Menu

«Πόντιοι και Αρμένιοι δεν ξεχνούν, διεκδικούν» - Πραγματοποιήθηκε η επετειακή εκδήλωση Μνήμης στη Ν. Σμύρνη

του Παναγιώτη Κωνσταντινίδη
 
Στην επετειακή εκδήλωση μνήμης «Πόντιοι και Αρμένιοι δεν ξεχνούν, διεκδικούν» στην πλατεία Γενοκτονίας Ποντιακού Ελληνισμού στην άνω Νέα Σμύρνη βρέθηκε η κάμερα της διαδικτυακής τηλεόρασης της πόλης www.nstv.gr.
Η εκδήλωση οργανώθηκε από την Ένωση Ποντίων Νέας Σμύρνης – Δάφνης – Αγίου Δημητρίου «Η Μαύρη Θάλασσα».
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Νέας Σμύρνης Σταύρος Τζουλάκης, ο αντιδήμαρχος οικονομικών Γιώργος Κουτελάκης, ενώ την Αρμενική Επιτροπή εκπροσώπησε ο πρόεδρος της Αγκόπ Αβακιάν.
Μετά την απόδοση τιμών, η εκδήλωση κορυφώθηκε στην παρακείμενη αίθουσα εκδηλώσεων του τρίτου δημοτικού σχολείου Νέας Σμύρνης με την προβολή βίντεο και χαιρετισμών.
Στην κάμερα του www.nstv.gr μίλησε η πρόεδρος της Ένωσης Ποντίων Ράνια Χρυσοχοϊδου, η οποία δήλωσε ότι είναι ημέρα μνήμης και περισυλλογής, γιατί τέτοιου είδους εκδηλώσεις αποτελούν τον ελάχιστο φόρο τιμής στους προγόνους μας.
 
 
Πηγή: epontos.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα...

«Devil's Knot» - Το νέο αριστούργημα του Ατόμ Εγκογιάν

Από τον υποψήφιο για Όσκαρ σκηνοθέτη Atom Egoyan ("The Sweet Hereafter") έρχεται μια ταινία βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο της Mara Leveritt, η οποία παρουσιάζει μια συγκλονιστική ιστορία εξαφάνισης τρών αγοριών.

Το 1993, τρία οκτάχρονα αγόρια εξαφανίζονται από τα σπίτια τους στην περιοχή Γουέστ Μέμφις του Αρκάνσας. Την επόμενη μέρα θα βρεθούν νεκρά, δεμένα και κακοποιημένα. Οι αστυνομικές αρχές πιστεύουν ότι τα παιδιά έπεσαν θύματα κάποιας σατανικής οργάνωσης.
Ένα μήνα μετά συλλαμβάνουν τρεις νεαρούς, αφού ο ένας από τους τρεις, ο οποίος είναι άτομο με νοητική καθυστέρηση, ομολόγησε πως οι τρεις τους ήταν οι υπεύθυνοι για τις δολοφονίες των παιδιών. Στη δίκη που ακολούθησε καταδικάστηκαν οι δύο από τους τρεις σε ισόβια και ο τρίτος σε θάνατο, αν και επέμεναν όλοι πως ήταν αθώοι. Η υπόθεση γνωστή και ως "West Memphis Three" συγκλόνισε την Αμερικανική κοινωνία και συνεχίζει να την απασχολεί καθώς θεωρείται μια από τις μεγαλύτερες υποθέσεις κακοδικίας στην ιστορία.
Ο Ατόμ Εγκογιάν σκηνοθετεί ένα θρίλερ βασισμένο στο βιβλίο της Μάρα Λέβεριτ «The Devil's Knot» με τον Κόλιν Φερθ να είναι ο ιδιωτικός ερευνητής που θα εξιχνιάσει το μυστήριο των τριών χαμένων αγοριών και την Ρις Γουίδερσπουν να παίρνει κιλά και να αφήνει υποσχέσεις για μια δυνατή δραματική ερμηνεία, ως η μητέρα ενός εκ των τριών παιδιών που αγνοούνται.

Σκηνοθεσία: Atom Egoyan
Ηθοποιοί: Reese Witherspoon, Colin Firth, Stephen Moyer, Mireille Enos

 

Πηγή: koolnews.gr

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Στον διαδικτυακό τόπο μας χρησιμοποιούμε Cookies με σκοπό τη βελτίωση της online εμπειρίας σας. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας σε αυτόν, αποδέχεστε αυτομάτως τη χρήση των cookies. Περισσότερα...

Πολιτική Απορρήτου - Όροι Χρήσης - Περιορισμός Ευθύνης - Επικοινωνία Σχετικά με Προσωπικά Δεδομένα
Αποδέχομαι