Menu

Εκδήλωση Μνήμης για τη Γενοκτονία Ποντίων & Αρμενίων (video)

Η κεντρική εκδήλωση του ΥΠΕΘΑ στους Στύλους Ολυμπίου Διός, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων Μνήμης και Τιμής της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και των Αρμενίων.

 

Πηγή: youtube.com - Εθνική Άμυνα

Διαβάστε περισσότερα...

Πόντιοι και Αρμένιοι μαγεύουν στους Στύλους του Ολυμπίου Διός (φωτο)

Με καθυστέρηση μισής ώρας περίπου ξεκίνησε η εκδήλωση που διοργάνωσε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, σε συνεργασία με την Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος και την Αρμενική Εθνική Επιτροπή Ελλάδος, στους Στύλους του Ολυμπίου Διός για να τιμήσουν όλους τους Πόντιους και τους Αρμένιους που παλεύουν για τη διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας καθώς και τα εκατοντάδες χιλιάδες θύματα που εξοντώθηκαν από Νεότουρκους και κεμαλιστές. Η βροχή που είχε ξεσπάσει το απόγευμα στην περιοχή δημιούργησε αρχικά ερωτηματικά και αγωνία στους παρευρισκομένους για το αν θα πραγματοποιηθεί τελικά ή όχι η μεγάλη εκδήλωση.

Ωστόσο, ο κόσμος περίμενε υπομονετικά στο χώρο της εκδήλωσης ελπίζοντας ότι οι καιρικές συνθήκες θα επιτρέψουν την πραγματοποίησή της.

Πράγματι, λίγο μετά τις 21:00 ο καιρός έφτιαξε και η εκδήλωση ξεκίνησε κανονικά.

Στιγμιότυπο από την προετοιμασία των Αρμένιων χορευτών

Ο κόσμος, επίσημοι και μη, πήραν τις θέσεις τους μπροστά από την κεντρική σκηνή και μέσα σε κλίμα συγκίνησης άρχισε το τελετουργικό.

Ρεπορτάζ: pontos-news.gr
Φωτογραφίες: Βασίλης Καρυοφυλλίδης
, Χριστίνα Κωνσταντάκη

 

Πηγή: pontos-news.gr

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Στον διαδικτυακό τόπο μας χρησιμοποιούμε Cookies με σκοπό τη βελτίωση της online εμπειρίας σας. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας σε αυτόν, αποδέχεστε αυτομάτως τη χρήση των cookies. Περισσότερα...

Πολιτική Απορρήτου - Όροι Χρήσης - Περιορισμός Ευθύνης - Επικοινωνία Σχετικά με Προσωπικά Δεδομένα
Αποδέχομαι