Menu

Πρώτη επίσκεψη Νταβούτογλου στην Αρμενία μετά το 2009

Το Ερεβάν της Αρμενίας θα επισκεφθεί την 12η Δεκεμβρίου ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών κ. Αχμέτ Νταβούτογλου, σε μια κίνηση που ερμηνεύεται ως ενίσχυση των προσπαθειών για την γενικότερη αποκατάσταση των σχέσεων ανάμεσα στις δύο χώρες.
Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη Τούρκου υπουργού Εξωτερικών μετά την υπογραφή –το 2009– πρωτοκόλλου συνεργασίας βάσει του οποίου άνοιξαν τα σύνορα και προωθήθηκε η ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.
Ο κ. Νταβούτογλου ανακοίνωσε ότι αποδέχθηκε πρόσκληση να συμμετάσχει στη συνάντηση του Οργανισμού Παρευξείνιας Συνεργασίας (BSEC) στην πρωτεύουσα της Αρμενίας, την 12η Δεκεμβρίου.
«Η Τουρκία είναι από τα ιδρυτικά μέλη του οργανισμού...Αποφάσισα να αποδεχθώ την πρόσκληση μετά από συζήτηση με τον πρόεδρο», είπε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών σε συνέντευξη τύπου στην Άγκυρα.
Ο κ. Νταβούτογλου συναντήθηκε νωρίτερα με τον Αρμένιο ομόλογό του κ. Έντουαρντ Ναλμπάντιαν στο Κίεβο της Ουκρανίας κατά τη διάρκεια συνάντησης του Οργανισμού Ασφάλειας και Συνεργασίας στην Ευρώπη (ΟΟΣΑ).

 

 

Πηγή: newsbomb.gr

Διαβάστε περισσότερα...

Αρμενία: Παρουσίασε tablet και smartphone δικής της κατασκευής

Στην Αρμενία παρουσιάστηκε το πρώτο tablet Armtab και το smartphone Armphone, κατασκευασμένα από Αρμένιους ειδικούς - ανακοίνωσε το γραφείο Τύπου της κυβέρνησης.
Η μαζική τους παραγωγή έχει προγραμματιστεί για την αρχή του 2014 - δήλωσε ο Πρωθυπουργός, Τιγκράν Σαρκισιάν.
Το λογισμικό και σχεδιασμός των κινητών συσκευών δημιουργήθηκαν στην Αρμενία, ενώ η συναρμολόγηση γίνεται στη Γερμανία και στο Χονγκ Κονγκ. Η ποιότητα των συσκευών δεν υστερεί έναντι των γνωστών φιρμών και το κόστος τους θα είναι σημαντικά χαμηλότερο.
Το πρώτο ρωσικό smartphone, το YotaPhone με τη διπλή οθόνη παρουσιάστηκε στις 4 Δεκεμβρίου.

 

 

Πηγή: greek.ruvr.ru

Διαβάστε περισσότερα...

'Ιδρυση κοινού κέντρου ανθρωπιστικής ανταπόκρισης από τη Ρωσία και την Αρμενία

Η Ρωσία και η Αρμενία ιδρύουν από κοινού ένα κέντρο ανθρωπιστικής ανταπόκρισης - ανακοίνωσε ο Υπουργός Εκτάκτων Καταστάσεων της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πουτσκόφ, κατά τη διάρκεια συνάντησης με την αντιπροσωπεία του Υπουργείου Έκτακτων Καταστάσεων της Αρμενίας, που ήταν αφιερωμένη στην 25η επέτειο του σεισμού στην αρμενική πόλη Σπιτάκ.
Ο Πουτσκόφ σημείωσε ότι η δημιουργία του κέντρου αυτού θα «εξασφαλίσει βοήθεια και υποστήριξη στους κατοίκους του Καυκάσου κατά τη διάρκεια έκτακτων καταστάσεων μεγάλης κλίμακας» .
Ο σεισμός στο Σπιτάκ, σημειώθηκε στις 7 Δεκεμβρίου του 1988 στο βορειο-δυτικό τμήμα της Αρμενικής ΣΣΔ. Ως αποτέλεσμα της καταστροφής, ισοπεδώθηκε πλήρως η πόλη Σπιτάκ και 58 χωριά. Σκοτώθηκαν τουλάχιστον 25.000 άνθρωποι.

 

Πηγή: greek.ruvr.ru

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Στον διαδικτυακό τόπο μας χρησιμοποιούμε Cookies με σκοπό τη βελτίωση της online εμπειρίας σας. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας σε αυτόν, αποδέχεστε αυτομάτως τη χρήση των cookies. Περισσότερα...

Πολιτική Απορρήτου - Όροι Χρήσης - Περιορισμός Ευθύνης - Επικοινωνία Σχετικά με Προσωπικά Δεδομένα
Αποδέχομαι