Menu

The latest images from the Armenian Portal in Kessab

  • Κατηγορία VIDEOS

The population of Kessab was moved to Latakia. Here are the latest video from Latakia Saint Asdvadzadzin church.
2000 people left their homes today are in dire need for every kind of assistance. The local Armenian Portal with its several divisions is trying to help with their best efforts.
The delegates met the refugees and followed closely their needs. They tried to organize the chaotic situation. The step by step move was followed by the Catholicos who was overseeing the whole situation.
The unity of all Armenians in the world is much needed now more than ever. Armenians have to raise their voices everywhere and demand justice. Unless Turkey is not punished for the 20-th century's first genocide, it will continue to do so with every opportunity arise to harm the Armenians wherever they are in this world.

Διαβάστε περισσότερα...

Συρία: Ξανά θέμα με τουρκική υποστήριξη σε ισλαμιστές…

Οι Αρμένιοι κατηγορούν την Τουρκία ότι ενισχύει τους αντάρτες του Μετώπου αλ Νούσρα (παρακλάδι της αλ Κάιντα) στις μάχες του Καζάμπ, στα σύνορα με τη Συρία, όπου καταρρίφθηκε και το συριακό μαχητικό. Το Καζάμπ, όπως αναφέρθηκε στο «defence-point.gr» κατοικείται κυρίως από Αρμένιους, οι οποίοι το εγκατέλειψαν για να σωθούν από τους αντάρτες.
Η αρμενική κοινότητα των ΗΠΑ έχει κινητοποιηθεί ιδιαιτέρως, καταγγέλλοντας ότι οι αντάρτες εισήλθαν στο συριακό έδαφος μέσω Τουρκίας, με την υποστήριξη της Τουρκικής Αεροπορίας! Ο εκπρόσωπος των Αρμενίων των ΗΠΑ, Κεν Χατσικιάν, κάλεσε ανοιχτά τον πρόεδρο Ομπάμα να πιέσει την Τουρκία να σταματήσει να ενισχύει τους αντάρτες και να βοηθήσει να απελευθερωθεί το Καζάμπ, την κατάληψη του οποίου χαρακτήρισε ως «επίθεση εναντίον όλων των Αρμενίων».
Ο Χατσικιάν ζήτησε παράλληλα τη βοήθεια και των Αμερικανών γερουσιαστών και των δύο κομμάτων, υπενθυμίζοντάς τους την πολιτική επιρροή του αρμενικού λόμπι στις ΗΠΑ. «Ο πρόεδρος Ομπάμα πρέπει να στείλει ξεκάθαρο μήνυμα στην Άγκυρα ότι ο ασφαλής παράδεισος, για τους αντάρτες, που λέγεται Τουρκία, πρέπει να εξαλειφθεί», είπε ο Χατσικιάν.
Ο Αρμένιος εκπρόσωπος απαίτησε από τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι και τους Αμερικανούς πρέσβεις στην Άγκυρα και τα Ηνωμένα Έθνη, να απαιτήσουν με τη σειρά τους από την Τουρκία να πάψει να διευκολύνει τους αντάρτες και να τους επιτρέπει να μπαινοβγαίνουν από τα σύνορά της.

 

 

Πηγή: defence-point.gr

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Στον διαδικτυακό τόπο μας χρησιμοποιούμε Cookies με σκοπό τη βελτίωση της online εμπειρίας σας. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας σε αυτόν, αποδέχεστε αυτομάτως τη χρήση των cookies. Περισσότερα...

Πολιτική Απορρήτου - Όροι Χρήσης - Περιορισμός Ευθύνης - Επικοινωνία Σχετικά με Προσωπικά Δεδομένα
Αποδέχομαι