Menu

«H Αρμενική δεν είναι για το Γ' τοπικό...»

H ιστορική ομάδα της Αρμενικής μετά από τέσσερις αγωνιστικές βρίσκεται στην πρώτη θέση του τρίτου ομίλου της Γ’ ΕΠΣΑ και δείχνει πως φέτος έχει όλα τα φόντα να πρωταγωνιστήσει. Οι «κυανέρυθροι» με νέο τεχνικό επιτελείο και αρκετά νεαρά παιδιά στη σύνθεσή τους είναι έτοιμοι να παλέψουν μέχρι τέλος για την άνοδο, έχοντας βάλει ψηλά τον πήχη.

Το balleto.gr επικοινώνησε με 21χονο επιθετικό της ομάδας, Κώστα Δεληγιάννη, προκειμένου να μας μιλήσει για την προσπάθεια αυτή.

Αναλυτικά:

Τι ακριβώς συνέβη το καλοκαίρι και πήρες τη μεταγραφή σου για την Αρμενική;
«Ύστερα από αποχή ενός χρόνου από το ποδόσφαιρο λόγω των στρατιωτικών μου υποχρεώσεων έψαχνα για μια ανταγωνιστική ομάδα που να κάνει πρωταθλητισμό στην κατηγορία. Την Αρμενική μου την πρότεινε ένας παλιός παίκτης του συλλόγου, ο οποίος μου εξήγησε πως φέτος η ομάδα έχει σκοπό να πρωταγωνιστήσει και η ιδέα του να αγωνιστώ σε μια τέτοια ομάδα με ιστορία με έκανε να δεχτώ»

Πώς είναι το κλίμα στην ομάδα, αφού είστε ένα κράμα από πολλούς καινούργιους παίκτες;
«Το κλίμα είναι εξαιρετικό, είμαστε όλοι δεμένοι σαν μια οικογένεια και σε αυτό μας έχουν βοηθήσει τα μέγιστα οι παλιότεροι ποδοσφαιριστές, κυρίως τα παιδιά που έχουν καταγωγή από την Αρμενία, γιατί γι’ αυτούς δεν είναι απλά μία ποδοσφαιρική ομάδα, αλλά πολλά περισσότερα. Έχουν δώσει σε όλους εμάς τους νέους να καταλάβουμε πού έχουμε έρθει και τι σημαίνει η Αρμενική γι’ αυτούς και τον κόσμο της»

Μέχρι στιγμής έχετε το απόλυτο, πιστεύεις η πολυπόθητη άνοδος θα έρθει;
«Από τα πρώτα παιχνίδια έχουμε δείξει ότι έχουμε μια πολύ καλή ομάδα, οπότε ο στόχος μας δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από την άνοδο στη μεγαλύτερη κατηγορία. Ακόμα φυσικά είναι νωρίς και το πρωτάθλημα έχει δρόμο. Η ομάδα όμως έχει όλα τα φόντα να πρωταγωνιστήσει. Πιστεύω πως στο τέλος θα χαμογελάσουμε»

Το επίπεδο στην κατηγορία είναι καλό και γενικά υπάρχουν οι υποδομές να αναδειχτούν νεαροί παίκτες;
«Το επίπεδο είναι αρκετά καλό, παρότι είναι υποτιμημένη η κατηγορία, κακώς κατά τη γνώμη μου, εφόσον σε αυτήν συναντάμε από παίχτες φτασμένους που έχουν κάνει καριέρα στα επαγγελματικά πρωταθλήματα έως και φέρελπις νέους με μέλλον. Αν και προσφέρονται ευκαιρίες σε νέους, κυρίως μέσω της αναγκαστικής χρησιμοποίησης παιχτών κάτω των 20 ετών, αυτοί δεν μπορούν να αναδειχτούν εύκολα γιατί δεν υπάρχουν οι υποδομές (γήπεδα, γυμναστήρια κλπ.) και δεν δίνεται η πρέπουσα προσοχή σ’ αυτούς από μεγαλύτερους συλλόγους» 

Ποια πιστεύεις ότι είναι η θέση που σου ταιριάζει καλύτερα μέσα στο γήπεδο;
«Η θέση που πιστεύω ότι αποδίδω καλύτερα είναι αυτή του σέντερ φορ, αλλά μπορώ να ανταπεξέλθω το ίδιο καλά και σαν δεξί ή αριστερό εξτρεμ, λόγω της ταχύτητάς μου. Γενικά είμαι έτοιμος να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό σε οποιαδήποτε θέση μου ζητήσει να παίξω ο προπονητής μου μέσα στο γήπεδο».

Επίσης δείχνεις ότι βρίσκεσαι και σε εξαιρετική φόρμα…
«Δεν θα ήθελα να αναφερθώ στην προσωπική μου απόδοση καθώς αυτή είναι αποτέλεσμα της ομαδικής δουλειάς που γίνετε μέσα στο σύλλογο καθώς και του υγιή ανταγωνισμού που υπάρχει στην Αρμενική. Με χαροποιεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι περνάει προς τα έξω μια καλή εικόνα για μένα καθώς αυτό είναι μια ανταμοιβή της σκληρής δουλειάς που γίνεται σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο»

Ποια είναι η σχέση σας με τον προπονητή σας;

«Ο κ. Γλίνος και ο κ. Ντονικιάν έχουν καταφέρει να κρατήσουν τις ισορροπίες στην ομάδα και να διαχειριστούν με επιτυχία ένα μεγάλο ρόστερ καθώς δίνονται ευκαιρίες σε όλους μας. Είναι δίκαιοι απέναντι σε όλους τους παίκτες και έτσι έχουν κερδίσει τον σεβασμό όλων μας».

Ο κόσμος στηρίζει την ομάδα, έρχεται στο γήπεδο;
«Ναι ο κόσμος στηρίζει την ομάδα, έρχεται στο γήπεδο αν και θα θέλαμε να βλέπουμε περισσότερους στις κερκίδες. Η Αρμενική είναι μια ιστορική ομάδα η οποία υποστηρίζεται κυρίως από Αρμένιους, που λόγω του ιδιαίτερου χαρακτήρα της, έχουν μια ξεχωριστή αγάπη προς αυτήν».

Σε ό,τι αφορά το προσεχές παιχνίδι πρωταθλήματος με τη Νέα Σμύρνη, πιστεύεις ότι θα παρουσιαστείτε έτοιμοι; Είναι ένα ντέρμπι;

«Όλα τα παιχνίδια σε αυτή την κατηγορία είναι από μόνα τους ντέρμπι και πιστεύω ότι θα είμαστε έτοιμοι καθώς επιστρέφουν αρκετοί παίκτες από τραυματισμούς και τιμωρίες».

Τι έxεις να πεις για την κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο;
«Το επίπεδο στο ελληνικό ποδόσφαιρο σε σύγκριση με τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα είναι χαμηλό. Παρόλα αυτά τα τελευταία χρόνια είχε παρουσιαστεί μία μικρή ανάπτυξη. Σε αυτό συνέβαλε κυρίως η εθνική ομάδα με τις επιτυχίες της. Η Εθνική βρίσκεται μέσα τις 8 καλύτερες ομάδες του πλανήτη και είναι μια σημαντική διάκριση για το ποδόσφαιρο της χώρας μας. Τα τελευταία γεγονότα όμως έχουν φρενάρει αυτήν την ανοδική πορεία και εμφανίζουν ένα άσχημο πρόσωπο για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Σε όλη αυτή την αρνητική κατάσταση έχει συμβάλει και η πολιτεία».
Πηγή: balleto.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Μερική Άρση του Τουρκικού Εμπόδιου στην εισαγωγή των Αρμενικών Εμπορευμάτων;

Σύμφωνα με τον Mustafa Edib Yilmaz, εκδότη του οικονομικού τμήματος της τουρκικής εφημερίδας Zaman. Σήμερα, ο όγκος των εμπορικών συναλλαγών μεταξύ της Αρμενίας και της Τουρκίας, θεωρείται σήμερα ότι φτάνει περίπου τα 400 εκατομμύρια δολάρια, που είναι ένας αριθμός.
Ο Yilmaz ελπίζει ότι σε περίπτωση που γίνει το άνοιγμα των συνόρων, ο όγκος των εμπορικών συναλλαγών θα αυξηθεί έως δέκα φορές αυτό τον αριθμό. Ο Zumrut Imamoghlu, ένας εμπειρογνώμονας στο κέντρο της οικονομικής και κοινωνικής έρευνας στο Πανεπιστήμιο Bahcesehir της Κωνσταντινούπολης, εξέφρασε το συναίσθημα της έκπληξής του μαθαίνοντας ότι οι εισαγωγές αγαθών από την Αρμενία ήταν απαγορευμένες. Η Τουρκία δεν απαγορεύει τις εν λόγω εισαγωγές επίσημα, αλλά τηρώντας αυστηρές πολιτικές στα τουρκικά σημεία των τελωνειακών αρχών έναντι τω Αρμενίων εισαγωγέων καθιστούν μάταιο να προσπαθήσουν να φέρουν οποιαδήποτε αρμενικά προϊόντα στη χώρα. Επίσης, η Τουρκία αυτή τη στιγμή δεν επιτρέπει την είσοδο οχημάτων με περισσότερους από 16 θέσεις επιβατών στη χώρα, αν έχουν Αρμενικές πινακίδες. Αυτό σημαίνει ότι οι Αρμένιοι φέρνοντας εμπορεύματα από την Τουρκία πίσω στο σπίτι τους, πρέπει να χρησιμοποιούν είτε τον μεγαλύτερο αριθμό ημιφορτηγών, ή να χρησιμοποιούν μεγάλα λεωφορεία με τουρκικές πινακίδες, που τα ίδια ταξιδεύουν τακτικά στο Ερεβάν και επιστρέφουν πίσω. Και στις δύο περιπτώσεις, νικητής είναι η Τουρκία.
Ως εκ τούτου, είναι δυνατό να πούμε ότι τα 400 εκατομμύρια δολάρια του εμπορίου είναι, στην πραγματικότητα, ως επί το πλείστον προς μία κατεύθυνση. Ωστόσο, βάσει πληροφοριών της hetq, οι δύο χώρες μέλη του Οργανισμού Παρευξείνιας Οικονομικής Συνεργασίας είναι αυτή τη στιγμή σε διαπραγματεύσεις για να προχωρήσουν προς μια απλοποιημένη διαδικασία που θα επιτρέπει το εμπόριο μέχρι και 200 φορτηγά εμπορευμάτων ετησίως, να μετακινούνται από την Αρμενία μέσω της Γεωργίας προς την Τουρκία και πίσω. Μια συμφωνία για το σκοπό αυτό υπάρχει μεταξύ των μελών της ΟΣΕΠ, αλλά δεν έχει ακόμη τεθεί σε εφαρμογή λόγω έλλειψης διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των χωρών.

 

Πηγή: armenians.gr

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Στον διαδικτυακό τόπο μας χρησιμοποιούμε Cookies με σκοπό τη βελτίωση της online εμπειρίας σας. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας σε αυτόν, αποδέχεστε αυτομάτως τη χρήση των cookies. Περισσότερα...

Πολιτική Απορρήτου - Όροι Χρήσης - Περιορισμός Ευθύνης - Επικοινωνία Σχετικά με Προσωπικά Δεδομένα
Αποδέχομαι