Menu

Συμφωνία Ιράν - Αρμενίας για κατασκευή αγωγού πετρελαίου

Την κατασκευή αγωγού πετρελαίου θα ξεκινήσουν το 2013 Αρμενία και Ιράν όπως ανακοίνωσε σήμερα Τρίτη ο υπουργός Ενέργειας της πρώτης Armen Movsisian, σύμφωνα με το Dow Jones Newswires.
Ο αγωγός θα έχει μήκος 365 χλμ. και θα συνδέει την ιρανική πόλη Tabriz με την αρμενική Eraskh. Μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής, η Αρμενία θα λαμβάνει ημερησίως 1,5 εκατ. λίτρα βενζίνης και diesel για τα επόμενα 25 χρόνια.
Η κάθε χώρα θα αναλάβει το κόστος του αγωγού που διανεύει τα εδάφη της με αυτό της Αρμενίας να υπολογίζεται σε 74 εκατ. ευρώ.
Πηγή: capital.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Προβληματισμός ΗΠΑ για την ελευθερία του τύπου στην Τουρκία

Μπερδεμένος με το τι πραγματικά ισχύει όσον αφορά στην ελευθερία του τύπου στην Τουρκία δηλώνει ότι είναι ο αμερικανός πρεσβευτής που υπηρετεί στη χώρα.

"Από τη μια συλλαμβάνονται δημοσιογράφοι και από την άλλη γίνονται ομιλίες για την ελευθερία του λόγου. Δεν το κατανοούμε αυτό", δήλωσε ο πρεσβευτής Φράνσις Ριτσαρντόνε σε δεξίωση χθες το βράδυ, σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Χουριέτ.

Ο προβληματισμός του Ριτσαρντόνε εκφράστηκε μόλις μια ημέρα αφού η αστυνομία ερεύνησε τα γραφεία του ιστότοπου της αντιπολίτευσης Oda TV και έθεσε υπό κράτηση τέσσερις δημοσιογράφους που εργάζονταν εκεί επειδή φέρονταν να συνδέονται με την έρευνα για την υπόθεση Εργκένεκον.

Ο ιστότοπος Oda TV θεωρείται από τους σκληρότερους επικριτές της κυβέρνησης του κόμματος AK του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Οι τέσσερις δημοσιογράφοι, τέθηκαν υπό κράτηση για μερικές ώρες, αφού ο ιστότοπος δημοσιοποίησε ένα βίντεο, στο οποίο προβάλλεται ο ισχυρισμός πως η αστυνομία κατασκεύασε μερικά από τα στοιχεία στην έρευνα για το δίκτυο Εργκένεκον.

Η υπόθεση Εργκένεκον αφορά στην ονομασία ενός δικτύου τα μέλη του οποίου κατηγορούνται για συνωμοσία για πραξικόπημα σε βάρος της κυβέρνησης.

Περίπου 300 άτομα, περιλαμβανομένων πολλών δημοσιογράφων, ακαδημαϊκών και πολιτικών, έχουν συλληφθεί σε σχέση με την έρευνα και τη δίκη, η οποία συνεχίζεται από το 2008.  Όμως δεν  λίγοι αυτοί  που αντιδρούν στην πολιτική της κυβέρνησης Ερντογάν και τον κατηγορούν ότι χρησιμοποιεί την υπόθεση Εργκένεκον για να απαλλαγεί από τους αντιπάλους του.

Για το συγκεκριμένο ζήτημα, δηλαδή τις συλλήψεις στον Oda TV, ο πρεσβευτής Ριτσαρντόνε απλά δήλωσε ότι παρακολουθεί στενά τη δίκη επισημαίνοντας ότι: "Η ελευθερία του Τύπου και η ελευθερία του λόγου είναι ζωτικής σημασίας για την Τουρκία, τις Ηνωμένες Πολιτείες και το λαό σ' αυτή την περιοχή".

 

Πηγή: enet.gr

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Στον διαδικτυακό τόπο μας χρησιμοποιούμε Cookies με σκοπό τη βελτίωση της online εμπειρίας σας. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας σε αυτόν, αποδέχεστε αυτομάτως τη χρήση των cookies. Περισσότερα...

Πολιτική Απορρήτου - Όροι Χρήσης - Περιορισμός Ευθύνης - Επικοινωνία Σχετικά με Προσωπικά Δεδομένα
Αποδέχομαι