Menu

Όταν καπνίζουμε ρουφάμε μέχρι και ραδιενέργεια

Όταν καπνίζουμε εκτός από όλα τα άλλα ρουφάμε και ραδιενέργεια! Βεβαίως 40 χρόνια οι καπνοβιομηχανίες το ήξεραν αλλά όπως αναφέρει ο ΕΤ το απέκρυπταν! Ο καπνός των τσιγάρων περιέχει καρκινογόνα ραδιενεργά σωματίδια πέρα από τις....
4.000 άλλες χημικές ουσίες και προκαλούν αποδεδειγμένα γενετικές ανωμαλίες και καρκίνο των πνευμόνων τόσο στους ενεργητικούς όσο και στους παθητικούς καπνιστές.  Την αποκάλυψη αυτή έκαναν ερευνητές του Πανεπιστημίου UCLA, αφού μελέτησαν απόρρητα έγγραφα των καπνοβιομηχανιών των ΗΠΑ που δημοσιοποιήθηκαν το 1998.
Ο καθηγητής Καρδιολογίας UCLA, Χράιρ Καραγκιεζιάν, τόνισε ότι οι καπνοβιομηχανίες σκοπίμως έκρυβαν τα ευρήματα των ερευνών αλλά πολύ περισσότερο «παραπλανούσαν την κοινή γνώμη και ιδιαίτερα τους καπνιστές εκδίδοντας εσκεμμένα συγκεχυμένες ανακοινώσεις». 
Το πιο εντυπωσιακό είναι ότι το 1964 η ραδιενεργή ουσία ταυτοποιήθηκε ως πολώνιο -210. Οι εταιρείες λοιπόν αν και είχαν την τεχνική να απομακρύνουν από τον καπνό την ουσία αυτή, επέλεξαν να μην το κάνουν αφού «ο ιονισμός της νικοτίνης κατά την διαδικασία έκπλυσης της ραδιενεργής ουσίας θα καθιστούσε δυσκολότερη την απορρόφηση της από τον εγκέφαλο των καπνιστών και την ικανοποίηση που νιώθουν από τσιγάρο».
Πηγή: onnews.gr

Διαβάστε περισσότερα...

Φώναξαν υπέρ της «ΠΓΔ Μακεδονίας», στο Ερεβάν, και έφαγαν ξύλο

Ερεβάν. –Δυο νέοι ο Armen Galstyan 24 ετών και ο Varuzhan Hovhannisyan, 21 ετών αποφάσισαν να φωνάξουν Μακεδονία στο κέντρο του Ερεβάν στην οδό Amiryan Street, έτσι για να δουν την αντίδραση των περαστικών έτσι άρχισαν να ανεμίζουν τη σημαία της πΓΔΜ και να φωνάζουν «πΓΔ Μακεδονία», στο δρόμο.
"Στην αρχή οι περαστικοί τους κοιτούσαν εχθρικά και μόνο προσπερνούσαν, αλλά βλέποντας ότι συνέχιζαν να φωνάζουν, μια ομάδα αγοριών τους πλησίασε και άρχισε να τους σπρώχνει. «Είχαν ήδη τον ξυλοδαρμό στον Varuzhan πριν μπορέσουμε να τους εξηγήσουμε ότι το κάναμε να δούμε την αντίδραση». Και συνέχισαν να λένε « ότι σε ε κάθε περίπτωση, ήταν ευτυχισμένα για την αντίδραση αυτή των περαστικών». «Είναι αλήθεια ότι ο φίλος μου έπεσε θύμα ξυλοδαρμού, αλλά θα ήταν απογοητευμένος αν οι άνθρωποι ήταν αδιάφορα», δήλωσε ο Armen ενώ ο δαρμένος Varuzhan δεν ήθελε να μιλήσει».

 

 

Πηγή: armenians.gr

Διαβάστε περισσότερα...

Η μητέρα του Steve Jobs, ήταν από αρμενική προσφυγική οικογένεια που ήταν μάρτυρας της Αρμενικής Γενοκτονίας στην Τουρκία του 1915

 Η βιογραφία του Steve Jobs που πρόκειται να κυκλοφορήσει το Νοέμβριο, αποκαλύπτει ότι η θετή μητέρα του ήταν αρμενικής καταγωγής που μετανάστευσε στις ΗΠΑ από την τουρκική πόλη Μαλάτια. Η οικογένεια της Clara Jobs (το γένος Hagopian) μετανάστευσε στις ΗΠΑ από την Τουρκία μετά τα γεγονότα 1915 .

Το βιβλίο "Steve Jobs: Μια βιογραφία " από τον Walter Isaacson, αποκαλύπτει ότι ο πατέρας της Clara, ο Louis Hagopian γεννήθηκε στη Μαλάτια το 1894 και η μητέρα της Victoria Artinian γεννήθηκε στη Σμύρνη το 1894.
Ο δισεκατομμυριούχος και ιδρυτής της Apple Inc 's Steve Jobs απεβίωσε το βράδυ της Τετάρτης σε ηλικία 56 ετών. Ακόμα κι αν ήταν ένας από τους μεγαλύτερους επιχειρηματίες του κόσμου, δεν μπόρεσε να νικήσει τον καρκίνο.
Ο Steve Jobs γεννήθηκε στις 24 Φεβρουαρίου 1955 στο Mountain View της Καλιφόρνια.Jobs έζησε τα παιδικά και εφηβικά του χρόνια με τη θετή του οικογένεια Paul και Clara (Hagobian).

Η Clara Hagopian (1924 - 1986) γεννήθηκε στις 3 Αύγουστου του 1924 στο Newark του New Jersey στις ΗΠΑ και απεβίωσε στις 7 Νοέμβριου, 1986 στην Santa Clara της California των ΗΠΑ. Πατέρας της ήταν ο Louis Hagopian, και μητέρα της η Victoria Artinian, σύζυγος της ήταν ο Paul Jobs(1922-1993) , υιός της ήταν ο Steve Jobs ιδρυτής και γενικός διευθυντής της Apple,και κόρη της η Patti Jobs.

 

 

 

Πηγή: armenians.gr

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Στον διαδικτυακό τόπο μας χρησιμοποιούμε Cookies με σκοπό τη βελτίωση της online εμπειρίας σας. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας σε αυτόν, αποδέχεστε αυτομάτως τη χρήση των cookies. Περισσότερα...

Πολιτική Απορρήτου - Όροι Χρήσης - Περιορισμός Ευθύνης - Επικοινωνία Σχετικά με Προσωπικά Δεδομένα
Αποδέχομαι