Menu

Γκαζαριάν: «Θα προσπαθήσει να φτάσει μακριά ο Ολυμπιακός»

Ο Γκαζαριάν είναι ένας από τους λίγους παίκτες που γνωρίζουν και από το ουκρανικό ποδόσφαιρο, αλλά έχει παίξει και με τον Ολυμπιακό.

Γι΄αυτό το λόγο οι Ουκρανοί δημοσιογράφοι τον ρώτησαν σχετικά με το παιχνίδι της Πέμπτης ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τη Ντνίπρο.

Ο Αρμένιος άσος, ο οποίος πλέον αγωνίζεται στην Κέρκυρα, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στην «καυτή» ατμόσφαιρα του Καραϊσκάκη, καθώς και την επιθυμία όλων στον Πειραιά να φτάσει μακριά η ομάδα στο Γιουρόπα Λιγκ.

Αναλυτικά όσα είπε:

-Ποια ομάδα βλέπεις να έχει περισσότερες πιθανότητες να τα καταφέρει;

«Όταν ήμουν στην Ουκρανία, η Ντνίπρο ήταν πολύ δυνατή και ακόμα μοιάζει με τέτοια. Μπορώ να πω, ότι στην Ελλάδα θα είναι δύσκολα τα πράγματα».

-Ποιος ξεχωρίζει στον Ολυμπιακό;

«Ο Μήτρογλου είναι ο παίκτης που σκοράρει συνεχώς, ενώ ο Αφελάι είναι ένας αρκετά επικίνδυνος ποδοσφαιριστής. Επίσης, ο ρόλος των Μαζουακού και Ελαμπντελαουί, είναι αρκετά σημαντικός».

-Η φήμη του Πειραιά, σχετικά με την ατμόσφαιρα των οπαδών και την πίεση προς τον αντίπαλο, είναι γεγονός;

«Έτσι είναι. Με την πίεση των οπαδών, απέτυχε τόσο η Γιουβέντους, όσο και η Ατλέτικο Μαδρίτης, χάνοντας στον Πειραιά».

-Για τον Ολυμπιακό, είναι πιο σημαντική η κατάκτηση του πρωταθλήματος στην Ελλάδα, από τα αποτελέσματα στο Europa League;

«Ναι, αλλά ο Ολυμπιακός θα προσπαθήσει για το καλύτερο και να φτάσει όσο το δυνατόν πιο μακριά στην Ευρώπη».

-Την αποχώρησή του από τον Ολυμπιακό:

«Είχα μια συζήτηση με το νέο προπονητή και είπε ότι δεν θα έχω πολύ χρόνο. Επιπλέον, ήθελε να πάρει άλλον παίκτη στη θέση μου από το πρωτάθλημα της Πορτογαλίας».

-Τις προπονήσεις του Περέιρα:

«Οι προπονήσεις διαρκούσαν στην αρχή περίπου δύο ώρες και ήταν πολύ έντονες, όμως πιστεύω πως αυτό δεν θα κρατούσε για πολύ. Απλώς ο προπονητής ήθελε να περάσει κάποια πράγματα όσο το δυνατό πιο γρήγορα».

-Την απόλυση του Μίτσελ:

«Ήμασταν δεύτεροι στο πρωτάθλημα κι αυτός ήταν ο λόγος. Πιστεύω πως χάσαμε κάποιους βαθμούς λόγω της συμμετοχής μας στο Champions League, αλλά πιστεύω πως θα καλύπταμε τη διαφορά. Η διοίκηση για κάποιο λόγο δεν ήθελε να περιμένει. Εμείς οι παίκτες δεν ενημερωθήκαμε για τους λόγους της απόλυσης, οπότε μόνο υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε».

-Τις εντυπώσεις από τη νέα του ομάδα:

«Έπαιξα σε δύο ματς και πήραμε τέσσερις βαθμούς. Με υποδέχτηκαν πολύ καλά. Πήγα στην Κέρκυρα για να τη βοηθήσω να μείνει στην κατηγορία και να βρω αγωνιστικό ρυθμό. Μέχρι στιγμής όλα πάνε όπως θέλουμε και είμαστε στη δέκατη θέση».

-Τι άλλαξε στο παιχνίδι του Ολυμπιακού:

«Είδα ότι έδωσε μεγάλη σημασία στην πίεση. Επίσης εξ αρχής είπε ότι το όνομα ενός ποδοσφαιριστή δεν σημαίνει γι' αυτόν τίποτα και πως όλοι θα πρέπει να προσπαθούν πολύ για την ομάδα για 90 λεπτά. Αν δει κάποιον να χαλαρώνει, θα τον κάνει αλλαγή, όποιος κι αν είναι αυτός. Έτσι ο Ολυμπιακός έγινε πιο επιθετικός και πλέον η ομάδα δεν κατεβάζει ταχύτητα όταν βάλει 1-2 γκολ».

 

 

Πηγή: redder.gr

Διαβάστε περισσότερα...

Στην Αθήνα ο Φατίχ Ακίν για την πρεμιέρα της «Μαχαιριάς»

Αθήνα

Στην Αθήνα θα βρεθεί στις 24 και 25 Φεβρουαρίου ο σκηνοθέτης Φατίχ Ακίν για να παρουσιάσει τη νέα του ταινία με τίτλο Η Μαχαιριά.

Η ταινία αναφέρεται στην γενοκτονία των Αρμενίων, την οποία δεν αναγνωρίζει η Τουρκία και προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στην Άγκυρα (ο Φατίχ Ακίν δέχθηκε μάλιστα απειλές).

Ο αγαπητός στην Ελλάδα σκηνοθέτης θα βρεθεί στην Αθήνα για την πρεμιέρα της Μαχαιριάς που θα πραγματοποιηθεί στις 24 Φεβρουαρίου στον κινηματογράφο Δαναό.

Μία ημέρα αργότερα, στις 11:30 το πρωί, ο σκηνοθέτης θα δώσει συνέντευξη Τύπου στο Ινστιτούτο Γκαίτε.

Με το The Cut ο Φατίχ Ακίν ολοκληρώνει την τριλογία του «Αγάπη, Θάνατος και Διάβολος»: Η Αγάπη ήταν το θέμα του στο Ποτέ μαζί, ο Θάνατος στο Η άκρη του ουρανού - τώρα θα δούμε την κινηματογραφική εκδοχή του «Διαβόλου», του Κακού στον άνθρωπο, του κακού που οι άνθρωποι μπορούν να κάνουν στους ανθρώπους.

Το 1915 στο Μαρντίν ο Αρμένιος Νάζαρετ αποχωρίζεται βίαια από την οικογένεια του όταν συλλαμβάνεται από την τουρκική αστυνομία και στέλνεται για καταναγκαστικά έργα στην έρημο. Χρόνια αργότερα ο Νάζαρετ, που έχει επιβιώσει της γενοκτονίας, μαθαίνει ότι οι δίδυμες κόρες του είναι ζωντανές κι αρχίζει να τις αναζητά. Ακολουθώντας τα ίχνη τους από τις ερήμους της Μεσοποταμίας μέχρι την Αβάνα και τη Βόρεια Ντακότα θα συναντήσει στο δρόμο του πολλούς και διαφορετικούς ανθρώπους – αγγέλους και διαβόλους με ανθρώπινη μορφή.

Με αφορμή την προβολή του The Cut στις αίθουσες το Goethe-Institut Athen παρουσιάζει και τις δυο πρώτες ταινίες της τριλογίας «Αγάπη, Θάνατος και Διάβολος». Το Ποτέ Μαζί θα προβληθεί στις 18:00 το απόγευμα της Τετάρτης, ενώ Η Άκρη του Ουρανού θα προβληθεί την Τετάρτη στις 20:30.

Η ταινία βγαίνει στις αίθουσες της Αθήνας στις 5 Μαρτίου και της Θεσσαλονίκης στις 23 Μαρτίου.

 

 

Πηγή: in.gr

Διαβάστε περισσότερα...

Άθλιο τουρκικό παζάρι με την Γενοκτονία των Αρμενίων και την αγορά αντιπυραυλικών συστημάτων!

Σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Hurriyet η Τουρκία θα επιλέξει ποιος θα ειναι ο προμηθευτής  για το σύστημα αντιπυραυλικής της άμυνας ανάλογα με το πώς θα αντιδράσουν οι χώρες στην επέτειο της γενοκτονίας των Αρμενίων!

Η Τουρκία δε θα επιλέξει τον “νικητή” της αμφισβητούμενης σύμβασης πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων για την κατασκευή του πρώτου μεγάλου βεληνεκούς αντι-πυραυλικού συστήματος πριν από τις 24 Απριλίου, την επέτειο των 100 χρόνων απο τις δολοφονίες των Οθωμανών Αρμενίων, όπως αναφέρουν ανώτατοι αξιωματούχοι στην εφημερίδα Hurriyet.

"Έχουμε συμφωνήσει με τους ηγέτες της κυβέρνησης να μην βιαστούμε να πάρουμε κάποια απόφαση σύντομα”, δήλωσε ένας απο τους κατασκευαστές. ,”Μια απόφαση πριν τις 24 Απριλίου αποκλείεται”.

Ένας ανώτερος διπλωμάτης επιβεβαίωσε ότι η Άγκυρα θέλει πρώτα να δει τις θέσεις των ΗΠΑ και της Γαλλίας σχετικά με τους “ισχυρισμούς για γενοκτονία” πριν από την ανάθεση μιας σημαντικής σύμβασης "σε υποψήφιο ενδεχομένως από μια από αυτές τις χώρες."
“Πώς οι χώρες αυτές θα τηρήσουν την εκατονταετηρίδα των γεγονότων [του 1915-1920] θα είναι σημαντικό για την τελική μας απόφαση”, είπε.

Μετα την αποφαση της Άγκυρας τον Σεπτέμβρη να επιλέξει μια κινεζική εταιρεία τον για την κατασκευή του αμυντικού μηχανισμου δέχθηκε μεγάλη πίεση από τους δυτικούς συμμάχους της και το καλοκαίρι ξεκίνησε και παράλληλες διαπραγματεύσεις με μια ευρωπαϊκή εταιρία υποψήφια στο διαγωνισμό πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Διαπραγματεύσεις για τη σύμβαση με την κινεζική κατασκευαστική εταιρία,China Precision Machinery Import Export Corp (CPMIEC), βρίσκονται επίσης σε εξέλιξη, ωστόσο ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι οι συνομιλίες έχουν ξεκινήσει με τη Eurosam, την Ευρωπαική εταιρία που ειναι υποψήφια στο πρόγραμμα.

Μετά από αξιολόγηση από κορυφαία τουρκικη εταιρεία αμυντικών προμηθειών, η Εκτελεστική Επιτροπή Αμυντικής Βιομηχανίας της Τουρκίας επέλεξε την CPMIEC ως την καλύτερη με τη Eurosam σε δευτερη θέση. Μια σύμπραξη των Αμερικανικών Raytheon και Lockheed Martin ήταν τρίτη στον διαγωνισμό. Η λύση της Κινεζικης CPMIEC ειναι στην τιμή των $ 3.440.000.000.

Μια πηγή της αμυντικής βιομηχανίας είπε ότι αναμένεται σκληρός ανταγωνισμός μεταξύ Γαλλίας και ΗΠΑ διεκδικητές κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2015. "Και οι δύο ανταγωνιστές σίγουρα γνωρίζουν οτι παίζει μεγάλο ρόλο στην επιτυχία τους το πώς οι κυβερνήσεις τους θα αντιμετωπίσουν την εκατονταετηρίδα”, δήλωσε ο διπλωμάτης.

 



Πηγή - Hurriyet
Απόδοση/Επιμέλεια - OnAlert

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Στον διαδικτυακό τόπο μας χρησιμοποιούμε Cookies με σκοπό τη βελτίωση της online εμπειρίας σας. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας σε αυτόν, αποδέχεστε αυτομάτως τη χρήση των cookies. Περισσότερα...

Πολιτική Απορρήτου - Όροι Χρήσης - Περιορισμός Ευθύνης - Επικοινωνία Σχετικά με Προσωπικά Δεδομένα
Αποδέχομαι