Menu

Ζητούν από τα κράτη του ΟΗΕ να καταδικάσουν τις Γενοκτονίες Αρμενίων, Ελλήνων, Ασσυρίων

Εκπρόσωποι εθνικών μειονοτήτων που ζουν στην Αρμενία συνυπογράφουν επιστολή με την οποία ζητούν από τα κράτη-μέλη του ΟΗΕ να καταδικάσουν τις Γενοκτονίες των Αρμενίων, των Ελλήνων και των Ασσυρίων από την Οθωμανική Αυτοκρατορία. Με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη Γενοκτονία των Αρμενίων, έντεκα εθνικές μειονότητες αναφέρονται στην ανάγκη εδραίωσης της δικαιοσύνης και αποκατάστασης των δικαιωμάτων των εθνικών μειονοτήτων που κατοικούν στην Τουρκία.

«Ως απόγονοι των ανθρώπων που έχουν δει τις συνέπειες της Γενοκτονίας και είναι ενήμεροι για τα πικρά αποτελέσματα της άρνησης, καλούμε τους πρέσβεις των κρατών-μελών του ΟΗΕ να καταδικάσουν το έγκλημα της γενοκτονίας», αναφέρεται στην επιστολή.
 

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που δόθηκε στο Ερεβάν, ο εκπρόσωπος της ασσυριακής κοινότητας στην Αρμενία Ραζμίκ Χοστόγιεφ εξήγησε ότι δεν υπάρχει σαφώς διατυπωμένο αίτημα για υλικές αποζημιώσεις από την Τουρκία αλλά μια υπόνοια. Υπογράμμισε δε ότι η διεκδίκηση εδαφών είναι κάτι πρόωρο ακόμα.

Το παρών στη συνέντευξη Τύπου έδωσε και ο Σιαμπάντ Μπακογιάν που εκπροσώπησε τους Γιεζίντι, τη θρησκευτική μειονότητα κουρδικής καταγωγής. «Η αποτυχία να υπάρξει καταδίκη οδηγεί σε νέα εγκλήματα», δήλωσε αναφερόμενος στη μαζικές δολοφονίες Γεζίντι στη Μέση Ανατολή που έχουν ξεκινήσει από τον Αύγουστο του 2014.

 

 

Πηγή: pontos-news.gr

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Στον διαδικτυακό τόπο μας χρησιμοποιούμε Cookies με σκοπό τη βελτίωση της online εμπειρίας σας. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας σε αυτόν, αποδέχεστε αυτομάτως τη χρήση των cookies. Περισσότερα...

Πολιτική Απορρήτου - Όροι Χρήσης - Περιορισμός Ευθύνης - Επικοινωνία Σχετικά με Προσωπικά Δεδομένα
Αποδέχομαι