Menu

Εκτός για ένα μήνα ο Μχιταριάν

Δεν έχει ξεκινήσει με τον καλύτερο τρόπο στο γερμανικό πρωτάθλημα, σε αντίθεση με το Champions League, όπου επικράτησε στην πρεμιέρα επί της Άρσεναλ στο «Σίγκναλ Ιντούνα Παρκ».

Ωστόσο, σε αυτό που έχει απόλυτη σταθερότητα είναι στο ζήτημα των τραυματισμών. Ο Γιούργκεν Κλοπ βλέπει συνεχώς κάποιους από τους παίκτες του να αδυνατούν να προσφέρουν και όπως είναι λογικό… πονοκεφαλιάζει.

Αυτή τη φορά ήταν η σειρά του Χένριχ Μικιταριάν, ο οποίος τραυματίστηκε στο τέλος της χθεσινής ήττας από τη Μάιντζ και θα μείνει εκτός για περίπου τέσσερις εβδομάδες. Ο Αρμένιος επιτελικός μέσος αντιμετωπίζει πρόβλημα σε δάχτυλο του δεξιού του ποδιού και δεν μπορέσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του στα κρίσιμα ματς που έρχονται για τους Βεστφαλούς.

 

 


Πηγή: giafkasports.gr

Διαβάστε περισσότερα...

Ο Νόαμ Τσόμσκι για τις γενοκτονίες στο ΜΙΤ

Η συμπεριφορά της Τουρκίας, οι αρμενο-τουρκικές σχέσεις και οι αποζημιώσεις των θυμάτων των γενοκτονιών θα εξεταστούν σε πολυαναμενόμενο συνέδριο στις ΗΠΑ.

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται το συνέδριο που διοργανώνει το περιοδικό Armenians and Progressive Politics στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο Μασσαχουσέτης στη Βοστώνη, όπου θα συζητηθούν θέματα που άπτονται της Τουρκίας, των μέσων ενημέρωσης, των αρμενο-τουρκικών σχέσεων και των αποζημιώσεων μετά τις γενοκτονίες επί Οθωμανών. 

Κεντρικοί ομιλητές, στο διήμερο συνέδριο 26ης &27ης Σεπτεμβρίου, θα είναι ο Νόαμ Τσόμσκι και ο αναλυτής Ντέιβιντ Μπαρσαμιάν του Alternative Radio, ενώ θα πάρουν μέρος διακεκριμένοι επιστήμονες από την Αρμενία, την Τουρκία, την Ευρώπη και τις ΗΠΑ.

 

 

Πηγή: pontos-news.gr

Διαβάστε περισσότερα...

Συνάντηση Οικουμενικού Πατριάρχη με τον Πατριάρχη των Αρμενίων (φωτογραφίες)

ΚΟΜΟΤΗΝΗ | ΑΙΜΙΛΙΟΣ ΠΟΛΥΓΕΝΗΣ

Μια ευχάριστη έκπληξη ανέμενε τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο μόλις αφίχθη στο ξενοδοχείο, όπου παρετέθη δείπνο προς τιμήν του από τον Δήμαρχο Κομοτηνής.
Στην είσοδο του ξενοδοχείου τον Οικουμενικό Πατριάρχη υποδέχθηκε ο Πατριάρχης των Αρμενίων κ. Αράμ, ο οποίος βρίσκεται στην Κομοτηνή για τους εορτασμούς των 180 χρόνων της Αρμενικής Εκκλησίας του Αγίου Γρηγορίου.
Ο κ. Βαρθολομαίος ασπάστηκε τον κ. Αράμ ενώ ο Πατριάρχης των Αρμενίων από την πλευρά του εξέφρασε την μεγάλη του ικανοποίηση που συναντήθηκαν, αφού όπως είναι γνωστό ο κ. Αράμ δεν μπορεί να δει τον Οικουμενικό Πατριάρχη στο Φανάρι λόγω απαγόρευσης εισόδου του στην Τουρκία από την τουρκική κυβέρνηση.
Στην συνέχεια ο κ. Βαρθολομαίος έβαλε τον κ. Αράμ εκ δεξιών του και αριστερά του τον υπουργός Μακεδονίας-Θράκης κ. Γιώργο Ορφανό.
Επίσης να σημειωθεί ότι πριν από το γεύμα ο Τούρκος Πρόξενος στην Κομοτηνή Ιλχάν Σενέρ, προσέφερε στον Οικουμενικό Πατριάρχη έναν ασημένιο δίσκο.
Τελος να αναφερθεί ότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης σε λίγη ώρα θα επισκεφθεί την εκκλησία του Αγίου Γρηγορίου όπου εκεί θα τελεστεί δοξολογία και στην συνέχεια θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον Πατριάρχη των Αρμενίων κ. Αράμ.

 

 

 

Πηγή: romfea.gr

Διαβάστε περισσότερα...

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στην Αρμένικη Εκκλησία του Αγ. Γρηγορίου (φωτογραφίες)

ΚΟΜΟΤΗΝΗ | ΑΙΜΙΛΙΟΣ ΠΟΛΥΓΕΝΗΣ

Επίσημη επίσκεψη στην Αρμένικη Εκκλησία του Αγίου Γρηγορίου στην Κομοτηνή πραγματοποίησαν πριν από λίγο ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος και ο Πατριάρχης των Αρμενίων κ. Αράμ.
Πλήθος κόσμου που είχε συγκεντρωθεί από νωρίς υποδέχθηκε με ενθουσιασμό τους δύο Προκαθημένους.
Στην συνέχεια τελέστηκε δοξολογία με αφορμή τους εορτασμούς για τα 180 χρόνια από την ανέγερση της Αρμένικης Εκκλησίας του Αγίου Γρηγορίου.
Να αναφερθεί ότι η δοξολογία πραγματοποιήθηκε παρουσία του οικείου Μητροπολίτη κ. Παντελεήμονος, ενώ παρέστησαν ακόμα ο Υπουργός Μακεδονίας - Θράκης κ. Γιώργος Ορφανός και ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιώργος Πετρίδης.
Μετά το πέρας της δοξολογίας ο Πατριάρχης των Αρμενίων προσέφερε στον κ. Βαρθολομαίο ένα εγκόλπιο και η Αρμένικη κοινότητα της Κομοτηνής προσέφερε το εξώφυλλο ενός Ευαγγελίου του 18ου αιώνα που απεικονίζει την Ανάσταση του Χριστού.
Από την πλευρά του ο Οικουμενικός Πατριάρχης προσέφερε στον κ. Αράμ ένα εγκόλπιο με τον δικέφαλο αετό.

 

 

 

 

Πηγή: romfea.gr

Διαβάστε περισσότερα...

Αχ. Νταβούτογλου σε ‘άτσαλες’ δηλώσεις για Αρμενία από Μπακού

Εκτός των περιφερειακών ενεργειακών προγραμμάτων θα μείνει η Αρμενία όσο δεν επιλύει το ζήτημα του Ναγκόρνο Καραμπάχ με το Αζερμπαϊτζάν, δήλωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου, μετά την συνάντησή του με τον Αζέρο πρόεδρο Ιλχάμ Αλίγιεφ.

«Η Τουρκία θα είναι στο πλευρό του Αζερμπαϊτζάν μέχρι και το τελευταίο τετραγωνικό εκατοστό αζέρικης γης να απελευθερωθεί από την Αρμενία», υπογράμμισε ο Νταβούτογλου, απειλώντας, ουσιαστικά, ανοικτά την Αρμενία.

Το Ναγκόρνο Καραμπάχ είναι μια περιοχή, νομικά ανήκουσα στο Αζερμπαϊτζάν, στην οποία η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων είναι Αρμένιοι. Αρμενία και Αζερμπαϊτζάν είχε εμπλακεί σε πόλεμο για την κατοχή της περιοχής στις αρχές της δεκαετίας του 1990.

Ο πόλεμος έληξε με συμφωνία κατάπαυσης του πυρός, χωρίς όμως την υπογραφή τελικής συνθήκης ειρήνης. Από τότε τα συνοριακά επεισόδια είναι συχνά, διατηρώντας την ένταση στην περιοχή.

Ωστόσο, η παρέμβαση Νταβούτογλου δημιουργεί επιπλέον περιπλοκές και κινδύνους, παραγνωρίζοντας τον βασικό ρόλο της Ρωσίας στην ευρύτερη περιοχή του Καυκάσου και ειδικότερα στην Αρμενία, αφού σταθμεύει στρατεύματα στη χώρα και είναι ουσιαστικά ο εγγυητής της άμυνας και της ασφάλειάς της. Βέβαια, οι Ρώσοι διατηρούν ισχυρούς δεσμούς και με το Αζερμπαϊτζάν

 

 

Πηγή: defence-point.gr

 

Διαβάστε περισσότερα...

Β.Πούτιν: "H Αρμενία στην Ευρασιατική Ένωση"

Στην ομιλία του στη συνεδρίαση του Γ΄ Ρωσοαρμενικού διακρατικού συνεδρίου στο Γιουμρί ο Ρώσος ηγέτης Βλαντιμίρ Πούτιν επισήμανε ότι η θέση της Αρμενίας να ενταχθεί στις δομές της Ρωσικής Ομοσπονδίας, της Λευκορωσίας και του Καζακστάν ανοίγει ευρείς ορίζοντες για την ανάπτυξη της συνεργασίας.

"Ήδη τώρα κατά τη διάρκεια της σύντομης συνάντησής μας, όσο ερχόμασταν από το αεροδρόμιο, μιλούσαμε με τον Σερζ Αζατόβιτς Σαργκσιάν, Πρόεδρο της Αρμενίας, για αυτό το θέμα. Τι μπορούμε να πούμε: απλώς οι Αρμένιοι ειδικοί, εμπειρογνώμονες, οικονομολόγοι υπολόγισαν πολύ λεπτομερώς τα υπέρ και τα κατά και όλα τα πιθανά πλεονεκτήματα για μία τέτοιου είδους στενή συνεργασία ", επισήμανε ο Πούτιν. Υπογράμμισε ότι η πορεία προς το ευρασιατικό σχέδιο ένταξης είναι "η αυτόνομη επιλογή του αρμένικου λαού ". "Βεβαίως, η Ρωσία θα κάνει τα πάντα για να στηρίξει αυτή την πορεία της συνεργασίας με την αρμενική πλευρά ", πρόσθεσε ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

"Βλέπουμε την Αρμενία ως πλήρες μέλος της ένταξης ", είπε ο Πούτιν αφού υπενθύμισε ότι αυτή η προσέγγιση εγκρίθηκε από τις χώρες της "τριάδας" στην συνεδρίαση του Οκτωβρίου στο Ανώτατο Οικονομικό Συμβούλιο στο Μινσκ. "Στην ανάπτυξη των συμφωνιών που υπογράφτηκαν τότε, άρχισε η πρακτική προετοιμασία για την ένταξη της δημοκρατίας στην Τελωνειακή Ένωση. Γίνονται διαβουλεύσεις με την ευρασιαστική οικονομική επιτροπή, πρόκειται να γίνει έγκριση ενός μεγάλου πακέτου νομικών, διοικητικών και άλλων θεμάτων ", είπε ο Ρώσος ηγέτης.

"Εκ μέρους μας θα βοηθάμε στους Αρμένιους φίλους μας για να προχωρήσει η διαδικασία της ένταξης κατά το μέγιστο αποτελεσματικά ", διαβεβαίωσε ο Πούτιν. Είναι πεπεισμένος ότι η ένταξη της Αρμενίας στο Ευρασιασικό Σχέδιο της ένταξης θα ενισχύσει κατά πολύ το επενδυτικό της δυναμικό, θα βοηθήσει στην βελτίωση του επενδυτικού κλίματος, στην διεύρυνση των άμεσων επιχειρηματικών επαφών, καθώς και σε επίπεδο περιοχών.

Το Γ΄ Ρωσοαρμενικό διακρατικό συνέδριο διεξάγεται στο Γιουμρί και το Ερεβάν στις 2-3 Δεκεμβρίου υπό το σλόγκαν "Ρωσία. Αρμενία. Τελωνειακή Ένωση ". Στο συνέδριο συμμετέχουν περίπου 500 άτομα, εκπρόσωποι της επιχειρηματικότητας, μη κρατικών οργανισμών και περιφερειακών αρχών των δύο χωρών. Με τη συμμετοχή των Προέδρων της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της Αρμενίας άρχισε η συνεδρίαση της Ολομέλειας του Συνεδρίου η οποία θα ολοκληρωθεί στο Ερεβάν με θεματικές συζητήσεις σε εννέα "συνεδριάσεις επί στρογγυλής τραπέζης ".

Στα πλαίσια της συνεδρίασης στο Ερεβάν έγιναν τα εγκαίνια του μνημείου της φιλίας των λαών της Ρωσίας και της Αρμενίας "Ενιαίος Σταυρός ". Ένα παρόμοιο μνημείο εγκαινιάστηκε στη Μόσχα από τους Προέδρους των δύο χωρών το 1997.

Τα προηγούμενα Ρωσοαρμενικά συνέδρια έγιναν στο Ερεβάν τον Απρίλιο του 2011 και τον Οκτώβριο του 2012.

 

 

Πηγή: defencenet.gr

Διαβάστε περισσότερα...

ISIS Destroys Armenian Genocide Memorial Church in Der Zor

DER ZOR, Syria (A.W.)—The Islamic State (also known as ISIS) destroyed the Armenian Genocide Memorial Church in Der Zor, news agencies in the Middle East reported.

 

The reports surfaced as Armenia was celebrating the 23rd anniversary of its independence on Sept. 21.
Armenia’s Foreign Minister Edward Nalbandian issued a statement condemning the destruction of the church, which housed the remains of victims of the Armenian Genocide, calling it a “horrible barbarity.”
Nalbandian called upon the international community to cut the Islamic State’s sources of supply, support, and financing, and eradicate what it referred to as a disease that “threatened civilized mankind.”
The church was built in 1989-1990, and consecrated a year later. A genocide memorial and a museum housing remains of the victims of the genocide was also built in the church compound.
Thousands of Armenians from Syria and neighboring countries gathered at the memorial every year on April 24 to commemorate the genocide.
Many refer to Der Zor as the Auschwitz of the Armenian Genocide.

Hundreds of thousands of Armenians perished in Der Zor and the surrounding desert during the genocide. In summer 1916 alone, more than 200,000 Armenians, mostly women and children, were brutally massacred by Ottoman Turkish gendarmes and bands from the region.

Commemorating the genocide at the Memorial Church in Der Zor. (Photo by Studio Ashnag)

 

 

Source: armenianweekly.com

 

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Στον διαδικτυακό τόπο μας χρησιμοποιούμε Cookies με σκοπό τη βελτίωση της online εμπειρίας σας. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας σε αυτόν, αποδέχεστε αυτομάτως τη χρήση των cookies. Περισσότερα...

Πολιτική Απορρήτου - Όροι Χρήσης - Περιορισμός Ευθύνης - Επικοινωνία Σχετικά με Προσωπικά Δεδομένα
Αποδέχομαι