Menu

Αντιδράσεις για τον Τούρκο σημαιοφόρο

  • Κατηγορία VIDEOS
Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για το παραλήρημα του σημαιοφόρου της τουρκικής αποστολής στην τελετή έναρξης των Μεσογειακών Αγώνων και χάλκινου Ολυμπιονίκη της ελληνορωμαϊκής πάλης, Ριζά Καγιάλπ. Ο 24χρονος παλαιστής έχει βάλει «φωτιά» στους Αγώνες με το εθνικιστικό του παραλήρημα σε βάρος Ελλήνων και Αρμενίων με αφορμή τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στην πλατεία Ταξίμ. Άμεση ήταν η αντίδραση του προέδρου της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρου Καπράλου, ο οποίος διαμαρτυρήθηκε επίσημα στη διεθνή επιτροπή των Μεσογειακών Αγώνων, ζητώντας την τιμωρία του αθλητή.
Διαβάστε περισσότερα...

«Έλληνες και Αρμένιοι είναι σκυλιά»

Ο σημαιοφόρος της Τουρκίας στους Μεσογειακούς Αγώνες που διεξάγονται στη χώρα του, έγραψε ένα ρατσιστικό σχόλιο στο twitter του για τους Έλληνες και τους Αρμένιους με το θέμα να παίρνει έκταση, όπως είχε συνέβη και με τη Βούλα Παπαχρήστου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. «Αυτοί οι Έλληνες και οι Αρμένιοι είναι σκυλιά», έγραψε ο 23χρονος αθλητής που είναι εναντίον των όσων διαμαρτυρήθηκαν στην Πλατεία Ταξίμ, σχολιάζοντας στο twitter: «Γ... τις διαδηλώσεις σας. Γαμ... προδότες» και σε άλλο τιτίβισμα του: «Ντροπή σας, που αφήσατε την πλατεία στους Αρμένιους και Ελληνες επιδρομείς. Ο Θεός θα καταδικάσει αυτά τα ακτιβιστικά σκυλιά».

Βέβαια, όλα αυτά έχουν προκαλέσει την αντίδραση της Ελληνικής αποστολής που ζητάει εξηγήσεις και την αποβολή του Τούρκου. Οπως όλα δείχνουν ο Ριζά θα αποβληθεί από τη διοργάνωση ο σημαιοφόρος της Τουρκίας στην τελετή έναρξης των αγώνων και ο χάλκινος Ολυμπιονίκης της ελληνορωμαϊκής πάλης. Πάντως, η  τουρκική ολυμπιακή επιτροπή ζήτησε αμέσως να τιμωρηθεί, όμως η τουρκική κυβέρνηση επικαλείται πως ο Ριζά Καγιάλπ έχει ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις του και έχει αποχωρήσει από το χωριό των αθλητών.

Για να φτάσουμε ως εδώ το θέμα πήγε στη Διεθνή Επιτροπή Μεσογειακών Αγώνων (ΔΕΜΑ) με την Ολυμπιακή Επιτροπή της Τουρκίας να συμφωνεί με την επιβολή της ποινής αποκλεισμού, όμως η Οργανωτική Επιτροπή μαζί με το υπουργείου Αθλητισμού της Τουρκίας προσπάθησαν να αποφύγουν το σκάνδαλο, αφού πρόκειται για τον σημαιοφόρο της χώρας τους και χρυσό νικητή ήδη της διοργάνωσης.

 

Δήμος Μπουλούκος.

 

Πηγή: gazzetta.gr

Διαβάστε περισσότερα...

Η ΕΟΕ ζήτησε την τμωρία του Τούρκου παλαιστή για τις εθνικιστικές δηλώσεις του

Ανακοίνωση εξέδωσε η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή σχετικά με τα υβριστικά εθνικιστικά σχόλια που φέρεται να έκανε ο αθλητής της πάλης και σημαιοφόρος της τουρκικής αποστολής στους Μεσογειακούς Αγώνες, Ρίζα Καγιάλπ, κατά των Ελλήνων και Αρμενίων.

Μεταξύ άλλων η ΕΟΕ επισημαίνει τα εξής:

«Ο Πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος, αμέσως όταν πληροφορήθηκε το γεγονός, προέβη σε διαμαρτυρία στη Διεθνή Επιτροπή Μεσογειακών Αγώνων, μέσω του Γενικού Γραμματέα της ΔΕΜΑ, ζητώντας την αποβολή του Tούρκου αθλητή από τους Μεσογειακούς και την παραδειγματική τιμωρία του.

Η ΔΕΜΑ ενημέρωσε την ΕΟΕ ότι είχε ενεργήσει από την προηγούμενη μέρα, όταν και πληροφορήθηκε το γεγονός καλώντας την Ολυμπιακή Επιτροπή της Τουρκίας και την Οργανωτική Επιτροπή των Μεσογειακών Αγώνων «Μερσίνη 2013» να δώσουν εξηγήσεις και να τιμωρήσουν τον αθλητή.

Οι απαντήσεις που μας δόθηκαν είναι ότι ο αθλητής αποχώρησε από το Μεσογειακό Χωριό το ίδιο βράδυ με απόφαση της Ολυμπιακής Επιτροπής της Τουρκίας η οποία αναμένεται να του επιβάλλει κυρώσεις. Ενημερωθήκαμε επίσης ότι με το θέμα ασχολείται και η Διεθνής Ομοσπονδία Πάλης που αναμένεται επίσης να τιμωρήσει τον Τούρκο αθλητή.

Είναι αυτονόητο ότι η ΕΟΕ δεν μπορεί να επιβάλλει ποινές σε αθλητή άλλης χώρας, αλλά μπορεί να το ζητήσει, κάτι που ήδη έχει συμβεί. Σε κάθε περίπτωση η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή έχει ως θεμελιώδη αρχή ότι ο αθλητισμός ενώνει τους λαούς και δεν τους χωρίζει και δεν πρέπει μεμονωμένα περιστατικά να αμαυρώσουν μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις, όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση οι Μεσογειακοί Αγώνες».

Ο τούρκος παλαιστής της ελληνορωμαϊκής φέρεται να έγραψε σχετικά με τις... διαδηλώσεις που γίνονται (και) στην πλατεία Ταξίμ τις τελευταίες εβδομάδες: «Ντροπή σας προδότες που αφήσατε την πλατεία σε Αρμένιους και Ελληνες επιδρομείς. Ο Θεός θα καταδικάσει αυτά τα ακτιβιστικά σκυλιά».

Λίγο αργότερα το εν λόγω σχόλιο διαγράφηκε, ενώ ο αθλητής έσπευσε να δηλώσει ότι δεν του ανήκει ο συγκεκριμένος λογαριασμός. Ωστόσο, η αντίδραση της ελληνικής αποστολής στους Μεσογειακούς Αγώνες υπήρξε έντονη. Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Σπύρος Καπράλος διαμαρτυρήθηκε επίσημα στη Διεθνή Επιτροπή Μεσογειακών Αγώνων, ενώ παρέμβαση έκανε και ο κ. Ισίδωρος Κούβελος με την ιδιότητα τού γενικού γραμματέα της Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων.

Οι Τούρκοι, μολονότι απέφυγαν να σχολιάσουν το συμβάν, απέσυραν τον αθλητή από τους αγώνες, ο οποίος πάντως είχε προλάβει να αγωνιστεί στην κατηγορία του κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο. Ο Καγιάαλπ κλήθηκε σε απολογία από τη ΔΕΜΑ, ενώ και η τουρκική Ολυμπιακή Επιτροπή ζήτησε την τιμωρία του Καγιάλπ.

 

Πηγή: skai.gr

Διαβάστε περισσότερα...

Τουρκία: Eπιδιώκει τον τερματισμό του πυρηνικού σταθμού στην Αρμενία

Η Τουρκία, το Αζερμπαϊτζάν και η Γεωργία, προβαίνουν σε ενέργειες για τον τερματισμό του πυρηνικού σταθμού της Αρμενίας...
αυτό ανέφερε ο Τούρκος βουλευτής επικρατείας Σινάν Ογκάν, σύμφωνα με το πρακτορείο ARA.
Ο βουλευτής είπε ότι τα προηγούμενα χρόνια, η τουρκική κυβέρνηση δεν είχε δώσει ιδιαίτερη προσοχή από την απειλή του εργοστασίου πυρηνικής ενέργειας για την περιοχή, αλλά, εφ’ όσον το θέμα έχει τεθεί στη Βουλή, το Υπουργείο Εξωτερικών κινείται προς δράση.
«Ο πυρηνικός σταθμός Metsamor αποτελεί κίνδυνο για την Τουρκία, το Αζερμπαϊτζάν και τη Γεωργία. Για το λόγο αυτόν βρισκόμαστε σε συνεργασία με τα κράτη αυτά», δήλωσε ο Ογκάν, όπως διαβάζουμε στο Βαλκανικό περισκόπιο.
Σύμφωνα με τον ίδιο, το ζήτημα της πυρηνικής ενέργειας έχει προσελκύσει τη διεθνή προσοχή, και η Τουρκία είναι έτοιμη να λάβει μέτρα για την παροχή στήριξης ώστε να σταματήσει η λειτουργία του σταθμού. Σημειώνεται ότι η χρονική διάρκεια του πυρηνικού σταθμού στην Αρμενία (404 MW) έχει τελειώνει το 2016, ωστόσο η αρμενική κυβέρνηση επιδιώκει να επεκτείνει τη διάρκειά του.
Η Αρμενία, εργάζεται, ήδη, για τη δημιουργία ενός νέου πυρηνικού σταθμού, μιας μονάδας παραγωγής 1.000 MW. Η συμφωνία για την κατασκευή του νέου εργοστασίου που θα έχει διάρκεια ζωής 60 ετών, υπεγράφη από τη Ρωσία και την Αρμενία τον Αύγουστο του 2010.
Ωστόσο, ο Διεθνής Οργανισμός Ατομικής Ενέργειας, σε έλεγχο που προέβη το 2011 κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το εργοστάσιο έχει επαρκή ασφάλεια, σημειώνει το δημοσίευμα Ρέγκνουμ.

 

Πηγή: tro-ma-ktiko.blogspot.gr

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Στον διαδικτυακό τόπο μας χρησιμοποιούμε Cookies με σκοπό τη βελτίωση της online εμπειρίας σας. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας σε αυτόν, αποδέχεστε αυτομάτως τη χρήση των cookies. Περισσότερα...

Πολιτική Απορρήτου - Όροι Χρήσης - Περιορισμός Ευθύνης - Επικοινωνία Σχετικά με Προσωπικά Δεδομένα
Αποδέχομαι