Menu

Στη Μονσερά Καμπαγιέ απονεμήθηκε το παράσημο Τιμής της Αρμενίας

Ο πρόεδρος της Αρμενίας Σερζ Σαρκισιάν απένειμε το παράσημο της Τιμής στη διάσημη σε όλο τον κόσμο Ισπανή τραγουδίστρια της όπερας Μονσερά Καμπαγιέ. Το διάταγμα για τη βράβευση της Καμπαγιέ ο πρόεδρος υπέγραψε το Σάββατο.

Το παράσημο της Τιμής απονέμεται για την υπέρασπιση των κρατικών και εθνικών συμφερόντων της Δημοκρατίας της Αρμενίας, για εξαιρετικές υπηρεσίες για την εγκαθίδρυση της ανεξαρτηρίας, της δημοκρατίας, καθώς και για τη σημαντική συμβολή στην υπόθεση της ενίσχυσης της ειρήνης μεταξύ των λαών.

Μερικές ημέρες νωρίτερα η Μονσερά Καμπαγιέ είχε κηρυχθεί ανεπιθύμητο πρόσωπο στο Αζερμπαϊτζάν. Αυτή η απόφαση ελήφθη επειδή η τραγουδίστρια επισκέφθηκε την περιοχή του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, την οποία το Μπακού θεωρεί έδαφος του Αζερμπαϊτζάν, κατεχόμενο από την Αρμενία.
 
 
 
Πηγή: greek.ruvr.ru
Διαβάστε περισσότερα...

Μεγάλες στιγμές στην Κωνσταντινούπολη: Οι διαδηλωτές ξαναχτίζουν το μνημείο γενοκτονίας των Αρμενίων στο Πάρκο Γκεζί

Η Πρωτοβουλία "Πες Όχι στο Ρατσισμό και τον Εθνικισμό" ανακοίνωσε ότι θα ξαναχτίσει το  Μνημείο Γενοκτονίας των Αρμενίων που είχε ανεγερθεί το 1919 στην τοποθεσία που είναι σήμερα το Πάρκο Γκεζί, το οποίο γκρέμισαν οι κεμαλιστές μόλις επικράτησαν.
Τη στιγμή που ο Ερντογάν συνθηματολογεί λέγοντας ότι "ξαναχτίζουμε την ιστορία", για να δικαιολογήσει την ανοικοδόμηση του Στρατοπέδου του Πυροβολικού στο Πάρκο Γκεζί, όπου είχε σχεδιαστεί να λειτουργήσει εμπορικό κέντρο, ο εκπρόσωπος της Πρωτοβουλίας "Πες Όχι στο Ρατσισμό και τον Εθνικισμό" Τζεγκίζ Αλγκαν (Cengiz Algan) δήλωσε ότι η πρωτοβουλία θα ξαναχτίσει το μνημείο που γκρέμισαν οι εθνικιστές και ότι δεν θα επιτρέψουν να σβήσουν οι μνήμες του παρελθόντος. Ο Αλγκάν δήλωσε ότι το μνημείο θα ξαναχτιστεί τη 10η ημέρα των κινητοποιήσεων, στις 9 Ιουνίου 2013, στις 19:00!
Ο Αλγκάν δήλωσε επίσης ότι ένα μέρος του στρατοπέδου που βρισκόταν στην περιοχή (Harbiye Orduevi) παραχωρήθηκε από τον Σουλεϊμάν τον Μεγαλοπρεπή το 1560 στον μάγειρά του, Μανούκ Καρασεφεριάν, επειδή του έσωσε τη ζωή, ο οποίος με τη σειρά του το παραχώρησε στην αρμενική κοινότητα, η οποία έκανε εκεί το νεκροταφείο της. Όμως το νεκροταφείο μετά τη γενοκτονία και μέχρι το 1940 λεηλατήθηκε, ενώ τα μάρμαρα από τους τάφους των Αρμενίων χρησιμοποιήθηκαν για τα σκαλοπάτια του Πάρκου Γκεζί.
Στη θέση που βρίσκεται σήμερα το ξενοδοχείο Ντιβάν, το 1919, οι Αρμένιοι ανήγειραν ένα μνημείο, για τα θύματα της Γενοκτονίας, το οποίο κατέστρεψαν οι κεμαλιστές, όταν επικράτησαν.
Συνεχίζοντας ο Αλγκάν είπε:
“Και το νεκροταφείο και το μνημείο της Γενοκτονίας, είναι θέματα που δεν τα γνωρίζει ο κόσμος. Εμείς θελήσαμε να τα θυμήσουμε και να τα κάνουμε γνωστά στον κόσμο εδώ στο Πάρκο Γκεζί, που έγινε σύμβολο της Ελευθερίας. Όσο συνεχίζεται η αγώνας και η αντίσταση στο Πάρκο Γκεζί, όπως οι άνθρωποι ομολογούν και λένε 'Τους Κούρδους τους είχαμε παρεξηγήσει, ζητούμε συγνώμη', έτσι πρέπει να ομολογήσουμε ότι δεν γνωρίζουμε και τους Αρμενίους και ότι τους έχουμε παρεξηγήσει. Και δεν τους γνωρίζουμε γιατί υπέστησαν γενοκτονία και εξαφανίστηκαν. Όμως υπάρχουν ακόμα δεκάδες χιλιάδες Αρμένιοι και προσπαθούν να αποδείξουν ότι οι πρόγονοί τους χάθηκαν σ' αυτά εδώ τα χώματα. Κι εμείς θέλουμε να υπενθυμίσουμε τη Γενοκτονία, να την κάνουμε γνωστή, να κάνουμε το λογαριασμό μας με την ιστορία, να μάθουμε όσα μας έκρυβαν τόσα χρόνια. Οι άνθρωποι που έρχονται στο Πάρκο Γκεζί, θέλουμε, όταν θα φεύγουν από εδών, να γνωρίζουν και να λένε ότι "εδώ το 1919 υπήρχε ένα μνημείο γενοκτονίας". Σήμερα θα κάνουμε ένα ομοίωμά του και ελπίζουμε στο μέλλον να ανεγερθεί ένα πραγματικό μνημείο της Γενοκτονίας".


Πηγή: Φιράτ Νιούζ - infognomonpolitics.blogspot.gr

 

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Στον διαδικτυακό τόπο μας χρησιμοποιούμε Cookies με σκοπό τη βελτίωση της online εμπειρίας σας. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας σε αυτόν, αποδέχεστε αυτομάτως τη χρήση των cookies. Περισσότερα...

Πολιτική Απορρήτου - Όροι Χρήσης - Περιορισμός Ευθύνης - Επικοινωνία Σχετικά με Προσωπικά Δεδομένα
Αποδέχομαι