Menu

Ποδόσφαιρο-Φιλικός: Ελλάδα-Αρμενία 1-0

Δύο πρόσωπα είχε η εθνική μας στο φιλικό με την Αρμενία, όπου επικράτησε 1-0.
Το καλό του πρώτου ημιχρόνου, όταν και διαμορφώθηκε το τελικό σκορ με γκολ του Κυριάκου Παπαδόπουλου στο 23΄ και το κακό του δευτέρου όταν οπισθοχώρησε.
Παρόλα αυτά έχασε δύο πέναλτι (Σαμαράς 71΄, Κατσουράνης 86΄), στο ματς που έγινε στο Κούφσταϊν της Αυστρίας και αποτέλεσε για την Ελλάδα "πρόβα τζενεράλε", ενόψει του EURO 2012.
Στο πρώτο ημίχρονο η εθνική μας κυριάρχησε απόλυτα.
Βέβαια, ο αντίπαλος δεν αποτελεί αξιόλογο δείγμα γραφής, αλλά οι παίκτες του Σάντος βρήκαν την ευκαιρία να "βγάλουν" στο γήπεδο ενέργεια και αγωνιστικότητα.
Στο 23΄ ο Κυριάκος Παπαδόπουλος μετά από εκτέλεση φάουλ του Καραγκούνη, άνοιξε με εξαιρετική κεφαλιά το σκορ για την "γαλανόλευκη" που έχασε αρκετές ευκαιρίες να διευρύνει το προβάδισμά της.
Επεσε, όμως, σ΄έναν πολύ καλό και έμπειρο γκολκίπερ, τον 37χρονο Μπερεζόφσκι της Ντιναμό Μόσχας.
Ο Αρμένιος τερματοφύλακας ήταν σε μεγάλη μέρα, κάτι που φάνηκε και στο 71΄ όταν απέκρουσε (μπλοκάροντας μάλιστα) το πέναλτι του Γιώργου Σαμαρά! Εμοιαζε, πάντως, με απονομονή δικαιοσύνης αφού δεν υπήρξε ποτέ παράβαση στο μαρκάρισμα του Ελληνα διεθνή από τον Χοβσεπιάν.
Γενικά, στο δεύτερο 45λεπτο η ελληνική ομάδα έκανε συντήρηση δυνάμεων, δίνοντας την ευκαιρία στους Αρμένιους να αναπτυχθούν και να απειλήσουν σε αρκετές περιπτώσεις με ισοφάριση.
Προς το τέλος του αγώνα, ο διαιτητής Χάρταμ έδωσε κι άλλο ανύπαρκτο πέναλτι στην Ελλάδα, σε μαρκάρισμα του Γεντιγκαριάν στον Φετφατζίδη.
Αυτή τη φορά, την εκτέλεση ανέλαβε ο Κατσουράνης, όμως ο Μπερεζόφσκι απέκρουσε και πάλι στο 86΄! Για τις (δικαιολογημένες) διαμαρτυρίες των Αρμένιων, αποβλήθηκε ο προπονητής τους, Βαρντάν Μινασιάν.
Γενικά, η εικόνα της εθνικής στο β΄ ημίχρονο ήταν αποκαρδιωτική.
Σίγουρα έπαιξαν ρόλο κι οι αλλαγές, όμως είναι βέβαιο ότι θα χρειαστεί κάτι παραπάνω στο EURO της Πολωνίας, ενώ απομένουν μόλι οκτώ ημέρες για την πρεμιέρα.
Διαιτητής: Χάρταμ (Αυστρία) ΕΛΛΑΔΑ (Φερνάντο Σάντος): Σηφάκης, Παπασταθόπουλος (60΄ Μάκος), Χολέμπας (60΄ Τζαβέλλας), Αβραάμ Παπαδόπουλος, Κυριάκος Παπαδόπουλος, Κατσουράνης, Μανιάτης, Καραγκούνης (46΄ Φωτάκης), Σαλπιγγίδης (85΄ Μήτρογλου), Φορτούνης (46΄ Σαμαράς), Γκέκας (60΄ Φετφατζίδης) ΑΡΜΕΝΙΑ (Βαρντάν Μινασιάν): Μπερεζόφσκι, Χοβσεπιάν, Αρζουμανιάν, Αλεξανιάν (78΄ Μικογιάν), Χαϊραπετιάν, Μκρτσιάν, Μχιταριάν, Χαζαριάν (88΄ Σαρκίσοφ), Μανογιάν, Μάρκος Πιτσέλι (73΄ Αρτούρ Γεντιγκαριάν), Μόβσισιάν
Πηγή: express.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η αξία του ψηφοφόρου

Γράφει ο Νικόλαος Λυγερός

Σε φάση εκλογών, η αξία του ψηφοφόρου διαφοροποιείται από την αξία του πολίτη, διότι σε αυτή τη χρονική περίοδο όλη η πατρίδα βασίζεται μόνο στους πρώτους για να έχει κυβέρνηση. Αυτή και μόνο η παρατήρηση αφοπλίζει τον ψηφοφόρο του λευκού και τον μετατρέπει σε πολίτη. Το θέμα μας λοιπόν είναι ο ψηφοφόρος. Μόνο αυτός μπορεί ν’ αποφασίσει ότι θα παίξει ένα ρόλο στο δημοκρατικό πλαίσιο. Αν δεν το κάνει όμως είναι υπεύθυνος για τη ζωή του μόνο με ένα παθητικό τρόπο. Εδώ θα προσπεράσουμε βέβαια και τους ψηφοφόρους που έχουν τιμή με τη μίζερη σημασία της λέξης. Το υπόλοιπο των ψηφοφόρων, αν και δεν έχουν απαραίτητα επίγνωση όλων των επιπτώσεων της επιλογής τους, είναι δυναμικοί παίκτες ή τουλάχιστον έτσι προσδιορίζονται. Στην Ελλάδα, έχουμε πολλούς που δεν ξέρουν τι να ψηφίσουν, αλλά θέλουν να έχουν την εντύπωση ότι είναι αυτόφωτοι στον πολιτικό χώρο. Συνήθως είναι τα καλύτερα θύματα της πολιτικής. Κατά συνέπεια, ο μόνος τρόπος να έχουμε μία αποτελεσματική απόφαση είναι να παραμένει ανεξάρτητη από την πολιτικάντικη προσέγγιση. Επί του πρακτέου, πρέπει να υπάρχουν ορθολογικά κριτήρια που καθορίζουν την επιλογή μας. Αυτά τα κριτήρια μπορεί να είναι τα εξής: η αναγνώριση της γενοκτονίας, η ποινικοποίηση της άρνησης της γενοκτονίας, η θέσπιση της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, η ελευθερία διακίνησης ανθρώπων, η διεκδίκηση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, η Ιστορία στην Παιδεία κλπ. Κάθε κριτήριο τέτοιου τύπου δημιουργεί ένα τεστ που πρέπει να πετύχει ο υποψήφιος, αν θέλει να εκλεγεί. Δίχως αυτά τα ορθολογικά κριτήρια είναι εύκολο να παρασυρθεί ένας υποψήφιος από μια κομματική προσέγγιση, ειδικά όταν τον αφορά προσωπικά ή σε οικογενειακό επίπεδο. Οι δυσκολίες που περνά η Ελλάδα δεν είναι φαντασιώσεις, αλλά δεν είναι ούτε αξεπέραστες. Αρκεί να υπάρξει μια συγκρότηση στις επιλογές μας, μια συνοχή στις σκέψεις μας και μια στρατηγική στις αποφάσεις μας. Κάθε ψήφος είναι μια θέληση. Και αυτή η θέληση πρέπει να είναι συντονισμένη.
Διαβάστε περισσότερα...

Διαχρονικά Νοητικά Σχήματα Στρατηγικής

Γράφει ο Νικόλαος Λυγερός

Τα νέα δεδομένα είναι στον τομέα της πολιτικής, ένα καλό υπόβαθρο ανάλυσης διαχρονικών νοητικών σχημάτων στρατηγικής. Υπάρχει κυριολεκτικά μία επικαιρότητα άλωσης και ο καθένας λέει το κοντό του και το μακρύ του, λες και δεν συμβαίνει τίποτα. Οι περισσότεροι κοιτάζουν πώς να ευνοηθούν και να εκδικηθούν τους πάντες για τα πάντα και βασίζονται πάνω σε ιδέες «νεολαινισμού» σαν να μην υπάρχει μνήμη. Άλλοι κοιτάζουν τις παρατάξεις τους, πιστεύοντας ότι είναι η πανάκια. Το πρόβλημα σε όλα αυτά τα στοιχεία είναι ότι έχουμε μόνο και μόνο εσωτερικές τριβές που δεν προσφέρουν τίποτα στην πατρίδα μας. Διότι αυτό είναι το μόνο σημαντικό για το μέλλον. Αν εξαιτίας της σαβούρας του παρελθόντος, αποφασίσουμε να απορρίψουμε τα πάντα, τότε δεν θα μας μείνει τίποτα. Ενώ υπήρχε ολόκληρο Βυζάντιο, οι εσωτερικές διαμάχες των χριστιανών, κατάφεραν να ενισχύσουν τους Οθωμανούς κατακτητές και τίποτα άλλο. Ακόμη και στα παίγνια υπάρχουν προτεραιότητες κι αν κάποιος δεν είναι ικανός να τις αντιληφθεί, τότε είναι χαμένος από χέρι, ακόμα κι αν έχει βάλει μόνο τα χεράκια του. Ο στρατηγικός στόχος είναι απλός. Η πατρίδα πρέπει να επιζήσει σε πρώτη φάση, για να μπορέσει να πάρει αποτελεσματικές αποφάσεις, ικανές να αλλάξουν τα σημερινά δεδομένα. Οι μάχες στα παρασκήνια έχουν νόημα μόνο και μόνο αν έχουν αποτέλεσμα στη σκηνή. Η Ελλάδα μπορεί να μην πεθαίνει, όπως λένε, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει και να αυτοκτονήσουμε για να το επιβεβαιώσουμε. Όταν κοιτάς μόνο τις μικρότητες και τα κοινωνικά συνθήματα, χάνεσαι μέσα σ’ ένα ανούσιο ταξιακό πόλεμο. Μπορεί να απασχολεί τις κοινωνικές μάζες, αλλά δεν σημαίνει ότι προσφέρουν μέλλον στο λαό μας. Πρέπει να γίνει μια ανασυγκρότηση, τα παλιά κόμματα να ξεκαθαρίσουν τις θέσεις τους και τα νέα να αποκτήσουν ξεκάθαρες θέσεις, για να ξέρουμε ποια είναι πραγματικά ικανά να ακολουθήσουν μία εθνική στρατηγική που βοηθάει την πατρίδα μας κι όχι μόνο τα τοπικιστικά συμφέροντα τους, αλλιώς μετά την άλωση θα μας μείνουν μόνο μοιρολόγια για μια ξεχασμένη πατρίδα, τη δική μας.

Διαβάστε περισσότερα...

Правда: «Η Τουρκία επιδιώκει να ηγηθεί της Ευρωπαϊκής Ένωσης»

Η Τουρκία ανανέωσε τις προσπάθειες της να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο πρωθυπουργός, Ερντογάν, έλαβε υποστήριξη από τον Ιταλό ομόλογό του και ο πρόεδρος Γκιουλ από τον νέο αρχηγό του Γαλλικού κράτους. Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας ενέκρινε την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ, παρόλο που...

... πριν από ένα χρόνο είχε κρίνει διαφορετικά.

Σήμερα το ευρωπαϊκό μπλοκ έχει έντονο ενδιαφέρον για την Τουρκία, η Άγκυρα θέλει να ηγηθεί στην ολοένα αποδυναμωμένη Ένωση, σχολιάζει η ρωσική εφημερίδα Πράβντα.

Τα γεγονότα αναπτύσσονται με ταχείς ρυθμούς. Στις 9 Μαΐου, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετέβη στη Ρώμη, όπου στη διακυβερνητική τουρκο-ιταλική σύσκεψη με κύριο συντονιστή τον πρωθυπουργό Μάριο Μόντι.

Στις 15 Μαΐου ο πρόεδρος Αμπντουλάχ Γκιουλ χρησιμοποίησε το ΝΑΤΟ στο Σικάγο να να λάβει την υποστήριξη του νεοεκλεγέντος προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας, Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος υποσχέθηκε να «επαναφέρει» τις σχέσεις μεταξύ του Παρισιού και της Άγκυρας και να βοηθήσει την ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αυτό δεν αποτελεί μια απλή αίσθηση. Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του ο Ολάντ δήλωσε ότι θα αναδιατυπώσει τη νομοθεσία για την Γενοκτονία των Αρμενίων. Τόνισε, ακόμη, ότι ο νόμος δεν στρέφεται κατά της Τουρκίας ή της τουρκικής κοινότητας, αλλά παρέχει ίση μεταχείριση για όλα τα εγκλήματα της γενοκτονίας που αναγνωρίζονται στη Γαλλία.

 

 

Πηγή: karfotiko.blogspot.gr

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Στον διαδικτυακό τόπο μας χρησιμοποιούμε Cookies με σκοπό τη βελτίωση της online εμπειρίας σας. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας σε αυτόν, αποδέχεστε αυτομάτως τη χρήση των cookies. Περισσότερα...

Πολιτική Απορρήτου - Όροι Χρήσης - Περιορισμός Ευθύνης - Επικοινωνία Σχετικά με Προσωπικά Δεδομένα
Αποδέχομαι