Menu

Αντίδραση της Τουρκίας για την διδασκαλία της Αρμενικής Γενοκτονίας στην Γαλλία

Αντίδραση του Μπαγίς στη Γαλλία

Ο Εγεμέν Μπαγίς αντέδρασε στην απόφαση της γαλλικής διοίκησης που προβλέπει τη συμπερίληψη των γεγονότων του 1915

Ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και επικεφαλής των ενταξιακών διαβουλεύσεων Εγεμέν Μπαγίς, αντέδρασε στην συμπερίληψη των γεγονότων του 1915 στα σχολικά βιβλία.
Ο Μπαγίς δήλωσε ότι με τη διαστρέβλωση των πληροφοριών, υποκινούν το μισός στις νέες γενιές.
Ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων συνέχισε λέγοντας:

«Δεν υπάρχει κανένα σημείο ντροπής στην ιστορία μας. Εμείς είμαστε περήφανοι για την ιστορία και τους προγόνους μας. Μακάρι να ήταν σαφής η ιστορία όλων των χωρών, όπως η δική μας».
Τις προάλλες αποφασίστηκε στη Γαλλία ότι από τις 4 Σεπτέμβριου τα γεγονότα του 1915, θα συμπεριληφθούν στα σχολικά βιβλία.

 

Πηγή: krikeli.info


Διαβάστε περισσότερα...

Ανάπτυξη των αγροτικών εκθέσεων στην Αρμενία

Πάνω από 150 αρμένιοι αγρότες παρουσίασαν την παραγωγή τους κατά τη διάρκεια της δεύτερης εποχιακής γεωργικής έκθεσης, που πραγματοποιήθηκε στο Ερεβάν, στις 19-20/8/12.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της πρεσβείας μας στο Ερεβάν: «η δεύτερη έκθεση αγροτικών προϊόντων, που πραγματοποιήθηκε στην οδό Movses Khorenatsi στο κέντρο της πόλης του Ερεβάν πραγματοποιήθηκε με την συνεργασία του Δήμου Ερεβάν και την ενεργό συμμετοχή του Δημάρχου Taron Margaryan και την συμπαράσταση του Υπουργού Γεωργίας Sergo Karapetyan. Εκπρόσωποι ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται μέσω διεθνών προγραμμάτων ήταν παρόντες στην τελετή έναρξης.

Ο Δήμαρχος του Ερεβάν Δήμου ανέφερε ότι ο θεσμός των εκθέσεων θα πρέπει να επεκταθεί και με αυτό τον τρόπο να ενισχυθεί και η ζήτηση καθώς εκτιμά ότι υπάρχει έλλειψη ενημέρωσης των καταναλωτών της πρωτεύουσας, μάλιστα τόνισε ότι πέρυσι είχε υποσχεθεί στους πολίτες ότι σε περίπτωση ανάγκης θα διατεθούν και άλλες περιοχές στο Ερεβάν για την οργάνωση των γεωργικών εκθέσεων, εάν οι κάτοικοι και άλλων συνοικιών δείξουν ενδιαφέρον για παρόμοιες εκδηλώσεις. Η πρώτη εποχιακή γεωργική έκθεση άνοιξε στις 30 Ιουνίου στο Ερεβάν. Οι αγρότες παρουσιάζουν σε επιτροπή του Δήμου καταρχήν δείγματα της δικής τους παραγωγής ώστε να καταστούν επιλέξιμοι για να συμμετέχουν στην εκδήλωση.

Όλοι οι συμμετέχοντες δικαιούνται σκηνές, πάγκους, σκάλες, καρότσια και τα ρούχα εργασίας δωρεάν από το Δήμο Ερεβάν. Το Υπουργείο Γεωργίας άρχισε τη διοργάνωση τέτοιων εκθέσεων από τον Δεκέμβριο του 2011, κάθε Σαββατοκύριακο γύρω από την οδό Kasyan στο Ερεβάν. Από 21/8 έως 26/12 πάνω από 7000 φάρμες συμμετείχαν σε 36 γεωργικές εκθέσεις που παρουσιάζουν σχεδόν 40 διαφορετικές ποικιλίες παραγωγής, όπως λαχανικά, φρούτα, μέλι κ.α. Ο θεσμός σκοπεύει να αναδείξει τα ποιοτικά άγροτικά προϊόντα και για αυτό ο ίδιος ο Πρόεδρος της Αρμενίας παρακολούθησε την έναρξη της την Κυριακή, ενώ η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας VivaCell-MTS ήταν χορηγός».

 

Πηγή: agrotypos.gr

Διαβάστε περισσότερα...

"Κανείς στο Ισραήλ δεν αρνείται το γεγονός της Γενοκτονίας των Αρμενίων. "

Η τουρκική εφημερίδα Χουρριέτ σε άρθρο της καταγράφει την κορύφωση των προσπαθειών των Αρμενίων για την προώθηση της διεθνούς αναγνώρισης της Αρμενικής γενοκτονίας καθώς συμπληρώνονται 100 χρόνια απο την 24 Απριλίου του  1915 όπου ο αρμενικός λαός γνώρισε το μεγαλείο του τουρκικού πολιτισμού (και) των Νεοτούρκων (Το κεμαλικό κράτος έχει οικοδομηθεί πάνω στην γενοκτονία  Αρμενίων, Ελλήνων της Μικρασίας και του Πόντου, των Κούρδων και τον Ασσυρίων). Στα πλαίσια αυτα το Μουσείο και του Ινστιτούτο της Γενοκτονίας της Αρμενίας στο Ερεβάν και το Μουσείο του Ολοκαυτώματος Γιαντ Βασέμ στην Ιερουσαλήμ σύμφωνα με τον Ισραηλινό Υπουργό Ενημέρωσης Γιούλι- Γιόελ Έντελσταϊν θα καθιερώσουν  τη συνεργασία σε πολλούς τομείς,


«Και οι δύο χώρες μας έχουν πέσει θύματα φρικτά εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Νομίζω ότι τα δύο θεσμικά όργανα θα πρέπει να συνεργάζονται πολύ αποτελεσματικά όσον αφορά την επιλογή των εκθεμάτων και την οργάνωση των εκθέσεων , "δήλωσε ο Ισραηλινός Υπουργός κατά την επίσκεψη του στις  24 Αυγούστου στο Ερεβάν.

Παρά το γεγονός ότι το Ισραήλ δεν αναγνωρίζει επίσημα την γενοκτονία των Αρμενίων ο Ισραηλινός Υπουργός έγραψε τα εξής στο βιβλίο των επισκεπτών  στο μουσείο Αρμενικής γενοκτονίας στο Ερεβάν: "Κανείς στο Ισραήλ δεν αρνείται το γεγονός της Γενοκτονίας των Αρμενίων. "

Ο Suha Umar συνταξιούχος Τούρκος πρεσβευτής  δήλωσε στην εφημερίδα  Χουριέτ  ότι και οι δύο   εξελίξεις είναι σημάδι της  αποτυχίας της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής, η οποία προκαλείται από απο την κακή αντίληψη απο μέρους της Τουρκίας των " αδυναμιών" σχετικά με το θέμα αυτό.

* Την ίδια ώρα στην Τουρκία διανέμεται στα σχολεία το βιβλίο του Τούρκου Εθνικιστή  Haluk Kirci με τίτλο  "Armenians do not forget the time" στο οποίο αναφέρει τον Αρμενικό Λαό ως θανάσιμο εχθρό των Τούρκων και εμπεριέχει επίσης  πλήθος ύβρεων κατα του αρμενικού στοιχείου.
Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Στον διαδικτυακό τόπο μας χρησιμοποιούμε Cookies με σκοπό τη βελτίωση της online εμπειρίας σας. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας σε αυτόν, αποδέχεστε αυτομάτως τη χρήση των cookies. Περισσότερα...

Πολιτική Απορρήτου - Όροι Χρήσης - Περιορισμός Ευθύνης - Επικοινωνία Σχετικά με Προσωπικά Δεδομένα
Αποδέχομαι