Menu

Επίσκεψη ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου στην Αρμενία

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής του στην Αρμενία συναντήθηκε με τον Υπουργό Άμυνας Seyran Ohanyan και τον Υπουργό Εξωτερικών της Δημοκρατίας της Αρμενίας Edward Nalbandian. Συναντήθηκε επίσης με Αρμένιους αξιωματικούς, αποφοίτους της ελληνικής Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων.

Μετά τη συνάντηση με τον Υπουργό Άμυνας της Αρμενίας, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος έκανε την εξής δήλωση:

«Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον Υπουργό Άμυνας, τον αρμενικό λαό και τις αρμενικές Ένοπλες Δυνάμεις για την πολύ θερμή υποδοχή.

Ο Έλληνας Υπουργός Άμυνας δεν αισθάνεται ξένος στο υπουργείο Άμυνας της Αρμενίας, όπως και ο Υπουργός Άμυνας της Αρμενίας δεν αισθάνεται ξένος στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας της Ελλάδος.

Η ιστορία των λαών μας είναι γραμμένη με αίμα το οποίο χύθηκε από το ίδιο μαχαίρι. Εκατό χρόνια από τη Γενοκτονία του αρμενικού λαού και του ελληνισμού του Πόντου, θα προχωρήσουμε σε κοινές εκδηλώσεις, γιατί οι λαοί που ξεχνούν την ιστορία τους πεθαίνουν.

Σ’ αυτή τη νέα πραγματικότητα, παρότι η Ελλάδα και η Αρμενία έχουν προχωρήσει μπροστά, συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν προκλήσεις στην περιοχή τους. Η Ελλάδα εξακολουθεί να δέχεται παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου της και των χωρικών της υδάτων, από τις τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις. Η μισή Κύπρος παραμένει κατεχόμενη από τουρκικά στρατεύματα κατοχής. Όμως οι Ένοπλες Δυνάμεις μας με άριστη εκπαίδευση, με ανταλλαγή αξιωματικών που εκπαιδεύονται και στις δύο χώρες, με άριστες σχέσεις με το ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και τη Ρωσία αποτελούν την εγγύηση σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή.

Οι δύο λαοί μας είναι ενωμένοι σαν αδέρφια, το ίδιο θα είναι και οι Ένοπλες Δυνάμεις μας.

Προχωρούμε με τον Υπουργό Άμυνας της Αρμενίας σε συνεργασία στην Αμυντική Βιομηχανία. Συνεργασία που θα βοηθήσει την οικονομική ανάπτυξη των χωρών μας και βεβαίως τη στενή συνεργασία των Ενόπλων Δυνάμεων μας.

Τον ευχαριστώ πολύ γιατί με ενημέρωσε για όλα τα προβλήματα της περιοχής και για το θέμα του Ναγκόρνο Καραμπάχ αλλά και για το θέμα της τρομοκρατίας. Η τρομοκρατία, ιδιαίτερα του ισλαμικού φονταμενταλισμού αποτελεί εχθρό για όλες τις ελεύθερες χώρες. Θα προχωρήσουμε λοιπόν σε στενότερη συνεργασία και στη διαμόρφωση εκείνων των συνθηκών που όταν ετοιμάζεσαι για πόλεμο εξασφαλίζεις την ειρήνη. Πιστεύω ότι θα το πετύχουμε.

Σας ευχαριστώ πολύ».

 

 

Πηγή: mod.mil.gr

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Στον διαδικτυακό τόπο μας χρησιμοποιούμε Cookies με σκοπό τη βελτίωση της online εμπειρίας σας. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας σε αυτόν, αποδέχεστε αυτομάτως τη χρήση των cookies. Περισσότερα...

Πολιτική Απορρήτου - Όροι Χρήσης - Περιορισμός Ευθύνης - Επικοινωνία Σχετικά με Προσωπικά Δεδομένα
Αποδέχομαι