Menu

Πρός οριστικοποίηση ο για την πλήρη αποκατάσταση των σχέσεων Τουρκίας - Αρμενίας

Ο «οδικός χάρτης» για την πλήρη αποκατάσταση των σχέσεων μεταξύ Τουρκίας και Αρμενίας, αναμένεται να οριστικοποιηθεί το Σαββατοκύριακο στην Κέρκυρα, δηλώνουν τουρκικές διπλωματικές πηγές.Ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Μπουράκ Οζούγκεργκιν, δήλωσε ότι υπάρχει ευρύτατη συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών στις γενικές γραμμές, τις οποίες είχε αναλύσει ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ταγίπ Ερντογάν, στο Μπακού.

Οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών θα συναντηθούν στο περιθώριο της συνάντησης του Οργανισμού Ασφάλειας και Συνεργασίας της Ευρώπης.
Οι δύο πλευρές σχεδίαζαν, αρχικά, να αποκαλύψουν τον "οδικό χάρτη" πριν δύο εβδομάδες, αλλά δεν μπόρεσαν να ξεπεράσουν τη διαφωνία τους γύρω από μία λέξη στο σχετικό κείμενο.
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι «τώρα έχουν ξεπεραστεί όλες οι διαφωνίες και ο χάρτης θα ανακοινωθεί σύντομα».
Με το χάρτη αυτό, η 'Αγκυρα αποδέχεται ότι οι σχέσεις της με την Αρμενία συνδέονται με την πρόοδο στην επίλυση της διαμάχης του Ναγκόρνο Καραμπάχ.
Η διαδικασία της εξομάλυνσης των διμερών σχέσεων των δύο χωρών ξεκίνησε ύστερα από συνάντηση του Τούρκου προέδρου, Αμπντουλάχ Γκιούλ και του Αρμένιου ομόλογου του, Σεργκέ Σαρκισιάν, τον περασμένο Σεπτέμβριο, όταν ο πρώτος επισκέφτηκε το Ερεβάν για να παρακολουθήσει ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ των εθνικών ομάδων των δύο χωρών.

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Στον διαδικτυακό τόπο μας χρησιμοποιούμε Cookies με σκοπό τη βελτίωση της online εμπειρίας σας. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας σε αυτόν, αποδέχεστε αυτομάτως τη χρήση των cookies. Περισσότερα...

Πολιτική Απορρήτου - Όροι Χρήσης - Περιορισμός Ευθύνης - Επικοινωνία Σχετικά με Προσωπικά Δεδομένα
Αποδέχομαι