեղեցկօրէն մեկնաբանեց այն իմաստը որ կար պատրաստուած պատմական տարազներուն մէջ: Այնուհետեւ սկսաւ տարազներու ցուցադրութիւնը: Հսկայ բեմի մը վրայ շատ յաջող բեմադրութիւն մը նախատեսուած էր: Տարազակիրները մի առ մի բեմ կուգային նուագով ու տեսակ տեսակ պարերով, մինչ ետին հսկայ պաստառի մը վրայ կը ցուցադրուէր ներկայացուած տարազին պատմական լուսանկարը: Տարազակիրները յարափոփոխ երաժշտութեան մը ընկերակցութեամբ ու թատերական շատ յաջող մարմնաւորումներով լրիւ տեսանելի կը դարձնէին ներկայացուած տարազին մասնայատկութիւնը, մինչ վաւերագրական տուեալներ կը հաղորդուէին անտեսանելի հանդիսավարի մը կողմէ: Իւրաքանչիւր տարազ կÿողջունուէր ջերմ ծափահարութիւններով: Ժուլիա Մութլուի ու Ժանին Փափազեանի այս ծանր աշխատանքը իր արժանի վարձատրութիւնը կը գտնէր հայաշխարհի ամէնէն կարեւոր բեմին վրայ:
Տարազներու ցուցադրութենէն վերջ «Դալար»ի տղաքը ներկայացուցին քանի մը պարեր ու մասնաւորաբար իրենց երկու կարեւոր բեմադրութիւնը՝ մէկը Արամ Կոստանեանի բեմադրութեամբ «Եկեղեցին Հայկական»ը, միւսն ալ Ժուլիա Մութլուի բեմադրութեամբ «Մուսա Լեռ»ը:

 

 

Πηγή: azator.gr

Διαβάστε περισσότερα...

¨Τα βράδια μου τα εργένικα τραγούδια λέω αρμένικα¨ Η Ελευθερία Αρβανιτάκη περιοδεύει στην Ευρώπη

Τον Οκτώβριο σε Γερμανία, Αυστρία, Ελβετία Η Ελευθερία Αρβανιτάκη γίνεται ξανά global και ξεκινάει τον Οκτώβριο με την τετραμελή μπάντα της και τα δικά της τραγούδια, μία ακόμα ευρωπαϊκή περιοδεία σε πόλεις-σταθμούς από χώρες όπως η Ελβετία, η Αυστρία και η Γερμανία. Με την ελληνική ταυτότητα στις αποσκευές της και συνοδοιπόρους της τέσσερις δεξιοτέχνες μουσικούς, ταξιδεύει στην Ευρώπη, ως ο καλύτερος μουσικός πρεσβευτής για τη χώρα μας, σε μία περίοδο που η Ελλάδα βάλλεται από παντού. Τραγουδάει ελληνικά και μεταλαμπαδεύει μια άλλη αλήθεια στο ευρωπαϊκό κοινό. Ξεπερνάει τα εμπόδια, πειραματίζεται, τολμάει συνεργασίες, κάνει κοινωνούς της γλώσσας, της μουσικής μας παράδοσης και της σύγχρονης ελληνικής δημιουργίας ένα παγκόσμιο φιλόμουσο κοινό. Η Ελευθερία επιμένει σε προτάσεις υψηλής αισθητικής, δεν κάνει εκπτώσεις, συμβάλλει και αυτή με την τέχνη της στο διάλογο μεταξύ των λαών. Οι σταθμοί της περιοδείας του Οκτωβρίου: • 5/10 ZURICH, SWITZERLAND (Kaufleuten) • 6/10 LLORACH, GERMANY (Burghof) • 7/10 DORTMUND, GERMANY (Dortmund Konzerhaus) • 8/10 VIENNA, AUSTRIA (Vienna Konzerthaus)

 

 

Πηγή: armenians.gr

Διαβάστε περισσότερα...

Ο Evans στην Αρμενία: Ο "Συνταξιούχος" πρώην πρέσβης δεν μετανιώνει για τη χρήση "λέξης G (Γ)»

Ο πρώην Πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Αρμενία κ. John Evans επισκέφθηκε την Αρμενία για πρώτη φορά από τότε που την άφησε πριν από πέντε χρόνια και δήλωσε ότι «ποτέ δεν εξέφρασε τη λύπη του καλώντας την ιστορική πραγματικότητα με το όνομά της ».

Ο κ.Evans είναι ο μόνος Αμερικανός υπάλληλος ο οποίος κατά τη διάρκεια της θητείας του ονόμασε τις συστηματικές δολοφονίες των Αρμενίων στην Οθωμανική Τουρκία το 1915 Γενοκτονία (Genocide), για την οποία το 2006 είχε παρατηρηθεί από τον τότε Πρόεδρο George W. Bush και αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την υπηρεσία του στο State Department.
Το 2005, ο κ. Evans ανέφερε την ανάγκη αναγνωρίσεις της Γενοκτονίας των Αρμενίων και στην διάρκεια της ομιλίας του στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας, είπε:
"Σήμερα θα το ονομάσουμε Γενοκτονία των Αρμενίων. Νομίζω ότι είναι ανάρμοστη από εμάς, ως Αμερικανοί, να παίζουμε παιχνίδια με τις λέξεις εδώ. Πιστεύω στο να αποκαλώ τα πράγματα με το όνομά τους », είπε αναφερόμενος στη γενοκτονία των Αρμενίων «ως την η πρώτη Γενοκτονία του 20ου αιώνα».
Πέντε χρόνια αργότερα, στο Ερεβάν ο κ. Evans λέει ότι αντιμετώπισε με μια δύσκολη επιλογή εκείνη την ημέρα.
«Η εναλλακτική λύση μου ήταν είτε στη μιλήσω με γνώμη συμφιλίωσης , η οποία για μένα είναι αποπροσανατολιστική ή δεν είναι εντελώς αλήθεια», είπε, προσθέτοντας: «Ήταν μια επιλογή και αποφάσισα ότι δεν είχε άλλη εναλλακτική λύση από την αλήθεια, και ποτέ δεν εξέφρασα τη λύπη μου για αυτή την απόφαση, γιατί ήμουν έτοιμος να μιλήσω μπροστά από τους ανθρώπους και ως κρατικός επίσημος, του οποίου ο μισθός προέρχεται από τους φόρους που καταβάλλονται από τους ίδιους ανθρώπους, δεν είχα κανένα δικαίωμα σε τίποτα άλλο από το να αναφέρω, ξεκάθαρα την ιστορική αλήθεια ».
Ο κ. Evans λέει ότι, βεβαίως, συνειδητοποίησε τις συνέπειες της απόφασής του, αλλά «δεν ήταν σίγουρος αν θα κόβανε το κεφάλι μου, ή θα με ράπιζαν το χέρι μου".
"Στο τέλος βρήκαν μια ενδιάμεση λύση: δεν με απέλυσαν αμέσως, με άφησαν να μείνω στην Αρμενία για 18 ακόμη μήνες και μόνο μετά όπου Μπους όρισε τον διάδοχό μου έγινε σαφές ότι ήρθε η ώρα για μένα να συσκευάσω τα πράγματά μου! Ωστόσο, δεν απολύθηκα , αλλά αποσύρθηκα με τιμή, Είπε ο κ. Evans στο ArmeniaNow και τόνισε ότι η κατάσταση είναι πολύ πιο ευέλικτη στη διοίκηση του Ομπάμα και αν εργαζόταν κατά τη διάρκεια της προεδρίας του, η αντίδραση θα μπορούσε να είναι διαφορετικη.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης "Εκατό Ερωτήσεις, Εκατό Απαντήσεις" με τον John Evans που οργανώνεται από το ίδρυμα Civilitas ,ο πρώην πρεσβευτής αναφέρθηκε επίσης στην αντανάκλαση της διαδικασίας προσέγγισης Αρμενίας-Τουρκίας, εκφράζοντας την ελπίδα ότι θα εξακολουθήσει να έχει προοπτικές.
"Ο μικρά σήματα που λάβαμε κατά τη διάρκεια των τελευταίων ημερών, όταν τα πρωτόκολλα που τέθηκαν στην ημερήσια διάταξη του τουρκικού κοινοβουλίου δεν θα πρέπει ούτε να αγνοηθούν ούτε σε αντιμετωπιστούν με υπεραισιοδοξία»..
Σύμφωνα με τον κ. Evans η διαδικασία έπρεπε είχε αρχίσει με μικρότερα βήματα.
«Η όλη διαδικασία μπορεί να συγκριθεί με μια μακρά πείνα ενός άνθρωπου, στον οποίο δόθηκε πάρα πολλή τροφή αμέσως, ενώ στον λιμοκτονούντα άνθρωπο πρέπει να τροφοδοτηθεί με μικρές μερίδες, προκειμένου να αποφευχθεί ο πόνος στο στομάχι,"
Ο κ. Evans επιβεβαιώνει το γεγονός ότι η Τουρκία είναι ένας σημαντικός εταίρος για τις ΗΠΑ: είναι μια τεράστια χώρα με 72 πληθυσμό εκατομμυρίων, και οικονομικά πλούσιο, σε αντίθεση με την Αρμενία, αλλά, πρόσθεσε, "δεν είναι το μέγεθος που μετράει. Ένας νάνος σε εγρηγόρησει είναι ισχυρότερος από έναν κοιμώμενο γίγαντα ».
Απαντώντας στις φήμες που ανάφεραν ότι ο ίδιος έχει προσκληθεί στην Αρμενία για να συμμετέχει στην προεκλογική εκστρατεία του κ. Robert Kocharyan (κάποιες πηγές υποστηρίζουν ότι ο κ. Evans είχε στενές σχέσεις με τον δεύτερο πρόεδρο της Αρμενίας και το περιβάλλον του), ο κ. Evans είπε «Η αλήθεια είναι σαφέστερη από τις φήμες. Έχω προσκληθεί από εδώ από την Civilitas, για την οποία είμαι πολύ ευγνώμων, ήταν αρκετά έγκαιρα. Δεν έχω κανένα άλλο πρόγραμμα ή άλλες επιδιώξεις, πέρα από αυτό», διαβεβαίωσε ο Evans. GAYANE ABRAHAMYAN.

 

 

Πηγή: armenians.gr

Διαβάστε περισσότερα...

Πρώτη νίκη της Αρμενικής εθνικής ομάδας στο Μπακού

Μπακού. – Η Αρμενική εθνική ομάδα γιόρτασε την πρώτη της νίκη της μετά από τρεις ήττες στο πρωτάθλημα της ΑΙΒΑ World Box στο Μπακού. Ο Hrachik Javakhyan νίκησε τον γερμανό David Muller με 5-4, 6-4, 6-3 στην κατηγορία βάρους 64 κιλών.
Η επόμενη μάχη των Αρμενίων μπόξερ έχει οριστεί για τις 2 Οκτωβρίου.

 

 

Πηγή: armenians.gr

Διαβάστε περισσότερα...

Η Αύξηση των τιμών του χρυσού και οι ασταθείς τιμές συναλλάγματος εμποδίζουν τα κοσμήματα στην Αρμενία

Ερεβάν. - Η ταχεία αύξηση στις τιμές του χρυσού αποτελεί εμπόδιο για τους κοσμηματοπώλες, είπε ο Emil Grigorian πρόεδρος του Συνδέσμου Χρυσοχόων και Κοσμηματοπωλών της Αρμενίας και μέλος του Διοικητικού Συμβούλιου του Εργοστασίου Κοσμημάτων του Ερεβάν.
Σύμφωνα με τα λόγια του, η αύξηση της τιμής του χρυσού είχε ως αποτέλεσμα το γεγονός ότι η μεσαία τάξη να μην αγοράζει καθόλου χρυσό, αλλά, αντίθετα, η πιο πλούσια τάξη να ενδιαφέρεται περισσότερο για το χρυσό. Ο άλλος παράγοντας που εμποδίζει, είναι οι ασταθείς συναλλαγματικές ισοτιμίες, οι οποίες δεν επιτρέπουν την «σωστή ρύθμιση» των οικονομικών ροών.
Σύμφωνα με τον Emil Grigorian, η αρμενική κοσμηματοποιία αναπτύσσεται , παρ 'όλα αυτά, αλλά υπάρχουν πρόβλημα σε σχέση με την πώληση. «Η παραγωγή είναι γενετική ιδιότητα μας, αλλά το γενετικό χαρακτηριστικό στους πωλητές μας έχει χαθεί». Τώρα οι πωλήσεις γίνονται με άλλο τρόπο. «Τώρα πρέπει να βρούμε καλούς πωλητές» ανέφερε ο κ. Grigorian.

 

Πηγή: armenians.gr

Διαβάστε περισσότερα...

Το Λονδίνο ενισχύει την παρουσία του στο Αζερμπαϊτζάν

Ήδη η Βρετανία είναι πρώτη σε επενδύσεις στη χώρα.
"Η Βρετανία θα συμμετάσχει στην ανάπτυξη της βιομηχανίας πετρελαίου του Αζερμπαϊτζάν. Η Βρετανία καταλαμβάνει την 1η θέση όσον αφορά στις επενδύσεις στην οικονομία του Αζερμπαϊτζάν και ενδιαφέρεται να ενισχύσει την παρουσία της στη χώρα". Η δήλωση αυτή έγινε από τον Υπουργό Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής του Ηνωμένου Βασιλείου Charles Hendry.
"Το Ηνωμένο Βασίλειο ενδιαφέρεται να επενδύσει στον εκσυγχρονισμό των υφιστάμενων διυλιστηρίων ή την κατασκευή ενός νέου διυλιστηρίου στο πλαίσιο δημιουργίας ενός κέντρου επεξεργασίας πετρελαίου και φυσικού αερίου και παραγωγής πετροχημικών στην περιοχή Garadagh του Μπακού», δήλωσε ο Charles Hendry.
Σύμφωνα με τον ίδιο, εκπρόσωποι της εταιρείας Shaw Group συζήτησαν το θέμα αυτό με την αζέρικη πλευρά. "Η Βρετανία είναι έτοιμη να παράσχει τεχνική και άλλη υποστήριξη στην εφαρμογή των σχεδίων στον τομέα του πετρελαίου του Αζερμπαϊτζάν. Φυσικά, τα έργα αυτά αντιπροσωπεύουν για μας μεγάλες ευκαιρίες, αλλά και στο μέλλον, θα επικεντρωθούμε σε θέματα επενδύσεων ", δήλωσε ο Charles Hendry.
Πηγή: armenians.gr
Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Στον διαδικτυακό τόπο μας χρησιμοποιούμε Cookies με σκοπό τη βελτίωση της online εμπειρίας σας. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας σε αυτόν, αποδέχεστε αυτομάτως τη χρήση των cookies. Περισσότερα...

Πολιτική Απορρήτου - Όροι Χρήσης - Περιορισμός Ευθύνης - Επικοινωνία Σχετικά με Προσωπικά Δεδομένα
Αποδέχομαι