Menu

Αρμενική στήριξη στην Κύπρο: «Τα τείχη δεν έχουν θέση στο σύγχρονο κόσμο»

Τα τείχη δεν συμβαδίζουν με την εποχή μας και δεν μπορούν να υπάρχουν  στην  Κύπρο, μια χώρα μέλος της ΕΕ. Αυτό είναι το κεντρικό μήνυμα από τις διήμερες επαφές (περασμένη Δευτέρα και Τρίτη) της  ευρωβουλευτού του ΔΗΣΥ και του ΕΛΚ, Ελένης Θεοχάρους,  με την πολιτειακή ηγεσία της Αρμενίας.

Η κ. Θεοχάρους συναντήθηκε με τον Υπουργό και Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών της Αρμενίας, Eduard Nalbandyan και Zohrab Mnatskayan αντίστοιχα, με τον Αντιπρόεδρο της Αρμενικής Βουλής, Eduard Sharmazanov , τον Πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Arkan Zakaryan, καθώς και με την Πρόεδρο της Επιτροπής Υγείας και πρώην Υπουργό Υγείας Αra Babloyan.  Είναι χαρακτηριστικά τα όσα είπε ο Αντιπρόεδρος της Αρμενικής Βουλής Eduard Sharmazanovστην κ. Θεοχάρους, αναφερόμενος στο Κυπριακό: «Στην σύγχρονη εποχή μας δεν υπάρχει θέση για τείχη και μάλιστα στην Κύπρο, ένα κράτος της ΕΕ», και πρόσθεσε ότι η χώρα του υποστηρίζει λύση που οδηγεί στην επανένωση του νησιού.  Συναφής ήταν και η θέση του Αρμένιου Υπουργού των Εξωτερικών, ο οποίος επισήμανε ότι  οι λαοί εκτός από πολέμους οφείλουν να γνωρίζουν πώς εμπεδώνουν την ειρήνη» και τόνισε ότι  «τα άλυτα προβλήματα μπορούν να επιλυθούν μόνο ειρηνικά στο πλαίσιο συνομιλιών». Ανάλογες ήταν και οι τοποθετήσεις των λοιπών Αρμένιων αξιωματούχων, που αναζητούν  και ίδιοι λύση με το Αζερμπαϊτζάν στο ανοικτό ζήτημα του Νακόρνο Καραμπάχ, όπου η Αρμένιοι υποστηρίζουν για τους εκεί γηγενείς  ομοεθνείς τους την άσκηση του δικαιώματος της αυτοδιάθεσης, όπως το άρθρο 1 παράγραφος 2 του Καταστατικού Χάρτη των Ην. Εθνών καθορίζει.

Η ΕΕ αποτελεί για την Αρμενία ένα μοντέλο ορθής διακυβέρνησης, νομικής, πολιτικής, οικονομικής και εμπορικής λειτουργίας   και ανάπτυξης, που στηρίζεται στο ίδιο δημοκρατικό σύστημα αρχών και αξιών με αυτό των Αρμένιων, οι οποίοι  βρίσκονται στο στάδιο εσωτερικών μεταρρυθμίσεων με τη βοήθεια και συνεργασία της ΕΕ. Η κ. Θεοχάρους επισήμανε προς τους συνομιλητές  της ότι ως Ευρωβουλευτής εκπροσωπεί το δημοκρατικό σύστημα αρχών και αξιών της ΕΕ και ότι η Αρμενία θα τύχει κάθε υποστήριξη από την ίδια ενός του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ενώ  όπως πρόσθεσε, το ίδιο συμβαίνει και με την Κυπριακή Δημοκρατία, η οποία ασκεί αυτή την περίοδο την Προεδρία της ΕΕ.

Η κ. Θεοχάρους θα βρίσκεται από σήμερα στο Νακόρνο Καραμπάχ ως παρατηρητής των «προεδρικών εκλογών» που θα πραγματοποιηθούν αύριο Πέμπτη.

 

 

Πηγή: sigmalive.com

 

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Στον διαδικτυακό τόπο μας χρησιμοποιούμε Cookies με σκοπό τη βελτίωση της online εμπειρίας σας. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας σε αυτόν, αποδέχεστε αυτομάτως τη χρήση των cookies. Περισσότερα...

Πολιτική Απορρήτου - Όροι Χρήσης - Περιορισμός Ευθύνης - Επικοινωνία Σχετικά με Προσωπικά Δεδομένα
Αποδέχομαι