Menu

Επίσημα εγκαίνια έκθεσης φωτογραφίας Αρμενία - Ναγκόρνο Καραμπάχ

 

Αρμενία - Ναγκόρνο Καραμπάχ εκεί που η πέτρα συναντά την τέχνη και την ιστορία.
Δευτέρα 8 Απριλίου στις 20:00 στον πολυχώρο πολιτισμού ''Γαλαξίας'' στην κεντρική πλατεία της Νέας Σμύρνης θα προβληθεί πρόσφατη ταινία για την Αρμενία και το Ναγκόρνο Καραμπάχ την οποία θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

Διαβάστε περισσότερα...

Η Άγκυρα έθεσε επίσημα θέμα επαναφοράς του σχεδίου Ανάν - Μιλάνε για "Δύο κράτη"

Επαναφορά στο σχέδιο Ανάν προτείνει ο υπουργός Οικονομικών της Τουρκίας, Μεχμέτ Σιμσέκ για την Κύπρο και είναι σαφές ότι μετά τις εξελίξεις στο οικονομικό μέτωπο και όσα περνάει ο καιρός προς τα εκεί θα επικεντρώνονται οι πιέσεις.

Είναι η πρώτη φορά μετά το 2004 που επίσημα η Άγκυρα επαναφέρει το σχέδιο Ανάν και σίγουρα επ'αυτού σύνοτμα θα δούμε εξελίξεις. Είναι αυτό που έχουν σημειώσει επανειλημμένα ότι η οικονομική καταστροφή που προκάλεσε η τρόικα και η Γερμανία στο νησί για τα διαρπαγούν τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων, θα έχει αντίκτυπο σε ολόκλητο το κυπριακό ζήτημα.

Το θέμα είνα ότι κατ'αυτό τον τρόπο μπαίνει και η Τουρκία "από το παράθυρο" στην διαχείριση των κυπριακών κοιτασμάτων...

Απαντώντας σε ερώτηση αν η τουρκική κυβέρνηση έχει συζητήσει το ενδεχόμενο να βοηθήσει οικονομικά την Κυπριακή Δημοκρατία μέσω κατεχομένων, ο κ. Σιμσέκ είπε ότι «επιθυμούμε όλοι οι γείτονές μας να αυξάνουν την ευημερία τους, διότι η Τουρκία είναι η χώρα που θα έχει το περισσότερο όφελος από αυτό».

Όπως είπε, «η σημαντικότερη βοήθεια που μπορούμε να προσφέρουμε εμείς στη Νότια Κύπρο, είναι να οδηγηθούμε σε μία λύση με δύο κράτη και δύο ισότιμες κοινότητες, δηλαδή με τρόπο που προέβλεπε το 2004 και ο ΟΗΕ» είπε ο Τούρκος.

Μάλιστα, ανέφερε ότι μετά το 2004, η Ελλάδα και οι Ελληνοκύπριοι ακολουθούν μία γραμμή της μορφής «"Είμαστε μέλος της ΕΕ. Η Τουρκία είναι αυτή που έχει ανάγκη. Εμείς δεν είμαστε υποχρεωμένοι να συμβιβαστούμε. Ας συμβιβαστούν οι Τούρκοι". Η στάση αυτή δεν μπορεί να οδηγήσει στη λύση» είπε επαναλαμβάνοντας πως η λύση που είχε προτείνει το 2004 ο ΟΗΕ «θα προσφέρει όφελος στη Νότια Κύπρο».

 

 

Πηγή: defencenet.gr

Διαβάστε περισσότερα...

"Πρέπει να κτιστούν μέχρι 14 τζαμιά ακόμα πλην του κεντρικού τεμένους" - Μέκκα η Αθήνα!

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΠΟ Γ.ΚΑΜΙΝΗ

 

Μια Αθήνα-Μέκκα προτείνει να δημιουργηθεί ο δήμαρχός της και πρώην "πουλέν" του Γιώργου Παπανδρέου, Γιώργος Καμίνης με μία πρόταση-σοκ που θέλει εκτός από το κεντρικό τέμενος να κατασκευαστούν ένα ή δύο μικρότερα τζαμιά σε κάθε διαμέρισμα της Αθήνας! 

"Η δημιουργία κεντρικού μουσουλμανικού τεμένους στην Αθήνα ανοίγει το δρόμο για να λειτουργήσουν νομίμως ένα έως δυο χώροι ανά δημοτικό διαμέρισμα", δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Ο δήμαρχος Αθηναίων δήλωσε ότι έθεσε το ζήτημα κατά την πρόσφατη συνάντησή του με τον υπουργό Παιδείας και συμπλήρωσε ότι "η δημιουργία κεντρικού μουσουλμανικού τεμένους ανοίγει το δρόμο, ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία αδειοδότησης σε χώρους που πληρούν τις προϋποθέσεις, οι οποίοι σήμερα λειτουργούν ως άτυποι χώροι λατρείας, ώστε να λειτουργούν νομίμως ένας έως δύο ανά δημοτικό διαμέρισμα".

Δηλαδή προτείνει, ούτε λίγο-ούτε πολύ να κτιστούν 15 (!) τζαμιά στην Αθήνα αφού η πόλη έχει 7 δημοτικά διαμερίσματα και ένα το κεντρικό τέμενος.

Και όλα αυτά γιατί πιστός όπως είναι, στις παρακαταθήκες του Γιώργου Παπανδρέου, "Για αυτονόητους λόγους ισοπολιτείας και υπεράσπισης του δικαιώματος στη θρησκευτική λατρεία" αλλά και "για πρακτικούς λόγους ώστε να μπει τάξη στην άτακτη δημιουργία τέτοιων άτυπων χώρων".

Δηλαδή επειδή γεμίσαμε μουσουλμάνους λαθρομετανάστες ή πρώην λαθρομετανάστες, θα πρέπει η Αθήνα να αρχίζει να εμφανίζει την εικόνα που είχε μέχρι το 1830 που απελευθερώθηκε!

Με απλά λόγια, όχι απλώς δεν θα τους τιμωρήσουμε για την παραβίαση των νόμων της χώρας, αλλά θα τους επιβραβεύσουμε και με την δημιουργία θρησκευτικής υποδομής, η οποία εν πάση περιπτώσει αντίκειται απόλυτα στα ήθη και τα έθιμα των πολιτών της πόλης και της χώρας κατ'επέκταση!

Αλλά αφού το έθεσε το θέμα στον υπουργό Παιδείας, μήπως θα έπρεπε να ακούσουμε και την θέση του υπουργείου και την κυβέρνησης γενικότερα για την ανέγερση των 15 τζαμιών στην "πολυ-πολιτισμική" Αθήνα;

Γιατί, όπως έκαναν πίσω στο θέμα του Γένους και επέτρεψαν να συνεχιστεί η είσοδος αλλοδαπών στις Ένοπλες Δυνάμεις, κάτι μας λέει ότι το τζαμί στον Βοτανικό είναι η αρχή της ισλαμοποίησης της Αθήνας;

 

Πηγή: defencenet.gr

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Στον διαδικτυακό τόπο μας χρησιμοποιούμε Cookies με σκοπό τη βελτίωση της online εμπειρίας σας. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας σε αυτόν, αποδέχεστε αυτομάτως τη χρήση των cookies. Περισσότερα...

Πολιτική Απορρήτου - Όροι Χρήσης - Περιορισμός Ευθύνης - Επικοινωνία Σχετικά με Προσωπικά Δεδομένα
Αποδέχομαι