Menu

Πρωτοβουλίες της ευρωβουλευτή Ελένης Θεοχάρους για αναγνώριση των γενοκτονιών

Η γνωστή για τους αγώνες της στο πλευρό Αρμενίων, Ποντίων, Ασσυρίων και άλλων λαών που έχουν υποστεί γενοκτονία, δρ Ελένη Θεοχάρους, δίνει μια αποκαλυπτική συνέντευξη στην εκπομπή του Θοδωρή Μακρίδη «Αναστορώ τα παλαιά», που μεταδίδεται διαδικτυακά από το www.pontosradio.com.

Την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου η δρ Θεοχάρους φιλοξενείται στην εκπομπή· μιλά για τις πρωτοβουλίες και τα σχέδιά της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ώστε να τιμηθούν οι γενοκτονίες.

Η (εκτός των άλλων) πρόεδρος του πολιτικού κινήματος «Αλληλεγγύη» τονίζει για την Τουρκία ότι φέρει νομικές ευθύνες απέναντι στους λαούς που έχουν υποστεί την «άθλια συμπεριφορά της», τονίζοντας ότι η ίδια «θα παρεμποδίσει την ένταξη» της Άγκυρας στην ΕΕ.

Αποκαλύπτει προσπάθειες εκφοβισμού της από διάφορους κύκλους αλλά δηλώνει αποφασισμένη να μην εγκαταλείψει τον αγώνα.

Για το Κυπριακό η Ελένη Θεοχάρους τοποθετείται ανοιχτά αναφορικά με την υπό συζήτηση συμφωνία για την επίλυση του θέματος, προειδοποιώντας όσους ενδεχομένως σκέφτονται να περάσει η συμφωνία για λύση μόνον από τη Βουλή και να μην τεθεί σε δημοψήφισμα, «να το ξεχάσουν».

Μιλά για τους Πόντιους και τον οργανωμένο χώρο διατυπώνοντας προτάσεις, και τέλος εξιστορεί προσωπικές στιγμές, σκληρές αλλά και ευτυχισμένες, από τη ζωή της σε πολύ δύσκολα σημεία του κόσμου.

 

 

Πηγή: pontos-news.gr

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Στον διαδικτυακό τόπο μας χρησιμοποιούμε Cookies με σκοπό τη βελτίωση της online εμπειρίας σας. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας σε αυτόν, αποδέχεστε αυτομάτως τη χρήση των cookies. Περισσότερα...

Πολιτική Απορρήτου - Όροι Χρήσης - Περιορισμός Ευθύνης - Επικοινωνία Σχετικά με Προσωπικά Δεδομένα
Αποδέχομαι