Menu

Η Αρμενία καταγγέλλει την Τουρκία για το Καραμπάχ

Ανοικτά κατηγόρησε την Τουρκία ότι επεμβαίνει υπέρ του Αζερμπαϊτζάν στη διαμάχη του με την Αρμενία για το Ναγκόρνο Καραμπάχ ο Αρμένιος υπουργός εξωτερικών Έντουαρτ Ναλμπαντιάν, με αφορμή τα συνεχή, αιματηρά επεισόδια στα σύνορα Αρμενίας – Αζερμπαϊτζάν, που σημειώνονται τις τελευταίες μέρες, δημιουργώντας φόβους για ανάφλεξη στην περιοχή.

«Εδώ και 20 χρόνια η Τουρκία υπονομεύει κάθε προσπάθεια συνδιαλλαγής», είπε ο Αρμένιος υπουργός και συνέχισε λέγοντας: «Η Τουρκία δηλώνει ενοχλημένη με τις απώλειες των Αζέρων στρατιωτών, αλλά δεν λέει τίποτα για τους νεκρούς Αρμένιους στρατιώτες. Είναι μια ρατσιστική προσέγγιση».

Οι δηλώσεις του Αρμένιου υπουργού αποκτούν ιδιαίτερη βαρύτητα, δεδομένου ότι έγιναν σε κοινή συνέντευξη τύπου με τον πρόεδρο του ΟΑΣΕ, Ίμον Γκίλμορ. «Ενώ η διεθνής κοινότητα καταδικάζει τα αιματηρά επεισόδια στα σύνορα Αρμενίας – Αζερμπαϊτζάν και ζητά να σταματήσουν άμεσα οι συγκρούσεις, η τουρκική στήριξη στο Αζερμπαϊτζάν επιτρέπει νέες αζερικές προβοκάτσιες», κατέληξε ο Αρμένιος υπουργός.

 

 

Πηγή: defence-point.gr

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Στον διαδικτυακό τόπο μας χρησιμοποιούμε Cookies με σκοπό τη βελτίωση της online εμπειρίας σας. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας σε αυτόν, αποδέχεστε αυτομάτως τη χρήση των cookies. Περισσότερα...

Πολιτική Απορρήτου - Όροι Χρήσης - Περιορισμός Ευθύνης - Επικοινωνία Σχετικά με Προσωπικά Δεδομένα
Αποδέχομαι