Menu

Τα φαβορί για το Ντίσελντορφ

Tην Τετάρτη στις 10 το βράδυ θα διεξαχθεί ο ελληνικός τελικός της Eurovision, στον οποίο θα επιλεγεί το τραγούδι που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον 56ο Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας.

«Αυτή την εβδομάδα είχαμε μια ανατροπή στα polls με τη Νίκη Πόντε να προηγείται με 52%, ακολουθεί ο Λούκας με 39%, που ήταν πρώτος την περασμένη εβδομάδα και μετά η Βαλάντω με 3,3%, η Αντιγόνη Ψυχράμη με 2,9%, οι Τριημητόνιο με 1,9% και τα «Κόκκινα χαλιά» με 0,9%, λέει ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων του OGAE Greece (του επίσημου φαν κλαμπ της Eurovision στην Ελλάδα), Γιάννης Πράιμπισχ.

Η Νίκη πλασάρεται ως φαβορί στα περισσότερα διαδικτυακά δημοψηφίσματα, ενώ οι φαν του διαγωνισμού φαίνονται ευχαριστημένοι από τις φετινές επιλογές της ΕΡΤ: «Και τα έξι τραγούδια θα μπορούσαν να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στον φετινό διαγωνισμό. Δεν υπάρχει κάποιο ανάμεσά τους που δεν θα μπορούσε να σταθεί. Υπάρχουν φυσικά κάποια που έχουν ξεχωρίσει και νομίζω πως το παιχνίδι θα κριθεί ανάμεσα στον Λούκα και τη Νίκη. Βέβαια ποτέ δεν ξέρεις τι θα γίνει τη βραδιά του τελικού, καθώς έχουμε δει μεγάλα φαβορί να έρχονται δεύτερα και να κερδίζει το αουτσάιντερ. Οπως το 2007 που είχαμε την απόλυτη ανατροπή με τον Σαρμπέλ που έβγαλε νοκ άουτ την Τάτμα και τον Δάντη». Ο ελληνικός τελικός θα φιλοξενηθεί στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ στην Κατεχάκη και θα μεταδοθεί απευθείας από τη συχνότητα της ΝΕΤ.

Η βραδιά θα αποτελέσει ένα μουσικό ταξίδι στη Eurovision, με πολλές καλλιτεχνικές εκπλήξεις, ενώ θα ερμηνεύσουν τα τραγούδια τους οι καλλιτέχνες που θα εκπροσωπήσουν την Κύπρο (Χρίστος Μυλόρδος), τη Μάλτα και τη Βουλγαρία και όχι τη Γαλλία και την Αρμενία όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί αφού την τελευταία στιγμή η Emmy από την Αρμενία ακύρωσε τη συμμετοχή της εξαιτίας του θανάτου του πατέρα της ενώ οι Γάλλοι ακολούθησαν το ...ελληνικό παράδειγμα και «πλακώθηκαν» μεταξύ τους με αποτέλεσμα να αναβληθεί ο δικός τους «εθνικός τελικός» .

Το τραγούδι που θα επιλεγεί την Τετάρτη θα διαγωνιστεί στον Πρώτο Ημιτελικό της διοργάνωσης στις 10 Μαΐου στο Ντίσελντορφ. Το κοινό, ως γνωστόν, θα ψηφίσει μέσω τηλεφωνημάτων (televoting) και γραπτών μηνυμάτων (SMS). Oσο για την επιτροπή η οποία ανακοινώνεται την ίδια τη μέρα του τελικού , η ΕΡΤ διαψεύδει τα περί συμμετοχής της Eλενας Παπαρίζου και της Δάφνης Μπόκοτα που φημολογούνταν τις τελευταίες ημέρες στο διαδίκτυο.

Ο τελικός θα μεταδοθεί από τη ΝΕΤ και από την επίσημη ιστοσελίδα της ΕΡΤ (eurovision.ert.gr), καθώς και από την ERTworld για όλο τον απόδημο ελληνισμό.

- Παράλληλα, η ΕΡΤ συμμετέχει και στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Eurovision Young Dancers 2011, που φέτος θα διεξαχθεί στο Οσλο της Νορβηγίας, στις 24 Ιουνίου 2011 Για την επιλογή του υποψηφίου η δημόσια τηλεόραση διοργανώνει φέτος για πρώτη φορά πανελλήνιο διαγωνισμό χορού.

Δικαίωμα συμμετοχής στον διαγωνισμό έχουν νέοι και νέες ηλικίας 15 έως 20 ετών. Οι ενδιαφερόμενοι χορευτές καλούνται να αποστείλουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά μαζί με ένα DVD με τη χορογραφία τους (μονοκάμερο, γενικό πλάνο) κλασικού, μοντέρνου ή hip-hop χορού μέγιστης διάρκειας 1’30’’. Το DVD πρέπει να βρίσκεται στο Τμήμα Διεθνών Συμπαραγωγών της ΕΡΤ, Μεσογείων 132 & Κατεχάκη, 11527 - Αθήνα, μέχρι την Παρασκευή 18 Μαρτίου. Η προκήρυξη, όλα τα σχετικά έντυπα δηλώσεων και πληροφορίες για τον διαγωνισμό βρίσκονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.ert.gr.

 

Πηγή: ethnos.gr

 

Διαβάστε περισσότερα...

Δεν ξεχνούν την εθνοκάθαρση

«Το Καραμπάχ είναι αρμενικό», διατράνωσαν προχθές το πρωί, έξω από το προξενείο του Αζερμπαϊτζάν, στη Βασιλίσσης Σοφίας, μέλη της Αρμενικής Εθνικής Επιτροπής Ελλάδος και της αρμενικής Νεολαίας Ελλάδος.

Παρά το τσουχτερό κρύο, με φλόγα στην καρδιά, πάθος και παλμό διαδήλωσαν πως θα σταματήσουν να το φωνάζουν μόνο όταν ικανοποιηθεί το δίκαιο αίτημά τους: η άρση του αποκλεισμού του ορεινού Καραμπάχ από το Αζερμπαϊτζάν, αφού το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης είναι αναφαίρετο δικαίωμα κάθε λαού.

Η οδύσσεια των κατοίκων της περιοχής ξεκίνησε όταν -με αυθαίρετη απόφαση του Στάλιν- η Αυτόνομη Περιοχή του ορεινού Καραμπάχ οδηγήθηκε στην τότε Σοβιετική Σοσιαλιστική Δημοκρατία του Αζερμπαϊτζάν.

Στα τέλη της δεκαετίας του '80 οι κάτοικοι του Ορεινού Καραμπάχ (το 95% Αρμένιοι) ζήτησαν με ειρηνικό τρόπο την αυτοδιάθεση τους. Στις 28 Φεβρουαρίου του 1988, Αζέροι -υποστηριζόμενοι από το επίσημο κράτος- ξεκίνησαν προγκρόμ, ξυλοδαρμούς και σφαγές ενάντιον των κατοίκων του Σουμγκάιτ. Ακολούθησαν τα ίδια έκτροπα στο Μπακού, το Κιροβαμπάντ και σε άλλες πολείς.

Οι Αρμένιοι όμως, δεν αφανίστηκαν, ούτε λύγισαν, επιβίωσαν, και συνεχίζουν να διεκδικούν το δικαίωμα στη μνήμη. Κρατώντας αρμενικές σημαίες και φωνάζοντας το αίτημά τους πότε στα ελληνικά πότε στα αρμένικα. Και βέβαια δεν επέλεξαν τυχαία τη συγκεκριμένη μέρα για να συγκεντρωθούν έξω από το προξενείο. Σήμερα για τον αρμενικό λαό είναι «επέτειος μνήμης της σφαγής των Αρμενίων από τους Αζέρους στο Σουμγκάιτ», όπως τόνιζε και ένα από τα δυο πανό που κρατούσαν. Το άλλο έγραφε : «Οχι στην εθνοκάθαρση του αρμένικου λαού από το Αζερμπαϊτζάν».

 

Πηγή: enet.gr

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Στον διαδικτυακό τόπο μας χρησιμοποιούμε Cookies με σκοπό τη βελτίωση της online εμπειρίας σας. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας σε αυτόν, αποδέχεστε αυτομάτως τη χρήση των cookies. Περισσότερα...

Πολιτική Απορρήτου - Όροι Χρήσης - Περιορισμός Ευθύνης - Επικοινωνία Σχετικά με Προσωπικά Δεδομένα
Αποδέχομαι