Menu

H απάντηση της Cher για το ''κόψιμο'' από τα Oscar!

Αν και θεωρούνταν ένα από τα μεγάλα φαβορί για το Oscar Τραγουδιού, το ''You Haven’t Seen The Last Of Me'' που ερμηνεύει η Cher στο μιούζικαλ ''Bourlesque'' δεν μπήκε καν στις οσκαρικές υποψηφιότητες. Η απάντηση της Cher ήρθε μέσω twitter...

Αιφνιδιασμένη η κορυφαία star από το ''κόψιμό'' της από τα φετινά Oscar σχολίασε στη σελίδα της στο twitter...

''Δεν μας πρότειναν για καλύτερο τραγούδι! Απαίσιο! Το τραγούδι είναι πανέμορφο. Είναι δύσκολο να καταλάβω πως μπορεί να κερδίσει κανείς. Από τη μια Χρυσή Σφαίρα για καλύτερο τραγούδι και από την άλλη ούτε καν υποψηφιότητα για όσκαρ; Ας είναι... Ο ήλιος ακόμη λάμπει πάντως!''

Όπως φαίνεται, η Cher δεν χάνει την αισιοδοξία της. Κάτι τέτοιο θα ήταν παράλογο άλλωστε με 45 χρόνια ιστορίας και στην κορυφή των charts.

Ωστόσο είναι πραγματικά σπάνιο ένα τραγούδι να παίρνει Χρυσή Σφαίρα και να μη δίνει το ''παρών'' ούτε καν στις υποψηφιότητες των Oscar. Αλλά άγνωσται αι βουλαί της Ακαδημίας...
Πηγή: nooz.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Μπαγκίς: «Ο φράχτης στον Έβρο δεν θα λύσει το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης»

Ομιλία του Εγκεμέν Μπαγκίς στο EPC για λαθρομετανάστευση, το Κυπριακό και τις μεταρρυθμίσεις στην Τουρκία.

Την άποψη ότι η κατασκευή του φράχτη στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο δεν θα λύσει το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης εξέφρασε ο υπουργός ευρωπαϊκών υποθέσεων της Τουρκίας και επικεφαλής των διαπραγματεύσεων με την Ε.Ε. Εγκεμέν Μπαγκίς, μιλώντας σήμερα σε ημερίδα που διοργάνωσε στις Βρυξέλλες η δεξαμενή σκέψης European Policy Center (EPC), με θέμα «Οι σχέσεις Τουρκίας - ΕΕ».

Αναφερόμενος στο ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης, ο Τούρκος υπουργός σημείωσε πως θα αντιμετωπιστεί, πιο ουσιαστικά, βοηθώντας τις χώρες προέλευσης των μεταναστών και συμπλήρωσε πως «η Τουρκία είναι αποφασισμένη να βοηθήσει στην επίλυση των προβλημάτων». «Είναι προτιμότερο να προσπαθούμε με τους εταίρους μας να επιλύσουμε το πρόβλημα παρά να κατασκευάζουμε μονομερώς φράχτες στα σύνορα», ανέφερε ο Ε. Μπαγκίς. Κληθείς, δε να σχολιάσει την πρόθεση της Ελλάδας να κατασκευάσει φράχτη στον Έβρο, ο Ε. Μπαγκίς δήλωσε ότι πως «οι ελληνικές αρχές είναι ελεύθερες να κάνουν ό,τι θέλουν σε ελληνικό έδαφος» τονίζοντας, ωστόσο, πως ο φράχτης δε θα λύσει το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης.

Σε ό,τι αφορά το κυπριακό, ο Ε. Μπαγκίς δήλωσε ικανοποιημένος από τις συναντήσεις της ελληνοκυπριακής και της τουρκοκυπριακής πλευράς στη Γενεύη, τονίζοντας ότι αναμένει με ανυπομονησία να διαβάσει την έκθεση του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ. «Η Ευρώπη σήμερα δεν έχει να κάνει με τοίχους αλλά με γέφυρες που θα φέρνουν τους ανθρώπους πιο κοντά. Γι’ αυτό χρειάζεται μία δίκαιη και βιώσιμη λύση στο κυπριακό πρόβλημα και είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε την προσπάθεια που μας αναλογεί», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ε. Μπαγκίς.

Ερωτηθείς, δε γιατί χρησιμοποίησε τον όρο «United States of Cyprus» περιγράφοντας μία μελλοντική κατάσταση στην οποία το κυπριακό θα έχει επιλυθεί,ο Ε. Μπαγκίς απάντησε ότι αυτό το όνομα περιλαμβανόταν στις προβλέψεις του Σχεδίου Ανάν. «Εάν κάποιος έχει να προτείνει κάποιο καλύτερο όνομα, είμαστε ανοιχτοί σε προτάσεις» ανέφερε ο Τούρκος υπουργός..

Εξάλλου, ο Ε. Μπαγκίς εξέφρασε την ικανοποίησή του για το ρυθμό των μεταρρυθμίσεων που πραγματοποίησε η Τουρκία τον τελευταίο χρόνο, σημειώνοντας ότι η τελευταία έκθεση προόδου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής μπορεί να θεωρηθεί η πιο θετική και ενθαρρυντική έκθεση που έχει εκδώσει ποτέ μέχρι σήμερα η Επιτροπή.

Αναφερόμενος, ειδικότερα στις μεταρρυθμίσεις που έχει πραγματοποιήσει η χώρα του τον τελευταίο χρόνο και ιδιαίτερα μετά την έγκριση του «πακέτου» συνταγματικών μεταρρυθμίσεων από το δημοψήφισμα της 12ης Σεπτεμβρίου, ο Ε. Μπαγκίς τόνισε πως η Τουρκία έχει κατορθώσει πολλά στον τομέα της προάσπισης των δικαιωμάτων των γυναικών και των παιδιών, της προστασίας προσωπικών δεδομένων των πολιτών, των εργασιακών δικαιωμάτων, στον περιορισμό των εξουσιών των στρατιωτικών δικαστηρίων, κ.ά.

Ως παραδείγματα που απορρέουν από τις μεταρρυθμίσεις, ο Ε. Μπαγκίς αναφέρθηκε στην «ιστορική» Πατριαρχική λειτουργία που πραγματοποιήθηκε στις 15 Αυγούστου στην Παναγία Σουμελά στην Τραπεζούντα, προεξάρχοντος του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου (για πρώτη φορά μετά το 1923) αλλά και την πρώτη λειτουργία σε αρμενική εκκλησία, το Ναό του Τιμίου Σταυρού που πραγματοποιήθηκε στις 19 Σεπτεμβρίου στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας, επίσης για πρώτη φορά μετά από 95 χρόνια.

Καταλήγοντας, ο Ε. Μπαγκίς δήλωσε πως η Τουρκία είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη οικονομία της Ευρώπης, ενώ αναφερόμενος ιδιαίτερα στο θέμα της ενέργειας, αναρωτήθηκε πώς είναι δυνατόν να η ΕΕ να μην ανοίγει το κεφάλαιο για την ενέργεια, τη στιγμή που ο τομέας αυτός είναι σημαντικός για την Ευρώπη και η Τουρκία ένας σημαντικός εταίρος.

 

Πηγή: kathimerini.gr

Διαβάστε περισσότερα...

Ψήφισμα του Συμβουλίου της Ευρώπης για αποφάσεις του ΕΔΑΔ σχετικά με τους πρόσφυγες

Εξαιρετικά ανησυχητικές καθυστερήσεις αναφορικά με την εφαρμογή των αποφάσεων του ΕΔΑΔ εντοπίζει με ψήφισμά του το Συμβούλιο της Ευρώπης στις εξής χώρες: Βουλγαρία, Ελλάδα, Ιταλία, Μολδαβία, Πολωνία, Ρουμανία, Ρωσία, Τουρκία και Ουκρανία. Η Ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, που βασίστηκε στη σχετική έκθεση του Κύπριου Χριστιανοδημοκράτη βουλευτή Χρήστου Πουργουρίδη προχώρησε στο συγκεκριμένο ψήφισμα εντοπίζοντας συστημικές αρρυθμίες στην απονομή της Δικαιοσύνης, στα συγκεκριμένα κράτη, με αποτέλεσμα να υπάρχουν συνεχείς παραβιάσεις της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Στο κείμενο επισημαίνεται ότι συνεπεία των εν λόγω καθυστερήσεων σημειώνονται θάνατοι, κακομεταχείριση από όργανα της τάξης και σωφρονιστικούς υπαλλήλους, παράνομες και υπερβολικά μεγάλης διάρκειας κρατήσεις και δικαστικές αποφάσεις που δεν εφαρμόζονται. Το ζήτημα σχετίζεται και με το θέμα των προσφύγων, καθώς το Συμβούλιο της Ευρώπης τονίζει ότι η αντιμετώπισή του θα προκαλούσε αισθητή μείωση των προσφυγών που φθάνουν στο ΕΔΑΔ.
Παρεμφερή προβλήματα εντοπίζονται και σε χώρες όπως η Αλβανία, η Αρμενία, το Αζερμπαϊτζάν, η Βοσνία- Ερζεγοβίνη, η Γεωργία και η Σερβία. Παράλληλα, σε δεύτερο ψήφισμά της η Ολομέλεια της ΚΣΣΕ καταγγέλλει, την κατάφωρη περιφρόνηση των εντολών του ΕΔΑΔ, να μην απελαύνονται αιτούντες άσυλο, πριν την οριστική εκδίκαση των προσφυγών τους στο Δικαστήριο.
Πηγή: lawnet.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας για την επανεισδοχή μεταναστών

Την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης για τη συμφωνία επανεισδοχής παράνομων μεταναστών μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας, ανακοίνωσε την Πέμπτη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Το κείμενο της συμφωνίας είναι αποτέλεσμα συμβιβασμού μεταξύ των δύο πλευρών και δεν ικανοποιεί όλα τα αιτήματα της Αθήνας.

Το κυριότερο πρόβλημα είναι ότι η συμφωνία θα αρχίσει να εφαρμόζεται σε περίπου τέσσερα χρόνια όσον αφορά τους υπηκόους τρίτων χωρών, ενώ για τους Τούρκους μετανάστες θα ισχύει σχεδόν αμέσως.

Ψήφισμα κατά της Ελλάδας για τους πρόσφυγες
Στο μεταξύ, Ψήφισμα κατά της Ελλάδας ενέκρινε την Τετάρτη η Ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ).

Στο Ψήφισμά της η Ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ) αναφέρει ότι Βουλγαρία, Ελλάδα, Ιταλία, Μολδαβία, Πολωνία, Ρουμανία, Ρωσία, Τουρκία και Ουκρανία παρουσιάζουν «εξαιρετικά ανησυχητικές καθυστερήσεις» σε ό,τι αφορά την εφαρμογή των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ).
Το Ψήφισμα βασίστηκε στη σχετική έκθεση του Κύπριου Χριστιανοδημοκράτη βουλευτή Χρήστου Πουργουρίδη.

Τα εννέα αυτά κράτη, σημειώνεται στο Ψήφισμα, παρουσιάζουν συστημικές αρρυθμίες στην απονομή της Δικαιοσύνης, με αποτέλεσμα να υπάρχουν συνεχείς παραβιάσεις της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Ως κύριες συνέπειες από τη μη εφαρμογή των αποφάσεων του ΕΔΑΔ, αλλά και από τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην απονομή δικαιοσύνης σ' αυτά τα κράτη, αναφέρονται θάνατοι, κακομεταχείριση από όργανα της τάξης και σωφρονιστικούς υπαλλήλους, παράνομες και υπερβολικά μεγάλης διάρκειας κρατήσεις και δικαστικές αποφάσεις που δεν εφαρμόζονται.

Στο Ψήφισμα τονίζεται ότι η επίλυση αυτών των δυσλειτουργιών, σε εθνικό επίπεδο, θα προκαλούσε αισθητή μείωση των προσφυγών που φθάνουν στο ΕΔΑΔ.

Η Αλβανία, η Αρμενία, το Αζερμπαϊτζάν, η Βοσνία- Ερζεγοβίνη, η Γεωργία και η Σερβία, κατονομάζονται, στο Ψήφισμα, ως χώρες που έχουν κι' αυτές παρεμφερή προβλήματα.

Σ' άλλο, ξεχωριστό Ψήφισμα, που εκδόθηκε με βάση την έκθεση του, επίσης, Χριστιανοδημοκράτη βουλευτή της Γεωργίας, Νταβίντ Νταρχιασβίλι, η Ολομέλεια της ΚΣΣΕ καταγγέλλει, την κατάφωρη περιφρόνηση των εντολών του ΕΔΑΔ, να μην απελαύνονται αιτούντες άσυλο, πριν την οριστική εκδίκαση των προσφυγών τους στο Δικαστήριο.

Η Συνέλευση εκφράζει επίσης την ανησυχία της για τη ραγδαία αύξηση του αριθμού των αιτήσεων προς το ΕΔΑΔ για τη λήψη προσωρινών μέτρων, που να απαγορεύουν την απέλαση αιτούντων άσυλο, με βάση τη Συμφωνία "Δουβλίνο ΙΙ", μετά την πρόσφατη καταδικαστική απόφαση του Δικαστηρίου κατά της Ελλάδος και του Βελγίου, στην οποία σημειώνεται ότι δεν είναι όλα τα κράτη - μέλη της ΕΕ ασφαλή για την υποδοχή μεταναστών και αιτούντων άσυλο.
Πηγή: skai.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η αισχρότητα των Τούρκων γενοκτόνων

Ακούσατε καμιά φορά έναν, έστω, δολοφόνο να ομολογεί αβίαστα το έγκλημά του; Σπάνια. Πόσω μάλλον όταν ένα κράτος διαπράττει γενοκτονία. Η Τουρκία είναι κράτος-συμμορία, κράτος-δολοφόνος και κράτος-γενοκτόνος. Κατέσφαξε 1,5 εκατομμύριο Αρμενίους και επιμένει ότι δεν συνέβη κάτι τέτοιο. Θέλει να βγάλει όλη την ανθρωπότητα τρελή! Ιδού:

Ο πρόεδρος Αμπντουλάχ Γκιουλ, μιλώντας ενώπιον της Ολομέλειας της Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, διευκρίνισε ότι η Τουρκία δεν δέχεται ότι διέπραξε γενοκτονία κατά των Αρμενίων, κατά τη διάρκεια του πρώτου παγκοσμίου πολέμου.

Ερωτηθείς από Αρμένιο βουλευτή αν θα πρέπει, επιτέλους, η Τουρκία να αναγνωρίσει τη γενοκτονία των Αρμενίων, προκειμένου να λάβει τη θέση της μεταξύ των πολιτισμένων χωρών, ο Γκιουλ υποστήριξε ότι τα γεγονότα που συνέβησαν εκείνη την εποχή στην Τουρκία, προκλήθηκαν από τις μαζικές μετακινήσεις και τη συμπεριφορά των ίδιων των λαών, που ζούσαν στο τουρκικό έδαφος!

Ώστε έτσι! Ναι, ρε παιδιά, εξαιτίας μαζικών κινητοποιήσεων χάθηκαν 1,5 εκ. Αρμένιοι. Φαίνεται πως δημιουργήθηκε συνωστισμός (σας θυμίζει κάτι, αυτό περί συνωστισμού;) και έτσι, χωρίς αιτία και αφορμή, χάθηκαν 1,5 εκ. Αρμένιοι. Κι αυτοί οι καημένοι, ας πρόσεχαν τις συναναστροφές τους… Δεν υπάρχει πιο βάναυση παραποίηση του ιστορικού αυτού γεγονότος και πιο αισχρή προσβολή προς τη νοημοσύνη της πολιτισμένης Ευρώπης από όσα εξήμεσε ο Γκιουλ. Κι αυτόν το γενοκτόνο Τούρκο, ακόμα και δικοί μας ηγέτες θέλουν να συμπεριλάβουν ανάμεσά μας. Μπράβο τους!
Σ.Ι.
Πηγή: sigmalive.com
Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Στον διαδικτυακό τόπο μας χρησιμοποιούμε Cookies με σκοπό τη βελτίωση της online εμπειρίας σας. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας σε αυτόν, αποδέχεστε αυτομάτως τη χρήση των cookies. Περισσότερα...

Πολιτική Απορρήτου - Όροι Χρήσης - Περιορισμός Ευθύνης - Επικοινωνία Σχετικά με Προσωπικά Δεδομένα
Αποδέχομαι