Menu

Aρμένιοι διεκδικούν τη βάση του Ιντζίρλικ στην Τουρκία

ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

Αρμένιοι διεκδικούν μέρος της βάσης του Ιντζίρλικ στη νότια Τουρκία. Οι τρεις Αρμένιοι υποστηρίζουν πως οι πρόγονοι τους ήταν ιδιοκτήτες σπιτιών και οικοπέδων στην περιοχή των Αδάνων αλλά λόγω της γενοκτονίας των Αρμενίων εκδιώχθηκαν όλοι και ζητούν αποζημίωση 100 εκατομμυρίων δολαρίων από το τουρκικό δημόσιο.
Ο Αλέξ Μπακαλιάν, η Αναϊς Χαροτουνιάν και η Ρίτα Μαχντεσιάν αποτάθηκαν σε δικαστήριο των ΗΠΑ ζητώντας να εκδικάσει την υπόθεση για να διεκδικηθεί η αποζημίωση από τις ΗΠΑ. Στο φάκελο τους έβαλαν τους τίτλους ιδιοκτησίας που τους είχε χορηγήσει η Οθωμανική Αυτοκρατορία, , φωτογραφίες των σπιτιών που είχαν στην κατοχή τους όπως και πολλούς χάρτες. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς τους το 3.67% της αμερικανικής βάσης του Ιντζίρλικ έχει χτιστεί στα οικόπεδα τους και ζητούν μερίδιο από το ενοίκιο που έχει ηδη εισπράξει το τουρκικό κράτος. .
Το αμερικανικό δικαστήριο όμως έκρινε «πως η δίκη είναι πολιτική και δεν μπορεί να υπάρξει ετυμηγορία από το δικαστήριο αλλά από τα αρμόδια όργανα των κυβερνήσεων».
Οι κληρονόμοι ηδη οδηγούν την υπόθεση στο Ανώτατο Δικαστήριο και πιστεύουν πως θα δικαιωθούν σύντομα.
Ένας από τους βασικούς λόγους που η Τουρκία δεν αναγνωρίζει με πείσμα την γενοκτονία των Αρμενίων , είναι πως φοβάται το ενδεχόμενο της διεκδίκησης αποζημιώσεων δισεκατομμυρίων δολαρίων των θυμάτων της γενοκτονίας αυτής.

 

Πηγή: onalert.gr

Διαβάστε περισσότερα...

Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα: "Σύγχρονες στρατηγικές διπλωματικής πολιτικής της αρμένικης κοινότητας προς τον ελληνικό λαό". Πολιτιστικό Κέντρο "ΖΑΒΑΡΙΑΝ"

  • Κατηγορία VIDEOS

Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα: 
"Σύγχρονες στρατηγικές διπλωματικής πολιτικής της αρμένικης κοινότητας προς τον ελληνικό λαό".
Πολιτιστικό Κέντρο "ΖΑΒΑΡΙΑΝ", Νίκαια, Αθήνα. 
Σάββατο 27 Απριλίου 2013
Διαβάστε περισσότερα...

Γενοκτονία των Ποντίων 2013: Οι εκδηλώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Γενοκτονία των Ποντίων 2013. Ημέρα Μνήμης και Αγώνα για την Διεθνή Καταδίκη της Γενοκτονίας του Πόντιου Ελληνισμού. Ακολουθούν οι εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 19 Μαΐου 2013 στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη.
 
Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων για την Αθήνα

Η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος ανακοινώνει τον ομιλητή στην εκδήλωση της στην Αθήνα στο Σύνταγμα μπροστά στους ζιπκοφόρους της Προεδρικής Φρουράς την Κυριακή 19 Μαίου 2013 στις 12.00 το μεσημέρι θα είναι ο Σερίφης της Μασαχουσέτης HΠΑ Πήτερ Κουτουτζιάν εκ των κορυφαίων Αρμενίων της Αμερικής

Η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος σας ανακοινώνει,  ότι Κεντρικός Ομιλητής στην πανελλαδική εκδήλωση Εθνικής Μνήμης για την Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού, την Κυριακή 19 Μαΐου 2013 και ώρα 18.30 στην Πλατεία Αγίας Σοφίας στην Θεσσαλονίκη θα είναι ο ο Στρατηγός εν αποστρατεία – συγγραφέας Φραγκούλης  Φράγκος.


Με εκτίμηση
Ο Πρόεδρος
Γεώργιος Παρχαρίδης
Καθηγητής Καρδιολογίας

 

 

Πηγή: athinapoli.gr

 
Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Στον διαδικτυακό τόπο μας χρησιμοποιούμε Cookies με σκοπό τη βελτίωση της online εμπειρίας σας. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας σε αυτόν, αποδέχεστε αυτομάτως τη χρήση των cookies. Περισσότερα...

Πολιτική Απορρήτου - Όροι Χρήσης - Περιορισμός Ευθύνης - Επικοινωνία Σχετικά με Προσωπικά Δεδομένα
Αποδέχομαι