Menu

Ιταλία: Στην Αρμενία για τα 100 χρόνια από τη γενοκτονία ο πάπας;

Ο πάπας θέλει να πάει στην Αρμενία στο πλαίσιο της συμπλήρωσης 100 χρόνων από τη γενοκτονία των Αρμενίων, υποστηρίζει με σημερινό της άρθρο η εφημερίδα της Ρώμης "Ιλ Μεσατζέρο". Όπως αναφέρει ο ιταλικός τύπος, "όταν ήταν αρχιεπίσκοπος του Μπουένος 'Αιρες, ο πάπας είχε τονίσει, με ξεκάθαρο τρόπο, ότι "αυτή των Aρμενίων ήταν η πρώτη γενοκτονία του περασμένου αιώνα".

Σύμφωνα με
τη "Ιλ Μεσατζέρο", η κυβέρνηση της Αρμενίας κάλεσε επίσημα τον Αργεντινό ποντίφικα να επισκεφθεί, το 2015, το Ερεβάν, στα πλαίσια των τελετών μνήμης για τα εκατό χρόνια από την Γενοκτονία των αρμενίων.

Ο πνευματικός πατέρας των ρωμαιοκαθολικών απάντησε στον Αρμένιο πρέσβη στο Βατικανό, ότι "θα κάνει ό,τι του είναι δυνατόν" για να πραγματοποιήσει το ταξίδι αυτό.

"Η επίσκεψη αυτή θα συμβολίσει τις χριστιανικές αρχές. Η επέτειος του 2015, έχει μεγάλη σημασία, διότι πρέπει να κάνουμε ότι μας είναι δυνατόν για να μην λησμονηθεί το 1,5 εκατομμύριο νεκρών και αγνοουμένων μας που κάποιοι παρά τις τόσες μαρτυρίες φωτογραφίες και ντοκουμέντα, συνεχίζουν να αμφισβητούν", υπογράμμισε ο νέος πρέσβης της Αρμενίας παρά την Αγία Έδρα, Μιχαήλ Μινασιάν.

Όπως γράφει, τέλος, η εφημερίδα της ιταλικής πρωτεύουσας, "πρόθεση της καθολικής εκκλησίας της Αρμενίας είναι να τελέσει ο ποντίφικας μια μεγάλη λειτουργία εις μνήμην των θυμάτων, ει δυνατόν, μπροστά στο μνημείο Μετς Γιεγκέρν που συμβολίζει αυτό που είναι γνωστό πλέον ως το μεγάλο κακό, τις μαζικές εκτελέσεις και τον εκτοπισμό των αρμενίων από μέρους των Νεότουρκων".

 

Πηγή: skai.gr

Διαβάστε περισσότερα...

Αναγνώρισε την Γενοκτονία των Αρμενίων

Ο Πάπας Φραγκίσκος προσδιόρισε ότι η σφαγή των Αρμενίων κατά τη διάρκεια της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, μεταξύ των ετών 1915 και 1918 ως «την πρώτη γενοκτονία του εικοστού αιώνα»,  όπως αναφέρουν τα αρμενικά μέσα ενημέρωσης.

Η αναγνώριση του Πάπα ήρθε μετά τη σημερινή συνάντηση με αντιπροσωπεία της Αρμενικής Αποστολικής Εκκλησίας.
Υπενθυμίζεται, ότι πριν αναδειχθεί επικεφαλής της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, ο Φραγκίσκος ο Α΄, ως καρδινάλιος της Αργεντινής,  είχε καθορίσει τις σφαγές των Αρμενίων από τους Οθωμανούς ως Γενοκτονία.
Το 2006, κατά τη διάρκεια μια τελετής στο Μπουένος Άιρες που ήταν αφιερωμένη στην 91η επέτειο των τραγικών γεγονότων, ο κατόπιν Πάπας, είχε καθορίσει τη σφαγή των Αρμενίων, ως «το μεγαλύτερο έγκλημα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας εναντίον του αρμενικού λαού και όλης της ανθρωπότητας», γράφει το Κρος.
 
 
 
Πηγή: defencenet.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Pope meets with Armenian Patriarch at the Vatican

  • Κατηγορία VIDEOS
The Pope welcomed the patriarch of Cilicia of Armenian Catholics, His Beatitude Nerses Bedros XIX Tarmouni. He also met with those who manage the Armenian seminary in Rome. The rector, who is quite young, joked with Pope Francis. NATS GREETING As a gift, the Patriarch gave the Pope a bronze crucifix that actually had to be carried out by two people. This couple, also accompanied the Patriarch. The woman told the Pope that her family was a victim of the Armenian genocide back in 1915. -It was the first major genocide of the XX century. The Armenian Church has about 350,000 members which are in different parts of the Middle East. The Church has a strong presence in Egypt and Turkey.
Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Στον διαδικτυακό τόπο μας χρησιμοποιούμε Cookies με σκοπό τη βελτίωση της online εμπειρίας σας. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας σε αυτόν, αποδέχεστε αυτομάτως τη χρήση των cookies. Περισσότερα...

Πολιτική Απορρήτου - Όροι Χρήσης - Περιορισμός Ευθύνης - Επικοινωνία Σχετικά με Προσωπικά Δεδομένα
Αποδέχομαι