Menu

Αρμένιοι μουσικοί θα συμμετάσχουν στις προσπάθειες για την ανακούφιση για τους επιζώντες από τον σεισμό στο Βάν.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Zaman επικαλουμένη το πρακτορείο Ανατόλια. Το γνωστό εθνικό σύνολο μουσικής της Τουρκίας Kardeş Türküler προχωρεί στο πλαίσιο των προσπαθειών ανακούφισης για τους επιζώντες του σεισμού στην ανατολική επαρχία Βαν με μια συναυλία στη Νέα Υόρκη το Νοέμβριο.
Στην ομάδα, εντάχθηκαν ο διάσημος στα κρουστά όργανα και συνθέτης Arto Tunçboyacıyan και ο αρμένιος master στο ούτι Ara Dinkjian, και θα παρουσάσουν στις 13 Νοεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Merkin στο πολιτιστικό κέντρο Kaufman της Νέας Υόρκης . Όλα τα έσοδα από τη συναυλία θα διατεθούν για ενέργειες με στόχο την ανακούφιση στους επιζώντες του σεισμού στο Van.
Η συναυλία διοργανώνεται από το Moon and Stars Project, μια πολιτιστική επιχείρηση υπό την αιγίδα της Νέας Υόρκης με βάση την αμερικανικό τουρκική κοινωνία.
Απαρτίζεται στο τραγούδι από τους, Feryal Akkaya, Fehmiye Celik και Vedat Γιλντιρίμ, Ayhan Akkaya στο μπάσο, Tevifik Çekiç στο βιολί, Barış Γκιουνέι στο μπαγλαμά με μπαγλαμά, Selda Öztürk και Burcu yankin στα κρουστά και Saro Usta στο ακορντεόν, το Kardeş Türküler θα συνοδεύεται από Tunçboyacıyan στα κρουστά και στα φωνητικά και ο Dinkjian στο ούτι και τσουμπούς κατά τη διάρκεια της συναυλίας.
Το Kardeş Türküler κυκλοφορήσε το πιο πρόσφατο άλμπουμ του φέτος την άνοιξη στην την Kalan Music. Μια συλλογή 16-τραγούδιων υπό τη μουσική διεύθυνση του Tunçboyacıyan, το τραγούδι "Çocuk (H) aklı" (Τα παιδιά είναι καλά/ Η σκέψη του παιδιού ) σε αυθεντικά τραγούδια στα αρμένικα, στα τουρκικά, στα αραβικά,στα Kurmanji και στα Laz. Ο Tunçboyacıyan, που ονομάστηκε "ο κύριος Avant-garde Folk "στους κύκλους της μουσικής, επίσης πιστώνεται ως τραγουδοποιός για αρκετά από τα τραγούδια του νέου άλμπουμ.

 

Πηγή: armenians.gr

Διαβάστε περισσότερα...

Παρίσι: Διάσκεψη για την Αρμενική Γενοκτονία

ΠΑΡΙΣΙ: Διάσκεψη για το θέμα της Γενοκτονίας των Αρμενίων θα πραγματοποιηθεί 22 Νοεμβρίου στην Αρμενική Στέγη Πολιτισμού στο Παρίσι. Οργανώνεται από το Γραφείο του Αρμένικου Θέματος του ARF. Ο διευθυντής του γραφείου κ. Hrach Varzhapetyan είπε σε συνέντευξη στον ανταποκριτή του Armenpress, ότι ο επικεφαλής Της του τμήματος Φιλοσοφίας και Πρόεδρος του Αμερικανικού Πανεπιστημίου Ρότσεστερ, πολιτικός επιστήμονας ο κ. Anry Derio θα δώσει διάλεξη στο συνέδριο.

Δημόσιες προσωπικότητες από τη Γαλλία και την Αρμενία θα συμμετάσχουν στο συνέδριο. Θα συζητηθούν θέματα που σχετίζονται με την εδαφική αξίωση από την Γενοκτονία των Αρμενίων που διαπράχθηκε από το Οθωμανικό Κράτος το 1915 και τα δικαιώματα υπεράσπισης των Αρμενίων.

 

 

Πηγή: armenians.gr

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Στον διαδικτυακό τόπο μας χρησιμοποιούμε Cookies με σκοπό τη βελτίωση της online εμπειρίας σας. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας σε αυτόν, αποδέχεστε αυτομάτως τη χρήση των cookies. Περισσότερα...

Πολιτική Απορρήτου - Όροι Χρήσης - Περιορισμός Ευθύνης - Επικοινωνία Σχετικά με Προσωπικά Δεδομένα
Αποδέχομαι