Menu

Προσκάλεσαν τον Τούρκο πρόεδρο να προσκυνήσει το μνημείο της Αρμένικης Γενοκτονίας!

Του Νίκου Χειλαδάκη

Πρωτοφανή πρόσκληση προς τον νέο πρόεδρο της Τουρκίας, (που κατά πάσα πιθανότητα μετά τις προεδρικές εκλογές του Αυγούστου θα είναι ο σημερινός πρωθυπουργός, Ταΐπ Ερντογάν), να έρθει το επόμενο έτος, 2015, με την συμπλήρωση εκατό χρόνων από τα φρικτά γεγονότα της αρμένικης γενοκτονίας στις αρχές του εικοστού αιώνα και να προσκυνήσει το μεγάλο μνημείο της γενοκτονίας που βρίσκεται στην πρωτεύουσα της Αρμενίας, Ερεβάν, απεύθυνε ο πρόεδρος της Αρμενίας, Serj Sarkisyan.
Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες του τουρκικού ειδησεογραφικού καναλιού, NTV, και της τουρκικής εφημερίδας, MilliGazete, ο πρόεδρος της Αρμενίας, Serj Sarkisyan, για τη επέτειο της συμπλήρωσης εκατό χρόνων της αρμενικής γενοκτονίας και στα πλαίσια των μεγαλοπρεπών εκδηλώσεων που ετοιμάζονται στην πρωτεύουσα της Αρμενίας, απεύθυνε πρόσκληση στον ίδιο τον νέο Τούρκο πρόεδρο να έρθει στην αρμενική πρωτεύουσα και να… προσκυνήσει το μεγάλο μνημείο της γενοκτονίας.
Ο Αρμένιος πρόεδρος αναφέρει στην πρόσκληση του ότι είναι ιστορική αναγκαιότητα η Τουρκία να προχωρήσει στην αναγνώριση της γενοκτονίας και με την παρουσία του ίδιου του προέδρου της Τουρκίας στις εκδηλώσεις που ετοιμάζονται για τα εκατό χρόνια της επετείου, θα συμβάλλει αποφασιστικά στην εξομάλυνση των σχέσεων των δυο χωρών. Αφορμή για την πρόσκληση αυτή, όπως τονίζουν τα τουρκικά δημοσιεύματα, έδωσαν οι πρόσφατες δηλώσεις του ίδιου του Ερντογάν ο οποίος συλλυπήθηκε τα θύματα των Αρμενίων στις αρχές του εικοστού αιώνα στην Μικρά Ασία, χωρίς βέβαια να κάνει κανένα λόγο για διάπραξη γενοκτονίας όπως θα το ήθελαν οι Αρμένιοι.
Όπως αναφέρεται, εν όψει της συμπλήρωσης των εκατό χρόνων από τα φρικτά γεγονότα της μεγάλης αυτής γενοκτονίας, που είναι και μέρος της ευρύτερης γενοκτονίας των χριστιανών της Μικράς Ασίας όπως Ελλήνων, Αρμενίων, Ασσυρίων και Αράβων χριστιανών, ετοιμάζονται στην πρωτεύουσα της Αρμενίας από τώρα μεγαλοπρεπείς εκδηλώσεις.
Στις εκδηλώσεις αυτές έχουν ήδη προσκληθεί να παραστούν πρόεδροι πολλών ξένων χώρων όπως ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαδιμήρ Πούτιν, που αναμένεται να τιμήσει τα θύματα της γενοκτονίας, ο πρόεδρος της Γαλλίας, καθώς και πρόεδροι πολλών χωρών που έχουν αναγνωρίσει την γενοκτονία, (δεν γνωρίζουμε ακόμα ποιος θα εκπροσωπήσει την χώρα μας αν και αυτό δεν είναι σίγουρο καθώς οι εδώ τουρκολάγνοι μάλλον δεν θα θελήσουν να δυσαρεστήσουν την Άγκυρα με την παρουσία τους στο Ερεβάν).
Μεγάλη συμβολή στην προβολή αυτών των εκδηλώσεων έχει και η αρμενική διασπορά, δηλαδή οι αρμενικές κοινότητες του εξωτερικού και κυρίως της Γαλλίας και των ΗΠΑ που έχουν πρωτοστατήσει τις τελευταίες δεκαετίες για την αναγνώριση της αρμενικής γενοκτονίας από όλο και περισσότερες χώρες.
Όπως είναι επόμενο όλα αυτά έχουν εξοργίσει την Άγκυρα που έχει ήδη θορυβηθεί από τις ανακοινώσεις για τις προετοιμασίες των εκδηλώσεων τη επετείου των εκατό χρόνων από την γενοκτονία και τώρα αυτή η πρόσκληση έχει εκνευρίσει τους Τούρκους που κάνουν λόγο για δήθεν γενοκτονία, καθώς επιμένουν ότι δεν έγινε αρμενική γενοκτονία αλλά γενοκτονία σε… βάρος των Τούρκων της Μικράς Ασίας.
Όσο για μας, στο μίζερο Ελαδιστάν, ας παραδειγματιστούμε από τους Αρμενίους που δεν διστάζουν στο μεγάλο αυτό ζήτημα να απαιτούν την δικαίωση τους. Είπε κανείς τίποτα για την γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, της Ιωνίας, του Πόντου και της ανατολικής Θράκης ; «Αυτά είναι θέματα μόνο για κάποιους γραφικούς», όπως υποστηρίζουν και οι «Ρεπόυση και Σία». Και μη χειρότερα!

 

 

Πηγή: agioritikovima.gr

 

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Στον διαδικτυακό τόπο μας χρησιμοποιούμε Cookies με σκοπό τη βελτίωση της online εμπειρίας σας. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας σε αυτόν, αποδέχεστε αυτομάτως τη χρήση των cookies. Περισσότερα...

Πολιτική Απορρήτου - Όροι Χρήσης - Περιορισμός Ευθύνης - Επικοινωνία Σχετικά με Προσωπικά Δεδομένα
Αποδέχομαι