Menu

Επενδυτές θα εξερευνήσουν και αναπτύξουν την ενέργεια από σχιστολιθηκό αέριο στην Αρμενία

Μια δυτική οffshore εταιρεία δεσμεύτηκε την Τετάρτη να εξερευνήσετε τα ανεκμετάλλευτα αποθέματα της Αρμενίας σε αέριο από σχιστόλιθο, μια νέα και ολοένα σημαντική πηγή ενέργειας, που ενδεχομένως, να προσέλκυση ξένους επενδύτες για την εμπορική εκμετάλλευση τους.
Ένα κορυφαίο στέλεχος της εταιρείας, Ιnternational Minerals and Mines (IMM), υπόγραψε στο Ερεβάν σχετικό μνημόνιο συνεργασίας με τον υπουργό Ενέργειας της Αρμενίας κ. Armen Movsisian. Η εξέλιξη αυτή ήρθε δύο μήνες μετά μια παρόμοια συμφωνία που υπεγράφη μεταξύ των κυβερνήσεων της Αρμενίας και Αμερικής, Η οποία απευθύνει έκκληση για "συνεργασία στην αξιολόγηση και τεχνικές μελέτες" για τους πόρους σχιστολιθικού αερίου της Αρμενίας που θα πραγματοποιηθούν από το Υπουργείο Ενέργειας του κ .Movsisian και τον κυβερνητικό οργανισμό US Geological Survey. Σε γραπτή δήλωση, η κυβέρνηση της Αρμενίας δήλωσε ότι η IMM σχεδιάζει να «διερευνήσει πλήρως και να αναπτύξει τα σχιστολιθικά αποθέματα καυσίμων που υπάρχουν στην χώρα μας." Ανέφερει ότι η εταιρεία θα κάνει αυτό μέσα από μια πρόσφατα ιδρυθείσα θυγατρική της την IMM Energy Armenia
Η ανακοίνωση δεν διευκρινίζει οποιαδήποτε χρονοδιαγράμματα ή άλλες λεπτομέρειες των διερευνητικών εργασιών. Ο Πρωθυπουργός Tigran Sarkisian, ο οποίος ήταν παρών κατά την τελετή υπογραφής, τόνισε τη σημασία της συμφωνίας.
Σύμφωνα με τα εταιρικά αρχεία διαθέσιμα στο Διαδίκτυο, τόσο IMM και IMM Energy Armenia είναι εγγεγραμμένοι , πρόσφατα, στις 16 Ιουνίου στο Isle of Man, ένα βρετανικό φορολογικό παράδεισο για επιχειρήσεις.
Στην Αρμενία - Ο υπουργός Ενέργειας Armen Movsisian και ο Πρεσβευτής των ΗΠΑ Marie Yovanovitch υπόγραψαν συμφωνία για την εξερεύνηση του φυσικού αερίου από σχιστόλιθου, στις 2 Ιουνίου του 2011.
Το μνημόνιο μεταξύ ΗΠΑ και Αρμενίας για την εξερεύνηση του σχιστόλιθο υπεγράφη τον Ιούνιο. Το Αρμενικό Υπουργείο Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, δήλωσε προς το παρόν οι δύο πλευρές δεν θα αρκεσθούν στην σκοπιμότητα της εξόρυξης του σχιστόλιθου στην Αρμενία, αλλά ενδεχομένως να επινοήσουν "επενδυτικά σχέδια" για το σκοπό αυτό.
Ο Υπουργός πρόσθεσε ότι η συμφωνία είναι το αποτέλεσμα της διεθνούς διάσκεψης για το φυσικό αέριο σχιστόλιθου που φιλοξενήθηκε από το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ τον Αύγουστο του 2010. Ανέφερε ότι οι Αμερικανοί αξιωματούχοι πρόσφεραν υποτροφίες για εξερεύνηση στους εκπροσώπους της κυβέρνησης από την Αρμενία και σε περίπου 24 άλλες χώρες που παρακολούθησαν το τριήμερο φόρουμ. «Οι διοργανωτές ... σημείωσε την ετοιμότητα της κυβέρνησης των ΗΠΑ και εταιρειών να κάνουν επενδύσεις στις χώρες αυτές,". Όπως έγραφε δήλωση του υπουργείου που ανακοινώθηκε στις 2 Ιουνίου. Οι σχιστόλιθοι έχουν γίνει όλο και πιο σημαντική πηγή φυσικού αερίου στις Ηνωμένες Πολιτείες κατά την τελευταία δεκαετία. Βιομηχανίες σχιστολιθικού αερίου προέκυψαν επίσης στην Ευρώπη και την Κίνα.
Τα τεράστια αποθέματα στην γη από τα ιζηματογενή πετρώματα έχουν οδηγήσει ορισμένους αναλυτές να συμβουλεύουν ότι το σχιστολιθικό αέριο τελικά θα γίνει μια πραγματική εναλλακτική λύση για τις εξαντλούμενες πηγές ενέργειας, όπως το συμβατικό φυσικό αέριο και το πετρέλαιο .

 

 

Πηγή: armenians.gr

Διαβάστε περισσότερα...

Η εταιρεία Google Voice τοποθετεί το Nagorno Krabakh ως μέρος της Αρμενίας

Tο γεγονός αυτό που έχει προκαλέσει την ανησυχία στο Αζερμπαϊτζάν και στα μέσα μαζικής ενημέρωσης του. Η νέα ιστοσελίδα του Αζερμπαϊτζάν 1news.az ζήτησε από τους αναγνώστες της να αποστείλουν επιστολή προς την εταιρεία που πρόσφατα εγκαινίασε τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες, καλώντας την εταιρεία να σεβαστεί κατ τα λεγόμενά της, το έδαφος του Αζερμπαϊτζάν. Για να βεβαιωθείτε ότι το Καραμπάχ καταγράφεται ως μέρος της Αρμενίας στη νέα υπηρεσία της Google, ο επισκέπτης μόλις ζητήσει την έναρξη της διεθνούς σελίδας κόστους ζητείται από τη Google Voice να πληκτρολογήσει "Αρμενία" στο πλαίσιο του παράθυρου Εισαγωγή στο Όνομα και Χώρα. Είναι αξιοσημείωτο ότι η υπηρεσία επιτρέπει στους χρήστες να πραγματοποιούν κλήσεις μέσω του Gmail, όχι μόνο σε άλλους υπολογιστές, αλλά και προς κινητά και σταθερά τηλέφωνα.

Πηγή: armenians.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Το περιοδικό της UNESCO παρουσιάζει την πολιτιστική κληρονομιά της Αρμενίας

Η ειδική έκδοση του περιοδικού της UNESCO για την Παγκόσμια Κληρονομιά δημοσίευσε ένα άρθρο για την πολιτιστική κληρονομιά της Αρμενίας. Το άρθρο είχε συνταχθεί από κοινού από την Αρμενική Εθνική Επιτροπή της UNESCO και το Αρμενικό Υπουργείο Πολιτισμού.
Πηγή : armenians.gr

Διαβάστε περισσότερα...

Η εταιρεία Fortune Oil: Διόρισε τον κ. Jerry Gorman Διευθυντή Έργου στην Αρμενία

Dow Jones – Η Fortune Oil PLC (FTO.LN), εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου ανακοίνωσε τη Δευτέρα το διορισμό του κ. Jerry Gorman ως Διευθυντή Έργου (Project Director) για την επένδυση στα ορυχεία σιδήρου, με ισχύ από την 1η Οκτωβρίου 2011.
ο κ. Gorman έχει περισσότερα από 30 χρόνια εμπειρίας στα ορυχεία μετάλλων και με αποδεδειγμένο ιστορικό στην επιτυχή κατασκευή λειτουργία κα παραδόσεως των έργων .

 

Πηγή: armenians.gr

Διαβάστε περισσότερα...

Αρμένισα ποδηλάτης σκοτώθηκε στην Astana

Αστάνα. - Αρμένισα ποδηλάτης σκοτώθηκε στην Αστάνα. Την παρέσυρε αυτοκίνητο της Πρεσβείας των ΗΠΑ, όπως αναφέρει η εφημερίδα Kazakhstan Today Σύμφωνα με την Tengrinews.kz, η 25χρονη Diana Gevorgian εξέπνευσε, την 21η Αυγούστου, στην εντατική που είχε εισαχθεί στις 16 Αυγούστου. Η υπόθεση ερευνείται ποινικά.

 

Πηγή: armenians.gr

Διαβάστε περισσότερα...

Τουρκικά «γυμνάσια» στην Κυπριακή ΑΟΖ

Λίγες μόνο μέρες πριν ξεκινήσουν οι Ισραηλινοκυπριακές έρευνες για φυσικό αέριο και πετρέλαιο σε περιοχές της Κυπριακής ΑΟΖ και της Ν.Α Μεσογείου, η Τουρκία ανακοίνωσε ότι προγραμματίζει μεγάλες αεροναυτικές ασκήσεις στην περιοχή για τις 15 Σεπτεμβρίου.
Αδιαφορώντας για τις Κυπριακές, Ισραηλινές, Ελληνικές και Αμερικανικές προειδοποιήσεις η γειτονική χώρα επιμένει να θέσει τον πολεμικό της στόλο και τα αεροσκάφη της σε «πολεμική» ετοιμότητα στις περιοχές που η αμερικανική εταιρεία Noble Energy θα κάνει τις γεωτρήσεις.
Την ίδια ώρα, αμήχανος εμφανίζεται ο πολιτικός και στρατιωτικός κόσμος της Τουρκίας από τις πρόσφατες γεωστρατηγικές συνεργασίες στην περιοχή και αυτή η αμηχανία είναι ένα πρόσθετος παράγοντας κινδύνου για τους Τούρκους.
Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης κάνουν συνεχείς αναφορές στο θέμα. Από τη μια είναι η συνεργασία μεταξύ Κύπρου και Ισραήλ στον τομέα της ενέργειας η οποία, όπως αναφέρει η «Cumhuriyet» συνεχίζεται παρά τις τουρκικές προειδοποιήσεις, και η άλλη που είναι μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ και αφορά στον στρατιωτικό τομέα. Σύμφωνα με το δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας η Ελλάδα ετοιμάζεται να υπογράψει συμφωνία στρατιωτικής συνεργασίας με το Ισραήλ.
Προς τον σκοπό αυτό έχουν ολοκληρωθεί οι προκαταρκτικές εργασίες και ο υπουργός Άμυνας της Ελλάδας, Πάνος Μπεγλίτης, θα μεταβεί κατά το πρώτο 15νθήμερο του Σεπτεμβρίου στο Ισραήλ και λέγεται ότι θα υπογράψει συμφωνία με τον ομόλογό του.
Η «Cumhuriyet» αναφέρει ότι αμέσως μετά θα αρχίσουν εργασίες και πριν την 1η Οκτωβρίου ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη θα μεταβούν στην Ελλάδα στο πλαίσιο της διοργάνωσης κοινής άσκησης και θα εγκατασταθούν στη Αεροπορική Βάση της Ανδραβίδας. Επίσης αναφέρεται ότι τα ισραηλινά αεροσκάφη θα αρχίσουν να πετούν προς την Ελλάδα από τα μέσα Σεπτεμβρίου.
Τέλος σημειώνει η «Cumhuriyet» πως «μετά τις εξελίξεις αυτές , βάσει των ειδήσεων του ελληνικού Τύπου, η Ελλάδα, το Ισραήλ και ο «ελληνοκυπριακός τομέας» (όπως οι Τούρκοι αποκαλούν την Κύπρο) φαίνεται να είναι αποφασισμένοι να κινηθούν από κοινού στην Ανατολική Μεσόγειο». Το μόνο σίγουρο είναι πως οι Τούρκοι ετοιμάζονται να κάνουν επίδειξη ισχύος στην περιοχή και να στείλουν γενικότερα στην περιοχή μηνύματα αποφασιστικότητας.

 

 

Πηγή: armenians.gr

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Στον διαδικτυακό τόπο μας χρησιμοποιούμε Cookies με σκοπό τη βελτίωση της online εμπειρίας σας. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας σε αυτόν, αποδέχεστε αυτομάτως τη χρήση των cookies. Περισσότερα...

Πολιτική Απορρήτου - Όροι Χρήσης - Περιορισμός Ευθύνης - Επικοινωνία Σχετικά με Προσωπικά Δεδομένα
Αποδέχομαι

Newsletter