Menu

ΗΠΑ: «Όχι στους αρνητές της Γενοκτονίας» λένε Έλληνες, Αρμένιοι και Ασσύριοι στρεφόμενοι κατά ισχυρών ΜΜΕ

Αποφασισμένοι να διεκδικήσουν το δίκιο των εκατομμυρίων νεκρών προγόνων τους και να βάλουν τέλος στην παραχάραξη της Ιστορίας στο θέμα της γενοκτονίας των Αρμενίων, που επιχειρείται με άμεσο ή έμμεσο τρόπο με όχημα μεγάλες αμερικανικές εφημερίδες είναι Αρμένιοι, Έλληνες Πόντιοι και άλλοι Μικρασιάτες, Ασσύριοι, και οργανώσεις λαών που έχουν υποστεί συστηματική εξόντωση όπως οι εβραίοι και οι Σουδανοί.

Δεκατέσσερις οργανώσεις με έδρα την Αμερική, που μάχονται για την αναγνώριση των γενοκτονιών, στράφηκαν κατά των «Wall Street Journal», «Chicago Tribune» και «Philadelphia Inquirer» με αφορμή τη γενοκτονία των Αρμενίων.

Μεταξύ των οργανώσεων είναι η Διεθνής Ένωση Ακαδημαϊκών για τη Μελέτη των Γενοκτονιών (IAGS), το Κέντρο Έρευνας του Ελληνισμού της Μικράς Ασίας και του Πόντου (ΕΚΕΜΑΠ / AMPHRC), η Αρμενική Εθνική Επιτροπή Αμερικής και το Συμβούλιο Ελληνοαμερικανικής Ηγεσίας (HALC).

Όλα ξεκίνησαν στις 20 Απριλίου 2016, όταν τουρκική οργάνωση άρχισε να ξοδεύει χιλιάδες δολάρια σε αμερικανικά ΜΜΕ για να στραφεί κατά της ιστορικής αλήθειας της γενοκτονίας των Αρμενίων, ενόψει της Ημέρας Μνήμης. Στο ταξίδι της παραχάραξης «συμμετείχαν οι τρεις εφημερίδες», από τις οποίες οι οργανώσεις ζήτησαν να σταματήσουν να δημοσιεύουν διαφημίσεις που αρνούνται τη γενοκτονία των Αρμενίων, να απολογηθούν για την απαράδεκτη πολιτική τους και να την αλλάξουν.

«Η καμπάνια ήταν έργο της οργάνωσης Turkic Platform που έχει έδρα την Κωνσταντινούπολη και κάνει προπαγάνδα με στόχο να στρέψει τη συζήτηση από τον ρόλο της Τουρκίας στη γενοκτονία των Αρμενίων μέσω διαφημιστικών πινακίδων, καταχωρήσεων σε εφημερίδες και άλλων δράσεων όπου προσπαθεί να περάσει το μήνυμα ότι δεν υπήρξε γενοκτονία» ανέφεραν οι 14 οργανώσεις στη σχετική ανακοίνωση. Η τουρκική οργάνωση «αρνείται ξεκάθαρα τη γενοκτονία των Αρμενίων και με πολλούς τρόπους· αμφισβητώντας τον αριθμό των θυμάτων, χαρακτηρίζοντας τη γενοκτονία “καταστροφική σύγκρουση” ή “τραγωδία του 1915”».

«Μπορεί η κωδικοποιημένη γλώσσα που χρησιμοποιείται στο διαδίκτυο να μην είναι αναγνωρίσιμη στους μη γνωρίζοντες, όμως εμείς ξέρουμε πολύ καλά ότι πρόκειται για εργαλείο άρνησης».

Η καμπάνια της Turkic Platform έγινε σε πολλά μέσα ενημέρωσης στις ΗΠΑ, ωστόσο μετά την αντίδραση Αρμένιων, Ελλήνων και Ασσυρίων κάποια από αυτά απολογήθηκαν ευσχήμως και υποσχέθηκαν ότι θα αναθεωρήσουν πλήρως την πολιτική τους στο θέμα της διαφήμισης. Όχι όμως και η Wall Street Journal.

Η διαφημιστική καταχώριση και εκεί έγινε από παράρτημα της Turkic Platform, την Fact Check Armenia, που αρνείται ότι υπάρχουν αποδείξεις για συστηματική εξόντωση των Αρμενίων. Το ίδιο το μήνυμα όμως, αφήνει να εννοηθεί επιπλέον ότι οι Αρμένιοι φέρουν μέρος της ευθύνης για την ιστορικά εχθρική σχέση Τούρκων και Αρμενίων, αφού επικαλείται δήλωση του πρώτου πρωθυπουργού της Αρμενίας (1915-1919) που φέρεται να παραδέχεται ότι οι Αρμένιοι δεν χρησιμοποίησαν τη γλώσσα της ειρήνης έναντι των Τούρκων!

«Σταματήστε τους ισχυρισμούς», προτρέπει η οργάνωση των Αρνητών ενώ στην ιστοσελίδα της λέει ότι κατά τον πόλεμο και άλλα γεγονότα της εποχής σκοτώθηκε επίσης μεγάλος αριθμός Τούρκων, Αράβων και Κούρδων...

Ο συγγραφέας και καθηγητής στο πανεπιστήμιο του Πρίνστον έφερε στο φως πριν από λίγες ημέρες με tweet του το θέμα της καταχώρισης, προκαλώντας θύελλα διαμαρτυριών πολιτών προς την Wall Street Journal, η οποία πάντως απάντησε ότι οι πληρωμένες διαφημιστικές καταχωρίσεις εκφράζουν μόνον την άποψη των διαφημιζομένων...

 

 

Πηγή: pontos-news.gr

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Στον διαδικτυακό τόπο μας χρησιμοποιούμε Cookies με σκοπό τη βελτίωση της online εμπειρίας σας. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας σε αυτόν, αποδέχεστε αυτομάτως τη χρήση των cookies. Περισσότερα...

Πολιτική Απορρήτου - Όροι Χρήσης - Περιορισμός Ευθύνης - Επικοινωνία Σχετικά με Προσωπικά Δεδομένα
Αποδέχομαι