Menu

Μάχη στα σύνορα Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν!

Στρατιώτες του Αζερμπαϊτζάν εισέβαλαν στο αρμενικό έδαφος και σκότωσαν τρεις Αρμένιους στρατιώτες στα σύνορα των δύο χωρών, κλιμακώνοντας επικίνδυνα την ένταση μεταξύ των δύο χωρών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του αρμενικού υπουργείου Άμυνας ισχυρές αζέρικες δυνάμεις εισέβαλαν στο έδαφος της Αρμενίας και σκότωσαν τρεις στρατιώτες της συνοριοφυλακής. Αμέσως κινητοποιήθηκαν οι αρμενικές δυνάμεις στην περιοχή που αντεπιτέθηκαν και υποχρέωσαν τους Αζέρους σε υποχώρηση στο έδαφός τους, με απώλειες. Οι αρμενικές δυνάμεις είχαν τρεις νεκρούς και έξι τραυματίες, ενώ οι απώλειες των Αζέρων δεν έγιναν γνωστές.

Διαφορετική είναι ωστόσο η αζέρικη εκδοχή για το συμβάν. Οι Αζέροι υποστηρίζουν ότι οι Αρμένιοι προκάλεσαν τις δυνάμεις τους και αυτές απλώς απάντησαν. Πρόκειται πάντως για την σοβαρότερη σύγκρουση μεταξύ των δύο χωρών τα τελευταία χρόνια, αν και ένταση είχε επίσης προκληθεί, από παρόμοιο περιστατικό, τον Απρίλιο.

Οι δύο χώρες ενεπλάκησαν σε πόλεμο, μετά την κατάρρευση της ΕΣΣΔ, διεκδικώντας την περιοχή του Ναγκόρνο Καραμπάχ. Αν και ο πόλεμος τερματίστηκε το 1994, οι δύο χώρες δεν έχουν ακόμα συνομολογήσει συνθήκη ειρήνης και τα μεθοριακά επεισόδια είναι συχνά.

 

 

Πηγή: defence-point.gr

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Στον διαδικτυακό τόπο μας χρησιμοποιούμε Cookies με σκοπό τη βελτίωση της online εμπειρίας σας. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας σε αυτόν, αποδέχεστε αυτομάτως τη χρήση των cookies. Περισσότερα...

Πολιτική Απορρήτου - Όροι Χρήσης - Περιορισμός Ευθύνης - Επικοινωνία Σχετικά με Προσωπικά Δεδομένα
Αποδέχομαι