Menu

Μία ακόμα αναγνώριση της Γενοκτονίας σε κοινοβούλιο της Αμερικής!

Το Πολιτειακό Κοιβονούλιο της Νοτίου Ντακότας των Η.Π.Α. αναγνωρίζει τις Γενοκτονίες Αρμενίων, Ελλήνων και Ασσυρίων/Αραμαίων
 
Επιμ. Δρ. Βασιλείου Θ. Μεϊχανετσίδη
 
Η Βουλή των Αντιπροσώπων της Νοτίου Ντακότας (South Dakota) σε πρόσφατο Ψήφισμά της (υπ' αριθ. HCR 1009), το οποίο ενέκρινε με συντριπτική πλειοψηφία 51 υπέρ, έναντι 17 κατά, αναγνώρισε επίσημα τις Γενοκτονίες Αρμενίων, Ελλήνων και Ασσυρίων/Αραμαίων, σύμφωνα με πληροφορίες του διεθνούς αγγλόφωνου αρμενικού ειδησεογραφικού πρακτορείου asbarez.com.
 
Το πολιτικής και ιστορικής σημασίας Ψήφισμα του Πολιτειακού Κοινοβουλίου αναφέρει, μεταξύ άλλων, τα εξής: "Ορίζουμε το 2015 ως 'Έτος Μνήμης της Εκατονταετηρίδος από την Έναρξη της Αρμενικής Γενοκτονίας 1915-1923' στην Νότια Ντακότα και προτρέπουμε το Κογκρέσσο και τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών να αναγνωρίσει και να επιβεβαιώσει τυπικώς και με συνέπεια την ιστορική αλήθεια ότι οι ωμότητες/κτηνωδίες κατά των Αρμενίων, Ελλήνων και άλλων Χριστιανών, οι οποίοι ζούσαν στις ιστορικές τους κοιτίδες στην Ανατολή, απετέλεσαν γενοκτονία, και να εργασθούν προς την κατεύθυνση δικαίων, σταθερών και διαρκών Αρμενο-Τουρκικών σχέσεων." 
 
Το Ψήφισμα ενθαρρύνει επίσης και προτρέπει τη διδασκαλία της Γενοκτονίας στα πολιτειακά σχολεία της Νοτίου Ντακότας, η οποία γίνεται η 43η Πολιτεία των Η.Π.Α., που αναγνωρίζει επισήμως τις Γενοκτονίες των αυτοχθόνων Χριστιανικών Λαών της Οθωμανικής αυτοκρατορίας. 
 
Ιστορική αναδρομή
 
Ως γνωστόν, κατά την τελευταία ιστορική περίοδο της οθωμανικής τουρκικής αυτοκρατορίας (1913-1923), η υπό τον έλεγχο των Νεοτούρκων σουλτανική κυβέρνηση - με τη συνδρομή υψηλόβαθμων Γερμανών στρατιωτικών - εφήρμοσε συγκεκριμένο Σχέδιο Γενοκτονίας κατά του συνόλου των Χριστιανικών πληθυσμών, δηλαδή των Αρμενίων, των Ασσυρίων/Αραμαίων και των Ελλήνων/Ρωμιών (Ανατ. Θράκης, Ιωνίας, Καππαδοκίας, Πόντου). Το Σχέδιο αυτό συνέχισε και ολοκλήρωσε η μετά-οθωμανική Εθνικιστική Κυβέρνηση υπό τον Μουσταφά Κεμάλ Πασά (“Ατατούρκ”) με αποτέλεσμα το συνολικό εξανδραποδισμό και το Ολοκαύτωμα των προαναφερθέντων γηγενών Χριστιανικών ιστορικών λαών της Ανατολίας.
 
Υπολογίζεται πως ως αποτέλεσμα του τουρκικού αυτού σχεδίου άνω του 1.5 εκατομμυρίου Αρμενίων, 1 εκατομμυρίου Ελλήνων και 750.000 Ασσυρίων/Αραμαίων, ανδρών και γυναικοπαίδων, απώλεσαν τη ζωή τους ενώ περίπου ίσος αριθμός από επιζήσαντες εξαναγκάσθηκε σε βίαια εξορία από τις από χιλιετιών ιστορικές του κοιτίδες.
 
Το Ολοκαύτωμα αυτό των Χριστιανικών Λαών της Τουρκίας αποτελεί την πρώτη χρονικά - αυτού του μεγέθους - Γενοκτονία του 20ου αιώνα, και θεωρείται πρόδρομος και εμπνευστής του Εβραϊκού Ολοκαυτώματος κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.
 
 
 
 
 
Πηγή: e-pontos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Aρμενία: Δημοσιεύτηκε το τέταρτο μέλος του Genealogy

Το ARMTV, το κρατικό κανάλι της Αρμενίας, έδωσε στην δημοσιότητα το όνομα του τέταρτου μέλους του 6μελούς γκρουπ Genealogy, που θα εκπροσωπήσει την Αρμενία στον φετινό διαγωνισμό της Γιουροβίζιον στην Βιέννη. Το όνομα της είναι Stephanie Topalian, είναι Ιαπωνέζα με αρμένικες ρίζες και θα εκπροσωπήσει την ασιατική ήπειρο.

Η Αρμενία για άλλη μια χρονιά επέλεξε τον εκπρόσωπο της για τον μουσικό διαγωνισμό της Γιουροβίζιον μέσα από μια εσωτερική διαδικασία απευθείας ανάθεσης. Θυμίζουμε ότι φετινός εκπρόσωπος της χώρας επιλέχθηκε το ειδικά συσταθέν για τον σκοπό αυτό συγκρότημα Genealogy το οποίο θα τραγουδήσει το τραγούδι Don’t Deny.

Η Stephanie Topalian:

 

 

 

Πηγή: infegreece.gr

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Στον διαδικτυακό τόπο μας χρησιμοποιούμε Cookies με σκοπό τη βελτίωση της online εμπειρίας σας. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας σε αυτόν, αποδέχεστε αυτομάτως τη χρήση των cookies. Περισσότερα...

Πολιτική Απορρήτου - Όροι Χρήσης - Περιορισμός Ευθύνης - Επικοινωνία Σχετικά με Προσωπικά Δεδομένα
Αποδέχομαι

Newsletter