Menu

Αχαϊα: Πρόταση σε 81χρονο Αρμένιο ν' αναλάβει την διαχείριση του Αεροδρομίου Αράξου

Πρόταση στον 81χρονο Αρμένιο Εντουάρδο Εουρνεκιάν που ηγείται μιας από τις μεγαλύτερες παγκοσμίως εταιρείες διαχείρισης αεροδρομίων, να εμπλακεί στον διαγωνισμό για το Αεροδρόμιο Αράξου έγινε πριν από λίγες μέρες από τον Υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη και στελέχη του Υπουργείου Οικονομικών.

Ο 81χρονος αρμενικής καταγωγής επενδυτής είχε πλήρη ενημέρωση από τους κυβερνητικούς παράγοντες για όλες τις προβλέψεις του διαγωνισμού και πληροφορίες αναφέρουν ότι καλοβλέπει την προοπτική να εμπλακεί στην διαχείριση μιας ομάδας αεροδρομίων στην Δυτική Ελλάδα, μεταξύ των οποίων και το αεροδρόμιο Αράξου.

Όπως έχει ήδη γράψει το thebest.gr τα προς παραχώρηση περιφερειακά αεροδρόμια χωρίζονται σε δύο ομάδες. Η πρώτη περιλαμβάνει αυτά των Θεσσαλονίκης, Κέρκυρας, Χανίων, Κεφαλονιάς, Ζακύνθου, Ακτίου, Καβάλας, ενώ η δεύτερη τους αερολιμένες Ρόδου, Κω, Σάμου, Μυτιλήνης, Μυκόνου, Σαντορίνης και Σκιάθου.

«Μέχρι τη δημοσίευση της Πρόσκλησης Υποβολής Προσφοράς, το ΤΑΙΠΕΔ μπορεί να συμπεριλάβει μέχρι τρία από τα αεροδρόμια Αλεξανδρούπολης, Αράξου, Καλαμάτας και Νέας Αγχιάλου για την Ομάδα Α και τα αεροδρόμια Χίου, Καρπάθου, Νέας Αγχιάλου και Λήμνου για την Ομάδα Β», σημειώνεται σε ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ.

Οι σύμβουλοι αξιοποίησης θα αξιολογήσουν τις υποβληθείσες προτάσεις και θα υποβάλουν την εισήγησή τους προς το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ, σχετικά με τους υποψηφίους που πληρούν τα κριτήρια συμμετοχής για την επόμενη φάση του διαγωνισμού.

 

Πηγή: thebest.gr

Διαβάστε περισσότερα...

Νεο-οθωμανικό ισλαμικό παραλήρημα Ρ.Τ.Ερντογάν αλλά και επίδειξη δύναμης...

Επίδειξη δύναμης και ταυτόχρονα νεοωθωμανικό αντικεμαλικό παραλήρημα καταγράφηκε σε δηλώσεις του Τούρκου πρωθυπουργού Ρ.Τ.Ερντογάν στην Τουρκία απέναντι στους εξεγερμένους.

Περιγράφοντας το όραμα του νεοϊσλαμικού κράτους που θέλει να κτίσει είπε: "Κανένα ρεμάλι δεν θα εμποδίσει να κτιστεί αντίγραφο του Οθωμανικού Στρατοπέδου στο πάρκο Γκεζί και μάλιστα θα κτίσουμε κι ένα ακόμα τζαμί. Θα κατεδαφίσουμε και το Κέντρο Πολιτισμού Αταοτούρκ να χτίσουμε κάτι πιο καλό. Δεν θα ζητήσω την άδεια απο κάποιους αλήτες που πήγαν στην πλατεία και ξεσήκωσαν τον κόσμο" είναι οι ακριβείς δηλώσεις του στα εγκαίνια του Κέντρου Προστασίας Οθωμανικών Αρχείων.

Και κατέληξε δηλώνοντας: "Εγω δεν είμαι δικτάτορας, εγώ δεν είμαι αφέντης του λαού, είμαι υπηρέτης του λαού. Αν ψάχνετε δικτάτορες ψάξτε στο παρελθόν" και βέβαια αναφερόταν στον Κεμάλ Ατατούρκ και τον Ισμέτ Ινονού.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός υποστήριξε ακόμα πως "Κάποιοι προσπάθησαν να κόψουν την κεντρική μας αρτηρία, τη σύνδεση μας με το ένδοξο μας παρελθόν με την Οθωμανική Αυτοκρατορία , εμείς τώρα προσπαθούμε να δείξουμε το παρελθόν αυτό. Δεν μπορούμε να παραμείνουμε θεατές στο γεγονός ότι μερικοί πλιατσικολόγοι πηγαίνουν στην πλατεία και προκαλούν το λαό μας. Ο λαός όταν μας έδωσε την ψήφο του, το έκανε για να προστατεύσουμε την Ιστορία μας" τόνισε.

Και όσο και αν μοιάζει απίστευτο, έχει καταφέρει να ελέγξει το σύνολο των ΜΜΕ της χώρας για τα οποία απλά δεν υπάρχει εξέγερση!

Επίσης τόνισε πως όσοι διαμαρτύρονται για την απαγόρευση του αλκοόλ είναι αλκοολικά και... junkies...

Οι δηλώσεις είχαν και συνέχεια, το απόγευμα στο τηλεοπτικό δίκτυο Haber Turk, όπου ο Τούρκος Πρωθυπουργός τόνισε ότι οι διαδηλωτές δεν αντιδρούν «για τα 12 δέντρα που ξεριζώθηκαν στο Γκέζι, κίνηση που έγινε η αφορμή για τις πρώτες διαμαρτυρίες την περασμένη εβδομάδα. Το θέμα είναι ιδεολογικό».

Σε ό,τι αφορά την αντιπολίτευση, ο Ερντογάν δήλωσε πως «νομίζει ότι το βασικό κόμμα της αντιπολίτευσης καλεί σε αντίσταση σε κάθε δρόμο και προκαλεί αυτές τις διαμαρτυρίες».

Ξεχωριστή μνεία όμως είχε και για το ίντερνετ και τα κοινωνικά δίκτυα. Πάντα μέσω του HaberTurk μίλησε για τον "μπελά του Twitter που είναι χώρος διάδοσης ψευδών ειδήσεων".

Από το πρωί της Κυριακής επικρατεί σχετική ηρεμία στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης.με του διαδηλωτές να καθαρίζουν την πλατεία, χωρίς, ωστόσο, να αποχωρούν από αυτή. Κάποιοι προχώρησαν σε βανδαλισμούς στο ελληνικό προξενείο όπως φαίνεται και στην φψτό της α'σελίδας.

Τεταμένο, όμως, είναι το κλίμα και στην Αγκυρα με 1.500 διαδηλωτές να κατευθύνονται νωρίτερα το απόγευμα προς το γραφείο του Τούρκου πρωθυπουργού, κάτι το οποίο αποφεύχθηκε με την εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων που έκανε η αστυνομία.

Η τουρκική αστυνομία έκανε χρήση της χημικής απαγορευμένης ουσίας  «Πορτοκαλί Παράγοντας» (Agent Orange), πληροφορία την οποία φιλοξένησε στην ιστοσελίδα του υπό μορφήν αναφοράς το CNN International, η οποία προκαλεί ναυτίες και έμετο..

Δείτε στον χάρτη τα σημεία της Πόλης που σημειώνονται επεισόδια. Αποκλεισμένες περιοχές λόγω κόσμου είναι στην ευρωπαϊκή περιοχή: ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ, ΟΡΤΑΚΙΟΪ, ΜΠΕΜΠΕΚ, ΑΚΣΑΡΑΥ, ΤΑΡΛΑΒΑΣΙ + ΟΛΗ Η ΠΕΡΙΜΕΤΡΙΚΗ ΖΩΝΗ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΙΣΛΙ. Στην ασιατική ακτή: ΚΑΔΙΚΙΟΪ(ΧΑΛΚΗΔΟΝΑ), ΚΟΥΖΓΟΥΝΤΖΟΥΚΙ, ΤΣΕΓΚΙΕΛΚΙΟΪ (ΠΑΡΑΛΙΑ ΖΩΝΗ), ΣΟΥΑΔΙΓΙΕ, ΜΟΔΙ, ΦΑΝΑΡΑΚΙ (ΦΕΝΕΡΜΠΑΤΣΕ), ΜΑΛΤΕΠΕ (ΠΑΡΑΛΙΑΚΗ ΖΩΝΗ).

 

 

Πηγή: defencenet.gr

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Στον διαδικτυακό τόπο μας χρησιμοποιούμε Cookies με σκοπό τη βελτίωση της online εμπειρίας σας. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας σε αυτόν, αποδέχεστε αυτομάτως τη χρήση των cookies. Περισσότερα...

Πολιτική Απορρήτου - Όροι Χρήσης - Περιορισμός Ευθύνης - Επικοινωνία Σχετικά με Προσωπικά Δεδομένα
Αποδέχομαι