Menu

Coca-Cola 3E: Επενδύσεις 15 εκατ. δολ. στην Αρμενία

Η εταιρεία συνεχίζει το πρόγραμμα μείωσης του λειτουργικού κόστους, εστιάζοντας στις αγορές που αντιμετωπίζουν τα περισσότερα προβλήματα από την ύφεση, όπως η Ελλάδα και η Ιταλία.

Επενδύσεις 15 εκατ. δολ. (περίπου 11 εκατ. ευρώ) για την αναβάθμιση των γραμμών παραγωγής και την τοποθέτηση ψυγείων νέας τεχνολογίας στα τελικά σημεία πώλησης στην Αρμενία σχεδιάζει για τη διετία 2011-2013 η Coca Cola 3E σύμφωνα με ξένα μέσα ενημέρωσης.

Με την κίνηση αυτή, η εισηγμένη στοχεύει να καλύψει τις ανάγκες της ζήτησης αναψυκτικών στη χώρα -η οποία προβλέπεται να αυξηθεί σημαντικά τα επόμενα χρόνια- και να ενισχύσει τη θέση της στην τοπική αγορά.

Ο γενικός διευθυντής της Coca Cola 3E στην Αρμενία, Γκατζίκ Ντανιέλεν, κατά τη διάρκεια των εγκαινίων μιας νέας μονάδας επεξεργασίας λυμάτων αναφέρθηκε στην ανοδική πορεία που διαγράφει η εταιρεία από την πρώτη μέρα λειτουργίας της στη χώρα, πριν από δεκαπέντε χρόνια και δήλωσε πως μέσα στο 2011 η παραγωγική δυναμικότητα του εργοστασίου της προβλέπεται να αυξηθεί κατά 10%.

Να σημειωθεί πως την τελευταία πενταετία, η 3Ε έχει επενδύσει περισσότερα από 20 εκατ. δολ. στην τοπική οικονομία για την ανάπτυξη των εργασιών της και σήμερα απασχολεί 300 εργαζόμενους με εξαρτημένη σχέση εργασίας, ενώ περίπου 3.000 άτομα εργάζονται γι' αυτήν στο πλαίσιο των εταιρικών δραστηριοτήτων της.

Προοπτικές
Την ίδια ώρα, προχωρεί τη διαδικασία για την απόκτηση του πλήρους ελέγχου στη θυγατρική της στη Νιγηρία, η οποία θα της δώσει τη δυνατότητα να υλοποιήσει απρόσκοπτα τα φιλόδοξα πλάνα που έχει για τη χώρα της Αφρικής. Σύμφωνα με πληροφορίες, η 3Ε σκοπεύει να δημιουργήσει νέες γραμμές παραγωγής στο κομμάτι των γυάλινων μπουκαλιών, να βελτιώσει τη λειτουργία των αποθηκών και των κέντρων logistics, αλλά και να μεγαλώσει το στόλο των φορτηγών διανομής.

Αναλυτές της αγοράς, συνδέουν τις παραπάνω πρωτοβουλίες με το ευρύτερο σχέδιο επέκτασης της εταιρείας, το οποίο προβλέπει επενδύσεις στις χώρες εκείνες που παρά την κρίση συνεχίζουν να εμφανίζουν προοπτικές σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα.

Οι επενδύσεις αυτές, εκτιμούν οι ίδιοι, γίνονται προκειμένου η εταιρεία να αποκτήσει πλεονέκτημα έναντι του ανταγωνισμού και να είναι σε καλύτερη θέση, ώστε να εκμεταλλευτεί την ανάκαμψη της διεθνούς οικονομίας.

Τέλος, συνεχίζει το πρόγραμμα μείωσης του λειτουργικού κόστους, εστιάζοντας πρωτίστως -σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις- στις αγορές που αντιμετωπίζουν τα περισσότερα προβλήματα από την ύφεση και την οικονομική δυσπραγία, όπως η Ελλάδα και η Ιταλία.

 

Πηγή: imerisia.gr

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Στον διαδικτυακό τόπο μας χρησιμοποιούμε Cookies με σκοπό τη βελτίωση της online εμπειρίας σας. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας σε αυτόν, αποδέχεστε αυτομάτως τη χρήση των cookies. Περισσότερα...

Πολιτική Απορρήτου - Όροι Χρήσης - Περιορισμός Ευθύνης - Επικοινωνία Σχετικά με Προσωπικά Δεδομένα
Αποδέχομαι