Menu

Το άνοιγμα "El Turco" του Νταβούτογλου. Αλλάζει και το δόγμα στο Αρμενικό

MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

Αλλάζει πολιτική η Άγκυρα στην στον τρόπο το ποιους θεωρεί «Τούρκους» και προσπαθεί να εντάξει όλους όσους ζουν και στο εξωτερικό.

« Το άνοιγμα του El Turco» είναι ο τίτλος της Μilliyet που κάνει αναφορά στο θέμα. Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα με ενημερωτικό σημείωμα το οποίο έστειλε ο Νταβούτογλου ,και όλες τις πρεσβείες και τα προξενεία « η διασπορά μας δεν είναι μόνο οι Τούρκοι. Είναι και οι Εβραίοι, Αρμένιοι, Ρωμιοί ακόμη και η El Turco στην Αργεντινή». Με την εντολή αυτή οι πρεσβείες θα καλούν και αυτές τις κοινότητες στις εθνικές γιορτές και θα έχουν επαφές με τις κοινότητες αυτές.
Παράλληλα μεγάλη αλλαγή φαίνεται πως γίνεται και στο Αρμενικό ζήτημα. Ο Νταβούτογλου ζητά « να μην απαντάται έντονα στους Αρμένιους να τους ακούτε και να τους συμπονείτε. Πια δεν υπάρχει ένα τούρκος Υπουργός Εξωτερικών που δηλώνει πως δεν έχει γίνει τίποτα το 1915. Εγώ δεν δηλώνω πως αυτό είναι γενοκτονία , αλλά όποιος το δηλώνει είναι προτίμηση του.»
Να δούμε αν οι οδηγίες Νταβούτογλου θα εφαρμοστούν από τις πρεσβείες της Τουρκίας.
Πηγή: onalert.gr
Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Στον διαδικτυακό τόπο μας χρησιμοποιούμε Cookies με σκοπό τη βελτίωση της online εμπειρίας σας. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας σε αυτόν, αποδέχεστε αυτομάτως τη χρήση των cookies. Περισσότερα...

Πολιτική Απορρήτου - Όροι Χρήσης - Περιορισμός Ευθύνης - Επικοινωνία Σχετικά με Προσωπικά Δεδομένα
Αποδέχομαι