Menu

Διορισμός αρμενικής καταγωγής υπαλλήλου στο τουρκικό δημόσιο

Η Τουρκία εγκαταλείπει τον όρο του «μη-μουσουλμάνου».

Ο υπουργός επικρατείας Εγκεμέν Μπαγίς επισήμανε ως σημαντική εξέλιξη στην Τουρκία τον διορισμό στο τουρκικό δημόσιο αρμενικής καταγωγής υπαλλήλου στην Γενική Διεύθυνση Ευρωπαϊκών Υποθέσεων.

Ο διορισμός του Leo Suren Halepli που είχε επιτύχει στις εξετάσεις για θέσεις στη Γενική Διεύθυνση Ευρωπαϊκών Υποθέσεων ολοκληρώθηκε μετά από την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που ακύρωσε προηγούμενη απόφαση του διοικητικού δικαστηρίου που είχε εμποδίσει το διορισμό του αρμενίου.

«Μέχρι σήμερα, Τούρκοι υπήκοοι αρμενικής ή ελληνικής καταγωγής δεν επιτρεπόταν να καταλάβουν θέσεις στο κράτος ή στον στρατό», είπε ο πρέσβης Βολκάν Μποζκίρ.

Ο κ. Μποζκίρ σημειώνει επίσης ότι εγκαταλείφθηκε ο όρος «μη-μουσουλμάνοι», που χρησιμοποιείτο για τον προσδιορισμό των μειονοτήτων. Ο όρος παρέπεμπε στην έννοια του «άπιστου». Στο εξής ο όρος θα αντικατασταθεί από τον όρο «πολίτες διαφορετικών θρησκευτικών πεποιθήσεων».

 

Πηγή: kathimerini.gr

 

 

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Στον διαδικτυακό τόπο μας χρησιμοποιούμε Cookies με σκοπό τη βελτίωση της online εμπειρίας σας. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας σε αυτόν, αποδέχεστε αυτομάτως τη χρήση των cookies. Περισσότερα...

Πολιτική Απορρήτου - Όροι Χρήσης - Περιορισμός Ευθύνης - Επικοινωνία Σχετικά με Προσωπικά Δεδομένα
Αποδέχομαι