Menu

Ανοιξε τις πύλες η Art-Athina Συλλέκτες, φιλότεχνοι και πλήθος κόσμου κατέκλυσε την έκθεση

Η κίνηση στην παραλιακή στο ύψος του Φαλήρου ήταν ιδιαίτερα έντονη το βράδυ της Πέμπτης 12/5. Ένα κομβόι αυτοκινήτων όδευε προς το Κλειστό Π. Φαλήρου, όπου έγιναν το εγκαίνια μιας διεθνούς εικαστικής συνάντησης.
Η 17η διοργάνωση της Art-Athina άνοιξε χθες βράδυ τις πύλες της για το κοινό της πόλης που πλημμύρισε τα περίπτερα με το διακριτικό σήμα των γκαλερί τις οποίες φιλοξενούσε το καθένα.
Από ψηλά, η θέα στο κάτω επίπεδο του Tae Kwon Do που φιλοξενούσε το σύνολο των Αθηναϊκών γκαλερί και των προτάσεών τους με άξονα τη σύγχρονη τέχνη ήταν μοναδική: μια μικρή λευκή πόλη από φωτισμένα περίπτερα σε άσπρο χρώμα απλωνόταν μπροστά στα μάτια των επισκεπτών της έκθεσης. Και η περιήγηση ξεκινούσε…
Στο επάνω επίπεδο ήταν στεγασμένοι οι 40 φορείς -μουσεία, ιδρύματα, εκδοτικοί οίκοι- που συμμετείχαν στη φουάρ, ενώ στο ενδιάμεσο της διαδρομής έβλεπε κανείς παρέες να ξαποσταίνουν σε τραπεζάκια, να πίνουν το ποτό τους στα μπαρ που είχαν στηθεί στο χώρο και να σχηματίζουν πηγαδάκια στους διαδρόμους, οι οποίοι οδηγούσαν στα περίπτερα των γκαλερί.
Πενηνταοκτώ ελληνικές και ξένες αίθουσες τέχνης περίμεναν τους επισκέπτες της Art-Athina φιλοξενώντας τις προτάσεις τους που κάλυπταν όλα τα βαλάντια ξεκινώντας από 300 ευρώ.
Επί της υποδοχής, οι γκαλερίστες και οι συνεργάτες τους καλωσόριζαν φίλους, γνωστούς, φιλότεχνους, συλλέκτες, φοιτητές, ένα πολύχρωμο πλήθος που έσπευσε να κάνει ποδαρικό στην Art-Athina 2011.
Το σημαντικό αυτό εικαστικό γεγονός της Αθήνας τίμησε με την παρουσία της, η σύζυγος τους πρωθυπουργού Άντα Παπανδρέου.
Πέρσι οι επισκέπτες της φουάρ έφθασαν τον αριθμό ρεκόρ των 16.000. Φέτος οι διοργανωτές της ελπίζουν να τους ξεπεράσουν.
Η δυναμική της πρώτης ημέρας έδειξε ότι κάτι τέτοιο δεν είναι διόλου αδύνατο. Η Art-Athina θα διαρκέσει μέχρι τις 15 Μαΐου.

Art-Athina 2011
12-15 Μαΐου
Κλειστό Π. Φαλήρου (Tae Kwon Do)

 

 

 

Πηγή: armenians.gr

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Στον διαδικτυακό τόπο μας χρησιμοποιούμε Cookies με σκοπό τη βελτίωση της online εμπειρίας σας. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας σε αυτόν, αποδέχεστε αυτομάτως τη χρήση των cookies. Περισσότερα...

Πολιτική Απορρήτου - Όροι Χρήσης - Περιορισμός Ευθύνης - Επικοινωνία Σχετικά με Προσωπικά Δεδομένα
Αποδέχομαι