Menu

Έλληνες μαθητές, πρεσβευτές της Αρμενίας

Στο φετινό (60ό) HMUN συμμετείχαν 2.500 μαθητές από 200 σχολεία από όλο τον κόσμο, οι οποίοι κλήθηκαν να εκπροσωπήσουν ως διπλωμάτες τις χώρες-μέλη του ΟΗΕ

Μια σημαντική βιωματική εμπειρία στη διαχείριση κρίσεων στο σύγχρονο κόσμο είχαν τη σχολική χρονιά που πέρασε οι μαθητές της Ελληνογαλλικής Σχολής «Αγιος Ιωσήφ». Οι 12 μαθητές υποδύθηκαν τους διπλωμάτες και εκπροσώπησαν την Αρμενία στο Γενικό Συμβούλιο του 60ού Μοντέλου του ΟΗΕ στο Χάρβαρντ.

Το 60ό Harvard Model United Nations (HMUN) είναι η κοιτίδα του Model United Nations από το 1953. Πρόκειται για ένα πρωτοπόρο διεθνές συνέδριο προσομοίωσης των εργασιών του ΟΗΕ, άλλων διεθνών οργανισμών και εθνικών συμβουλίων, καθώς και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων. Στην ουσία, είναι ένα καινοτόμο εναλλακτικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα που απευθύνεται σε μαθητές Λυκείου 15 έως 18 ετών, οι οποίοι καλούνται να ερευνήσουν διεξοδικά και να διαχειριστούν δυναμικά τις διεθνείς σχέσεις με στόχο την αντιμετώπιση καίριων προβλημάτων στον κόσμο μας.

Το 60ό HMUN, μέσα από μια διαδρομή δεκαετιών, έχει δημιουργηθεί από καταξιωμένους επικεφαλής, προσηλωμένους στα ιδεώδη του HMUN, αφοσιωμένους στη συνεχή έρευνα, που καθιστούν τη λειτουργία των επιτροπών εργασίας του συνεδρίου δυναμική και καθοδηγούν τους συμμετέχοντες στην υιοθέτηση μιας νέας στάσης απέναντι στις ευθύνες τού σήμερα και τις προκλήσεις τού αύριο.

Στο φετινό (60ό) HMUN συμμετείχαν 2.500 μαθητές από 200 σχολεία από όλο τον κόσμο, οι οποίοι κλήθηκαν να εκπροσωπήσουν ως διπλωμάτες τις χώρες-μέλη του ΟΗΕ. Στο πλαίσιο αυτό, οι μαθητές:

** Ερεύνησαν και συζήτησαν θέματα που αντιμετωπίζουν οι ηγέτες των χωρών και πρότειναν σχέδια αποφάσεων ως απάντηση σε παγκόσμια προβλήματα.

** Συνεργάστηκαν με συμμαθητές τους από όλο τον κόσμο και διαπραγματεύτηκαν με άλλους για την επίλυση θεμάτων παγκόσμιου ενδιαφέροντος.

** Εμαθαν τη σημασία της εξισορρόπησης των εθνικών συμφερόντων με τις ανάγκες της διεθνούς κοινότητας και συνειδητοποίησαν τη δύναμη αλλά και τους περιορισμούς που απαιτούν οι διεθνείς διαπραγματεύσεις.

** Ανέπτυξαν στο έπακρο τις δυνατότητές τους για δημόσια ομιλία και εποικοδομητικά επιχειρήματα και εξοικειώθηκαν με τις διαφορετικές πολιτιστικές προσεγγίσεις σε καίρια διεθνή ζητήματα.

Το HMUN έχει επεκταθεί σε αδελφοποιημένα διεθνή συνέδρια στη Χάγη, το Λονδίνο, το Πεκίνο, τη Βομβάη και το Ντουμπάι και προωθεί ήδη ένα εποικοδομητικό forum ανοιχτού διαλόγου σε σύνθετα παγκόσμια θέματα με βάση την ατζέντα του ΟΗΕ, από τη διεθνή ειρήνη και ασφάλεια μέχρι την οικονομική και κοινωνική πρόοδο.

 

Πηγή: enet.gr

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Στον διαδικτυακό τόπο μας χρησιμοποιούμε Cookies με σκοπό τη βελτίωση της online εμπειρίας σας. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας σε αυτόν, αποδέχεστε αυτομάτως τη χρήση των cookies. Περισσότερα...

Πολιτική Απορρήτου - Όροι Χρήσης - Περιορισμός Ευθύνης - Επικοινωνία Σχετικά με Προσωπικά Δεδομένα
Αποδέχομαι