Menu

Αρμένιοι δέχτηκαν επίθεση έξω από το Kamp Armen στην Κωνσταντινούπολη

Επίθεση από αγνώστους δέχτηκαν δύο Αρμένιοι από την ομάδα περιφρούρησης του αρμενικού ορφανοτροφείου της Κωνσταντινούπολης, ευρύτερα γνωστού ως Kamp Armen.

Όπως αναφέρει η οργάνωση των πολιτών Νορ Ζαρτόνκ, που είναι μια από τις κύριες ομάδες υποστηρικτών του Kamp Armen, το επεισόδιο έγινε την Πέμπτη 13 Αυγούστου. Δηλαδή, την 100ή ημέρα της αντίστασης ενάντια στην επαπειλούμενη (ολική) καταστροφή του ορφανοτροφείου.

Οκτώ ή εννέα άγνωστα άτομα επιτέθηκαν στον Ενσαρί Τάσκαγια και ακόμα έναν Αρμένιο που δεν έγινε γνωστή η ταυτότητά του και τους ρώτησαν αρχικά πού βρίσκεται το ορφανοτροφείο.

Όταν εκείνοι ζήτησαν να μάθουν γιατί ρωτούν, οι δράστες άρχισαν να τους χτυπούν με γροθιές και ξύλα, σύμφωνα με τη μαρτυρία του Τάσκαγια.

Η Νορ Ζαρτόνκ υποστήριξε ότι τέτοιες επιθέσεις κουβαλούν τη νοοτροπία της γενοκτονίας και δεν θα καταφέρουν να κάμψουν την αντίσταση των ανθρώπων που μάχονται ενάντια στην κατεδάφιση του αρμένικου ορφανοτροφείου.

Το Camp Armen είναι ένα κτήριο-σύμβολο για τους Αρμενίους. Χτίστηκε το 1962, στην περιοχή Τούζλα, με την προσωπική εργασία 30 φτωχών και ορφανών Αρμενόπουλων ηλικίας 8 έως 12 ετών, που φιλοξενούνταν από την Αρμενική Προτεσταντική Εκκλησίας του Γκεντίκπασα (Gedikpaşa) της Κωνσταντινούπολης.

Για 21 συναπτά έτη αποτέλεσε το σπίτι 1.500 ορφανών παιδιών των Αρμενίων. Ωστόσο, το τουρκικό κράτος το κατάσχεσε, το κτήριο εκκενώθηκε, άλλαξε διάφορα χέρια και παρέμεινε άδειο. Τον περασμένο Μάιο, με τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη Γενοκτονία των Αρμενίων, οι τουρκικές Αρχές έβγαλαν μια απόφαση και έστειλαν μπουλντόζες να το γκρεμίσουν. Πολύς κόσμος κινητοποιήθηκε και κατάφερε να σταματήσει τις εργασίες κατεδάφισης και έκτοτε ξεκίνησε περιφρούρηση του χώρου.

 

 

Πηγή: pontos-news.gr

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Στον διαδικτυακό τόπο μας χρησιμοποιούμε Cookies με σκοπό τη βελτίωση της online εμπειρίας σας. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας σε αυτόν, αποδέχεστε αυτομάτως τη χρήση των cookies. Περισσότερα...

Πολιτική Απορρήτου - Όροι Χρήσης - Περιορισμός Ευθύνης - Επικοινωνία Σχετικά με Προσωπικά Δεδομένα
Αποδέχομαι