Menu

Βουλευτής στην Τουρκία ζητά να δοθεί τουρκική υπηκοότητα σε γενοκτονημένους και απογόνους τους

Πρόταση νόμου για χορήγηση τουρκικής υπηκοότητας σε Αρμένιους, Έλληνες της Ανατολής και Ασσύριους που εξαναγκάστηκαν να φύγουν από τα εδάφη τους από το 1914 και μετά, για να γλιτώσουν από τους Οθωμανούς Τούρκους που διέπρατταν εις βάρος τους γενοκτονία βάσει οργανωμένου σχεδίου, κατέθεσε στην τουρκική εθνοσυνέλευση ο αντιπρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, Σεζγκίν Τανρίκουλου.

Το μέτρο, σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα «Milliyet», αφορά όχι μόνο τους εν ζωή άμεσα θιγέντες αλλά και τους συγγενείς τους μέχρι τέταρτου βαθμού.

Η πρόταση του κεμαλιστή βουλευτή αναφέρει πως δικαίωμα αίτησης για υπηκοότητα θα πρέπει να έχει «όποιος θιγόμενος βρίσκεται εν ζωή ακόμα και μέχρι τέταρτου βαθμού συγγενής του ατόμου του οποίου θα προσκομιστεί διαβατήριο της εποχής ή οποιοδήποτε έγγραφο εκκλησίας, συναγωγής ή άλλου λατρευτικού ιδρύματος, ή επίσημη εγγραφή σε κοινότητα ή σε σχετικές Αρχές της εποχής, έγγραφα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, έγγραφα της χώρας όπου κατέφυγαν μετά την αποχώρησή τους και τα οποία αποδεικνύουν την καταγωγή τους».

Σεζγκίν Τανρίκουλου

Δικαίωμα πρέπει να έχουν όλοι όσοι πληρούν τις παραπάνω προϋποθέσεις, εξορίστηκαν, εκτοπίστηκαν και τους αφαιρέθηκε η τουρκική υπηκοότητα από τις 29 Οκτωβρίου του 1914 και μέχρι σήμερα.

Η συνέχεια αναμένεται ενδιαφέρουσα...

 

 

Πηγή: pontos-news.gr

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Στον διαδικτυακό τόπο μας χρησιμοποιούμε Cookies με σκοπό τη βελτίωση της online εμπειρίας σας. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας σε αυτόν, αποδέχεστε αυτομάτως τη χρήση των cookies. Περισσότερα...

Πολιτική Απορρήτου - Όροι Χρήσης - Περιορισμός Ευθύνης - Επικοινωνία Σχετικά με Προσωπικά Δεδομένα
Αποδέχομαι