Menu

Πλατεία στην Γαλλία θα ονομαστεί Charles Aznavour.

Τελετή ονοματοθεσίας σε πλατεία, προς τιμή του παγκοσμίου φήμης τραγουδιστή Σαρλ Αζναβούρ θα διεξαχθεί στην πόλη Valence (Drome) στην Franceon την Παρασκευή. Η περιοχή βρίσκεται απέναντι από το κέντρο της Αρμενικής Κληρονομιάς στη Γαλλία. Εκατοντάδες επιζώντες από την Αρμενική Γενοκτονία έφτασαν σε αυτή την "ιστορική αρμένικη συνοικία" της πόλης στις αρχές της δεκαετίας του 1920, όπως αναφέρει η Nouvelles d'Arménie .
Ο Πρέσβης της Αρμενίας στη Γαλλία κ. Vigen Chitechyan, ο Δήμαρχος της Valence κ. Alain Maurice και ο Charles Aznavour, θα παραστούν στην τελετή έναρξης.
Πηγή: armenians.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αρμένιος αποκάλυψε το μυστικό του Facebook και έσωσε τη φήμη της Google

Ένα αρμένιος αποκάλυψε το μυστικό της εταιρείας Facebook να ξεκινήσει μια εκστρατεία δημοσίων σχέσεων κατά της Google
Όπως αναφέρθηκε νωρίτερα, το Facebook η ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης ομολόγησε την πρόσληψη της εταιρείας Burson-Marsteller μια επιχείρηση Δημοσίων Σχέσεων, για να αμαυρώσει τη φήμη της Google χρησιμοποιώντας τον Αμερικανικό Τύπο.
Η ηγεσία της Burson-Marsteller απευθύνθηκε σε ένα πρόσωπο το οποίο όμως, όχι μόνο απέρριψε την πρόταση αλλά και αποκάλυψε το πονηρό σχέδιο των αντιπάλων της Google.
Ο Blogger Christopher Soghoian, αρμένιος στην καταγωγή του, διέδωσε τις πληροφορίες σχετικά με την πρόταση της επιχείρησης Δημοσίων Σχέσεων. Υπάλληλοι της Burson-Marsteller του πρότειναν να γράψει ένα άρθρο σχετικά με τις υπηρεσίες της Google Social Circle, αλλά εκείνος αρνήθηκε και μάλιστα δημοσίευσε την ηλεκτρονική αλληλογραφία (emails) της εταιρείας.


Πηγή: armenians.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Προς τις καλένδες οδεύει η αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων

«Δεν υπάρχουν σχέδια σε αυτό το σημείο, για προγραμματισμό ψηφοφορίας στην αμερικανική Βουλή των Αντιπροσώπων, ώστε να αναγνωρισθεί ο χαρακτηρισμός γενοκτονία για τη μαζική σφαγή των Αρμενίων από τους Τούρκους, κατά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο», ανέφερε πηγή που πρόσκειται στο κόμμα των Δημοκρατικών, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters. Οι υποστηρικτές του ψηφίσματος θα πρέπει να αποδείξουν στους Δημοκρατικούς ηγέτες ότι θετικοί ψήφοι υπάρχουν, προτού το μέτρο τεθεί στη Βουλή, δήλωσε άλλη πηγή από το κόμμα των Δημοκρατικών. Η ψηφοφορία εγκρίθηκε προς το παρόν από την Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων. Από την πλευρά της η Άγκυρα επεσήμανε ότι μια τέτοια απόφαση υπονομεύει τις προσπάθειες συμφιλίωσης μεταξύ Τουρκίας και Αρμενίας και θα έχει σοβαρές αρνητικές συνέπειες στις σχέσεις ΗΠΑ-Τουρκίας. Η Τουρκία ανακάλεσε χθες, τον πρέσβη της στην Ουάσιγκτον. Παράλληλα ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου δήλωσε σε συνέντευξη τύπου ότι "η απόφαση αυτή δε θα φέρει την ειρήνη στον Καύκασο".
Πηγή: axortagos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

«Ο Θρύλος του Akhtamar» διεθνή πρεμιέρα

Ο Διεθνής οργανισμός επικοινωνιών, Amsterdam Worldwide (www.amsterdamworldwide.com) παρουσιάζει με περηφάνια την ταινία « The Legend of Akhtamar»- μια πρωτοποριακή ταινία που δημιουργήθηκε για την εταιρεία γίγαντα στα ποτά Pernod Ricard ώστε να ξεκινήσει εκ νέου ένα Αρμένικός θεσμός : Το μπράντι Αραράτ.
Η ταινία, η οποία ξεκινά αυτή την εβδομάδα, παίρνει την έμπνευσή της από την Ανατολική πολιτιστική κληρονομιά Αραράτ, και είναι η πρώτη από μια σειρά από αναδημιουργημένες κλασικές Αρμενικές ιστορίες να ζωντανεύσουν από την Amsterdam Worldwide.
«Ο Θρύλος του Akhtamar" είναι μια σύγχρονη μετεξέλιξη της παραδοσιακής αρμενικής ιστορία αγάπης και επικεντρώνετε σε ένα νεαρό Μοσχοβίτη ο οποίος ταξιδεύει για να συνάντηση την φίλη του. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του, συναντά έναν μυστηριώδη οδηγό ταξί ο οποίος διαισθανόμενες την προβληματισμένη κατάσταση στο μυαλό του επιβάτη του, αρχίζει να του αφηγείται τον σκοτεινό μύθο του Akhtamar. Η ταλαντούχα διανομή των ρόλων, περιλαμβάνει τον γεννημένο στην Αρμενία ηθοποιό Armen Dzhigarkhanyan, ο οποίος θεωρείται ως ο Sean Connery του ρωσικού κινηματογράφου. Την Ravshana Kurková, νικήτρια του βραβείου της Καλύτερης Ηθοποιού στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Κοινοπολιτείας Ανεξαρτήτων Κρατών (CIS). Και ο πρώην μαθητής του θεάτρου Bolshoi Grigory Dobrygin. Η Σκηνοθεσία έχει γίνει από τους βραβευμένους αδελφούς Shammasian, η μουσική της ταινίας δημιουργήθηκε από τον αναγνωρισμένο συνθέτης μουσικής κινηματογράφου, τον Stephen Hilton, του οποίου στο βιογραφικό περιλαμβάνονται οι μουσικές για τον «Ωκεανού 11» και «Quantum of Solace». Ο παγκοσμίου φήμης φωτογράφος Erwin Olaf φωτογράφησε τις διαφημίσεις, όπου παρουσιάζει απόλυτα τη φυσική ομορφιά της Αρμενίας.
Ο Brian Elliott, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Amsterdam Worldwide, δήλωσε: « Το Αραράτ είναι ένα πασίγνωστο όνομα στην πρώην Σοβιετική Ένωση και μια θρυλική Αρμενική μάρκα, αλλά εκείνο που χρειαζότανε ήταν η επικαιροποίηση της μητρικής εταιρείας Αραράτ, η Pernod Ricard, θέλησε να συνδέσει την αυθεντικότητα της μάρκας με μια πιο εκλεπτυσμένη και σύγχρονη εικόνα. "« Ο Θρύλος του Akhtamar» συλλαμβάνει με μοναδικό τρόπο την δραματική δύναμη μιας μεγάλου μήκους ταινίας. Δεν είναι μία παραδοσιακή διαφήμιση. Αυθεντικές ιστορίες για την υποστήριξη μιας μάρκας, όπως το Αραράτ. Μένοντας πιστή στην κληρονομιά της είναι σημαντικό τόσο πολιτισμικά και όσο και στρατηγικά. Το γεγονός ότι το προϊόν είναι αόρατο στην ταινία δεν είναι τυχαίο, καθώς οι καταναλωτές, περισσότερο από ποτέ, εμπιστεύονται και επενδύουν σε αυθεντικές μάρκες που επενδύουν στον πολιτισμό."
Η ταινία αποτελεί μέρος μιας παγκόσμιας εκστρατείας με στόχο τους Ρώσους, τους Αρμένιους και την Ανατολική Ευρώπη, καθώς και τις κοινότητες από ομογενείς σε όλο τον τον κόσμο. Η προσπάθεια αυτή υποστηρίζεται με εκστρατεία στα εκτυπωτικά, υπαίθρια ,blogger και social media, μέσα ενημέρωσης. Οι επισκέπτες μπορούν να μάθουν για τους Αρμενικούς θρύλους στο www.ararat-legends.com.
Πηγή: armenians.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αρμένιοι παλαιστές του Sambo κερδίσαν 3 χάλκινα μετάλλια στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα

Ερεβάν - Τρεις Αρμένιοι παλαιστές του Sambo κέρδισαν χάλκινα μετάλλια στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Sambo 2011,στην Βουλγαρία.
Η Ruzanna Sargsyan στα (48 κιλά),ο Tigran Kirakosyan στα (52 κιλά),ο Ashot Danielyan στα (74 κιλά) πήραν χάλκινα μετάλλια, ενώ ο Paylak Vardazaryan στα (62 κιλά) πήρε την 5η θέση.
Πηγή: armenians.gr
Διαβάστε περισσότερα...

"Εικόνες των Αρμενίων στην Τουρκία 100 χρόνια πριν» η έκθεση θα ανοίξει στην Gallery Σύγχρονης Τέχνης ALMA

Το βιβλίο The armenians in Turkey 100 years ago

Οι Φίλοι του Hrant Dink,το Έργο SAVE τα Αρμενικά Αρχεία Φωτογραφίας (Project SAVE Armenian Photograph Archives), Η Αρμενική Βιβλιοθήκη και το Μουσείο της Αμερικής (ALMA - Τhe Armenian Library and Museum of America - ), και η Εθνική Ένωση για τις Αρμενικές Μελέτες και Έρευνας (NAASR - Τhe National Association for Armenian Studies and Research) παρουσιάζουν μία εικονογραφημένη ομιλία του Osman Koker με τίτλο "Εικόνες Αρμενίων στην Τουρκία πριν από 100 χρόνια " στην Gallery Σύγχρονης Τέχνης της ALMA στις 19 Μαΐου.

 

O κ. Osman Koker

Ο Koker για πρώτη φορά τράβηξε την διεθνή προσοχή το 2005 όταν οργάνωσε την άνευ προηγουμένου έκθεση «Sireli Yeghpayrs (Αγαπητέ μου αδελφέ)" στην Κωνσταντινούπολη. Τελικά φαίνεται από τις χιλιάδες ανθρώπους που την επισκέφτηκαν, όπου παρουσίασε φωτογραφίες της αρμενικής ζωής σε προ-της Γενοκτονία στην Οθωμανική Τουρκία, που προέρχονται από μια μεγάλη συλλογή από καρτ-ποστάλ που ανήκει στον συλλέκτη Orlando Calumeno. Στα πέντε χρόνια που πέρασαν από τότε, η έκθεση έχει επίσης παρουσιαστεί στο Παρίσι, στο Μόναχο, στην Κολωνία, στην Φρανκφούρτη, στο Ερεβάν, και το Λονδίνο. Ο Koker αρχικά σκόπευε να γράψει ένα βιβλίο για τη ζωή των Αρμενίων στην Οθωμανική Αυτοκρατορία, αλλά με την ανακάλυψη μιας συλλογής καρτ ποστάλ άλλαξε το αντικείμενο του σκοπού του. Μετά την έκθεση έκδωσε ένα τόμο σε μαζικά και όμορφη παραγωγή με τον τίτλο στην τουρκική γλώσσα ¨100 Yıl Önce Türkiye’de Ermeniler ¨, στη συνέχεια, το έκδωσε στα αγγλικά, με τίτλο ¨Οι Αρμένιοι στην Τουρκία πριν από 100 χρόνια¨, οπου παρουσίαζε εκατοντάδες εικόνες που δείχνουν πού και πώς οι Αρμένιοι ζούσαν στην Οθωμανική Αυτοκρατορί. Ο Koker είναι έκδοτης βιβλίων Souvenir της Ελευθερίας μεταξύ άλλων έχει εκδώσει τα βιβλία : ¨Καρτ ποστάλ και μετάλλια από τη Συλλογή του Orlando Carlo Calumeno ( Postcards and Medals from the Collection of Orlando Carlo Calumeno )(2008), Bir Zamanlar Izmir Κάποτε στη Σμύρνη (Once Upon a Time in Izmir) ( (2009), καθώς και Έλληνες Ζωγράφοι της Κωνσταντινούπολης (Greek Painters of Istanbul) (2010), και είναι ο επιμελητής των εκθέσεων «Μια φορά κι έναν καιρό στην Σίβας"“Once Upon a Time in Sivas” για τους Αρμένιους του Σίβας (2008), "Souvenir της Ελευθερίας" “Souvenir of Liberty” για την Επανάσταση το 1908 (2008), «Οι Μαύροι της Τουρκίας» “The Blacks of Turkey” (2009), "Μια φορά και ένα καιρό στη Νικομήδεια "“Once Upon a Time in Izmit” σχετικά με την πολυπολιτισμικό παρελθόν της Σμύρνης (2009), και το βιβλίο ¨Jamanak: την 100 χρόνων αρμενική εφημερίδα της Κωνσταντινούπολης ¨ “Jamanak: 100 Year-Old Armenian Newspaper in Istanbul” (2010),. Αυτή θα είναι η πρώτη έκθεση του στην Ανατολική Ακτή των ΗΠΑ..

 

Το κτήριο The Armenian Library and Museum of America ALMA                                                                        

 

 

 

 

 

 

Project SAVE

 

 

 

Πηγή: armenians.gr

 

 

 

Διαβάστε περισσότερα...

Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έρχεται στην Αρμενία

Ερεβάν. - Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Jerzy Buzek, θα φτάσει σε μια επίσημη επίσκεψη στην Αρμενία στις 18 Μαΐου.

Θα έχει συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Αρμενίας κ. Serzh Sargsyan, τον Πρόεδρο της Βουλής Hovik Abrahamyan, τα μέλη της Αρμενίας-ΕΕ κοινοβουλευτικής επιτροπής και των εκπροσώπων των πολιτικών κομμάτων. Ο κ. Buzek, θα συναντηθεί επίσης με τον ηγέτη της αντιπολίτευσης του Αρμενικού Εθνικού Κογκρέσο (ANC), κ. Levon Ter-Petrosyan και της Κοινωνίας των Πολιτών.

 

 

Πηγή: armenians.gr

Διαβάστε περισσότερα...

Η Θεσσαλονίκη αναγνωρίζει τη Γενοκτονία των Ποντίων

Ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου με αφορμή την επέτειο της 19ης Μαΐου
Το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Θεσσαλονίκης με αφορμή την τραγική επέτειο της 19ης Μαΐου και παίρνοντας υπόψη το Ν. 2193/94 και το Π.Δ. 99/1994, συμπαρίσταται στο δίκαιο αίτημα του Ποντιακού Ελληνισμού για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων κατά τις αρχές του περασμένου αιώνα και καλεί τους συμπολίτες μας να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις μνήμης της 19ης Μαΐου 2011. Ας γίνει αυτή η επέτειος η αφορμή για την αναγνώριση της αλήθειας ένθεν και ένθεν από τις δύο χώρες, για την καλή γειτονία των λαών και την εδραίωση της ειρήνης και της συνεργασίας τους, ώστε να μην επαναληφθούν παρόμοια τραγικά γεγονότα στο μέλλον.
Πηγή: armenians.gr
Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Στον διαδικτυακό τόπο μας χρησιμοποιούμε Cookies με σκοπό τη βελτίωση της online εμπειρίας σας. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας σε αυτόν, αποδέχεστε αυτομάτως τη χρήση των cookies. Περισσότερα...

Πολιτική Απορρήτου - Όροι Χρήσης - Περιορισμός Ευθύνης - Επικοινωνία Σχετικά με Προσωπικά Δεδομένα
Αποδέχομαι